Viděl jsem vícekrát, jak karavanisti na Gumsrazu půl dne skládali ty utrápený pětikoňáky, aby za den ujeli 2x12km trasu na Vltavě. Druhej den to stejně útrpně skládali. Pokud ty gumáky dolovali ze břehu - tak ve 3-4 lidech, páč ta loď měla 60-100kg a do mokrýho travnatýho svahu to rvali ze všech sil. Vytáhnout to s manželkou (jakoukoli) bylo naprosto nemyslitelný. No pjekně děkuju. Já tu moji mám 35 let, celkem už si nevadíme, ale takhle bych se jí pomstít skutečně nechtěl. A to do tý studený, špinavý vody a bláta (rovnat Zodiaka na vlek) lezla zásadně ona. My

Můj názor:
1) pokial´ s tou soupravou máš kde stát - já bych se přimlouval za RIBa na vozejku (mám ho a super) 10PS pro Lipno, Vranov, Máchovo jezero, Hracholusky, Skalku, Brno a řadu dalších vod co jsou povolené do 10PS. Vč. jednodenních výletů na Lausitzer Seenland (Lužické Jazerá, po slovensky) lehkej, praktickej uveze 4 lidi a primitivní manipulace. Krom toho na něj mám i 2,5kW elektromotor (Haibo 160 lbs) a ten otestuju hned teď zjara u nás na rybníce. Takže s 3,8m RIBem budu moct úplně všude !!!!
2) pokial nemáš možnost to skladovat - šel bych do Honwawe. Nafoukneš ho ihned a motor tam zavěsíš taky. Odpadá sraní s podlážkou a manipulace s deskama. I když jak píše Ozzie, 43kg má i můj YAM 10PS a to není žádná radost to tam rvát. Taky ho mám trvale pověšený na RIBu a na velkou kajutovku ho věším jen jako záložku, když jedu na řeku nebo na moře.
3) a jestli pojedeš s vnoučatama, tak ta příprava (dědo, když už to bude) ti taky na klidu nepřidá