Registrace gumáku
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- maximilian
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Tatasi, trochu som mu to ako začiatočníkovi rozšíril, keď sa chystá na plavbu v Chorvatsku. Ty si tu povinnú výbavu ovšem napísal moc skromne, leda že by to v Čechách bolo inak. U nás je povinná výbava toto: lano, kotva s lanom, dve veslá /pádla/, vylievačka, vesty, záchranné koleso, alebo vrhačka, lodný hák. A ešte lekárnička v rozsahu autolekárničky.
Naposledy upravil(a) Denis dne stř dub 21, 2010 7:37 pm, celkem upraveno 1 x.
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Ano ale u nás je toto předepsáno pro čluny nad 7m. A tam také musí být v HR 2 lidé s oprávněním a lékárnička. To je ale jiná liga. A to pojištění se zde již moc krát
probíralo (taky jsem se jednou seknul). V ČR to řeší Nařízení vlády 174/2005 kap. 6 -6.01- Plavidlo o povoleném zatížení do 500kg. Najdeš na www.mdcr.cz- legislativa.
Prohlížel jsem ty slovenské zákony a předpisy (asi špatně a nikde jsem tu povinnou výbavu pro malé rekreační čluny specifikovanou nenašel. Píše se o tom v zákoně
54/2000 - a nejvíce se tomu podobá výbava pro oblast plavby IV. do 2NM. Tam je toho napsáno tolik, že by se člověk již k tomu na menší člun asi nevešel.
Pokud někdo znáte slovenský zákon, nebo předpis nebo nařízení vlády, který upravuje předepsané vybavení člunu, tak to sem prosím uveďte aby se zamezilo
zbytečným výmyslům a nepravdám neb lidská fantasie nezná mezí.
probíralo (taky jsem se jednou seknul). V ČR to řeší Nařízení vlády 174/2005 kap. 6 -6.01- Plavidlo o povoleném zatížení do 500kg. Najdeš na www.mdcr.cz- legislativa.
Prohlížel jsem ty slovenské zákony a předpisy (asi špatně a nikde jsem tu povinnou výbavu pro malé rekreační čluny specifikovanou nenašel. Píše se o tom v zákoně
54/2000 - a nejvíce se tomu podobá výbava pro oblast plavby IV. do 2NM. Tam je toho napsáno tolik, že by se člověk již k tomu na menší člun asi nevešel.
Pokud někdo znáte slovenský zákon, nebo předpis nebo nařízení vlády, který upravuje předepsané vybavení člunu, tak to sem prosím uveďte aby se zamezilo
zbytečným výmyslům a nepravdám neb lidská fantasie nezná mezí.
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv dub 22, 2010 9:17 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Super ďakujem za info k výbave. V HR mi dajú vinetu aj bez registrač. čísla?Denis píše:Peter, v Chorvatsku čln nemusíš mať poistený, tam je to 25 koní a vyššie. U nás tiež nie, takže poistku máš vybavenú. To že v Chorvatsku musíš mať vodcu malého plavidla si už zistil. O tom čo robiť ak nedostaneš u nás zo zákona registráciu sme už obsiahlo písali a nechce sa mi to opakovať. Skús si to prosím ťa nájsť a keď nebudeš niečomu rozumieť tak sa opýtaj. Povinná výbava u nás je úvezové lano, dĺžku si už nepametám, ale ak budeš mať 20 m 8-10 mm hrubého lana tak je to OK. Dobré je mať ešte jedno kratšie cca 10m a jedno 3-5 m. Ďalej potrebuješ kotvu s lanom 8-10 mm dlhé 20 m. Povinná je vylievačka, teda nádoba na vylievanie vody ak ti zaplaví čln, dobrá je aj ručná, alebo el. pumpa na čerpanie vody medzi kýlom a podlahou, teda ak máš gumák s podlahou a nie s nafukovacím dnom. Dve veslá predpokladám že máš. Záchranné vesty. Vrhačka na lane, alebo iný záchranný prostriedok. Je to taký balón na lanku a keď niekto z lode padne do vody, tak sa mu ten balón hodí do vody. Ak niekto padne do vody tak sa to volá MOB, je to skratka v angličtine a znamená muž cez palubu. Ak sa budeš plaviť aj v noci tak je predpísané okrúhle svetlo /biele/ vuiditelné 360 stupňov, predávajú ich aj s tyčkou. Slovenskú vlajku a vlajku štátu kde pláveš, naša je vzadu, ich je v predu. Držiaky na vlajky predávajú. Háčik, aj keď je to kravina, tak je predpísaný. Predávajú aj teleskopické. Fendre nie sú predpísané, ale za určitých okolností sa hodia. Slnečná strieška, nie je predpísaná, ale niekdy bez nej môžeš aj skapať. Ja nosím náhradné benzínové pripojenie- koncovku. Niekedy sa stane že sa strhne tesniaca gumička a si nahratý. Ak strácaš veci tak aj náhradnú trhačku. Telefon nosím v aqapaku, vodotesne uzavretý, zisti si telefon na prípadnú záchranu, obalnu stražu. Istotne si kup tlakomer na meranie tlaku vo válcoch a kup aj pumpu s ktorou sa dá čln natlakovať na predpísaný tlak a s ktorou sa dá fúkať aj na vode. Lepiacu súpravu máš. Klúč na dotiahnutie ventilov, prípadne aj náhradný ventil.
Po inform na ŠPS v BA, tak preukaz VMP je zbytočný (je len na rieky a jazerá.....), asi tak ako som sa už dočítal všetko závisí od kapitanátu v HR
-
- nováček na fóru
Re: Registrace gumáku
Ahoj všem, vím, že opět otevřu neustále se opakující téma. Ale opravdu jsem toho pročetl spoustu, volal na SPS Praha a už nevím co dělat.
Našel jsem v práci gumový raft (ULTIMATE DINGHY 400) a motor (YAMAHA 20A 653). Představa zajezdit si po Labi, nebo Vltavě mě natolik nadchla, že jsem si letos udělal VMP a pomalu zjišťuji, že to nebude jen tak.
Dokumenty o registraci, ani o nabití nemáme. Koupi člunu i motoru zařizoval člověk, co u nás už cca 8 let nepracuje.
Na člunu je CE, dnes jsem kontaktoval Firmu Ultimate, který člun vyrobila - třeba pomůžou.
S motorem je to špatné, na motoru nic, jen štítek viz příloha, bez CE. Na SPS mi moc neporadili, dohodli jsme se, že jim mám poslat mail s výrobním číslem člunu, jestli nebyl někdy už registrovaný, ale pán mi na rovinu řekl, že neví kdo a kdy to bude hledat.
otázky:
Dá se to tedy nějak přihlásit?
Dá se to přihlásit někde venku?
Pokud nedá, za kolik se dá tento motor prodat a koupit jetý, který by šel přihlásit?
Na štítku motoru je na za číslem 653 je písmeno S a dole pod Yamaha je písmeno U, dokážete někdo rozluštit co ta písmena znamenají a jak je motor starý?
Díky moc předem!
Našel jsem v práci gumový raft (ULTIMATE DINGHY 400) a motor (YAMAHA 20A 653). Představa zajezdit si po Labi, nebo Vltavě mě natolik nadchla, že jsem si letos udělal VMP a pomalu zjišťuji, že to nebude jen tak.
Dokumenty o registraci, ani o nabití nemáme. Koupi člunu i motoru zařizoval člověk, co u nás už cca 8 let nepracuje.
Na člunu je CE, dnes jsem kontaktoval Firmu Ultimate, který člun vyrobila - třeba pomůžou.
S motorem je to špatné, na motoru nic, jen štítek viz příloha, bez CE. Na SPS mi moc neporadili, dohodli jsme se, že jim mám poslat mail s výrobním číslem člunu, jestli nebyl někdy už registrovaný, ale pán mi na rovinu řekl, že neví kdo a kdy to bude hledat.
otázky:
Dá se to tedy nějak přihlásit?
Dá se to přihlásit někde venku?
Pokud nedá, za kolik se dá tento motor prodat a koupit jetý, který by šel přihlásit?
Na štítku motoru je na za číslem 653 je písmeno S a dole pod Yamaha je písmeno U, dokážete někdo rozluštit co ta písmena znamenají a jak je motor starý?
Díky moc předem!
- raschi
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Co se týká motoru, tak S ve výrobním čísle značí krátkou nohu, U vlevo dole znamená rok výroby 1978. Pokud se nenajdou žádné doklady o předchozí registraci motoru v ČR (nebo EU), tak není šance jej u nás přihlásit, leda zkusit Holandsko (je tu o tom obsáhlé téma)
-
- nováček na fóru
Děkuji za odpověď. Takže ten motor je o rok mladší než já?
Spojil jsem se nakonec,(tuším), s paní Jechortovou z Ultimate.cz, od které máme ten raft,(přes někoho) a nakonec jsme přišli i na to, že motor byl kupovaný jako repasovaný taky tam, akorát to od nás nikdy nikdo neregistroval.
Všechno jsme kupovali v roce 2007, člun je 97, takže teoretická šance, že člun byl přihlášený tu je, ale jestli s 20HP motorem, to nevíme. Snad se mi ozve někdo z SPS.
Ještě je tu jedna varianta, dostal jsem nabídku z Ultimate na koupi 15HP motoru za cca 30t. Takže pokud by někdo chtěl tu naší 20HP koupit, bude asi k dispozici, případně kdyby měl někdo k prodeji 20HP, nebo 25HP, ale s papírama.
Případně je tu ještě varianta Holandsko.
Spojil jsem se nakonec,(tuším), s paní Jechortovou z Ultimate.cz, od které máme ten raft,(přes někoho) a nakonec jsme přišli i na to, že motor byl kupovaný jako repasovaný taky tam, akorát to od nás nikdy nikdo neregistroval.
Všechno jsme kupovali v roce 2007, člun je 97, takže teoretická šance, že člun byl přihlášený tu je, ale jestli s 20HP motorem, to nevíme. Snad se mi ozve někdo z SPS.
Ještě je tu jedna varianta, dostal jsem nabídku z Ultimate na koupi 15HP motoru za cca 30t. Takže pokud by někdo chtěl tu naší 20HP koupit, bude asi k dispozici, případně kdyby měl někdo k prodeji 20HP, nebo 25HP, ale s papírama.

Případně je tu ještě varianta Holandsko.
ja byl na SPS v Děčíně.chtel jsem prehlasit stary clun z duvodu prodeje na noveho majitele,motor jsem si nechal a hned jsem chtel prihlasit zcela novy nepouzity clun s fakturou i coc papiry.stary clun ze mne odhlasili ale na noveho majitele neprevedli,nebot bez motoru nepodleha evidenci.novy clun me neprihlasili,nebot jsem nemel clun sebou.doklady od stareho clunu si nechali.ja ted nemam v ruce vubec nic.doporucili me si papiry pred predanim vyfotit.pry bude vse ulozeno v jejich systemu.prosim heckry,nechte SPS na pokoji. 

- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Hahaha a to jsi si myslel ze ti zaregistruji clun jaky sps.neuvidi to jsi dobrej dobrodruh zkus to udelat s autem jestli pochodis. Navic trn clun musi.byt v provozuschopnem.stavu zapojene rizeni atd atd
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
karabinka píše:..................jsem chtel prihlasit zcela novy nepouzity clun s fakturou i coc papiry.........
geus píše:........ to jsi si myslel ze ti zaregistruji clun jaky sps.neuvidi..........zkus to udelat s autem jestli pochodis.....
Ten příměr s autem není dobrý. Nové auto ti zaregistrují pouze na papíry. Nemusí ho nikdo vidět.
Důkaz, že SPS má daleko do občansky přívětivé institutce.
- geus
- zkušený harcovník
Sice to bylo mozna neadekvatni prirovnani ale pokud bych koupil nove auto jako on lod ale to auto koupim bez motoru tim ze si tam dam jiny tak bych asi taky nepochodil on koupil novou lod ale ma stary motor takze technik cjce videt jak tam bude pridelany jake bude ovladani atd
jestlize tam maji starou lod a motor zaregistrovany a vyfoceny tak proc to chteji videt.navic to pry staci jen rozbalit a nenafukovat.takze reci o nejakem pridelani motoru a pod jsou naproste blbaboly.na fotce kterou maji v registru vidi jasne,ze to je honda bf20 s pinou.no a clun busch crab 400 novy si take muze prohlednout na obrazku.nereknu,kdyby to bylo pouzite.jak tam asi mam na nenafoukly clun ten motor pridelat?kolik je asi moznosti pridelat bf20 na gumak?me to prijde jako czela zbytecna buzerace lidi.pojedu tam z liberce s vyfouklym clunem a s lodnim motorem.vse bude navolno v aute.kompletovat to pry neni nutne.nema to logiku.
geus píše:Sice to bylo mozna neadekvatni prirovnani ale pokud bych koupil nove auto jako on lod ale to auto koupim bez motoru tim ze si tam dam jiny tak bych asi taky nepochodil on koupil novou lod ale ma stary motor takze technik cjce videt jak tam bude pridelany jake bude ovladani atd
zadny jiny motor tam davat nebudu,pisu jasne,ze jsem si nechal motor stary,ktery tam maji zaregistrovany a vyfoceny.a nevim o jakem ovladani a pridelani mluvis.dle fota motoru je vse jasne.pina na rizeni a dva srouby na stazeni k zrcadlu.
- geus
- zkušený harcovník
Tak trena ja prodaval clun kde byla konzole rizeni s volantem a tahle ,ale ja tam mel motor jiz zaregistrovany na pinu a kdyz jsme to prepisovali technik.rekl ze takto teda ne ze je tam konzole a ten motor bude mit zapojene normalne rizeni ze novou technickou neudela jen tak ze se bude ovladat pinou. Takze novej majitel musel koupit novy lanovod protoze stary byl zarezly clun 4metry laminat asi tak treba
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Mám také čerstvou zkušennost s nepochopitelnými a hlavně nelogickými kroky SPS při změně v registraci. Chci vyměnit gumák za jiný, motor ponechat. Po infu na SPS je postup následující - starou registraci zruší úplně za 100 kaček do jejich kasy. Provedou úplně novou registraci za nějakých 1600 kaček, vznikne nová loď s jiným registračním číslem. Samozřejmě vše dotáhnout, opět rozbalit na chodníku před jejich barákem ať prší či sněží. Mám obavy, aby mě motor, starší 2T, opět přihlásili. Logika by byla, starý gumák jen přepsat novým.
A obava karabinky, aby hackeři nechali SPS být, je zbytečná. Tam se jede ještě tužka papír, hackeři desky z kartotéky nežerou.
A obava karabinky, aby hackeři nechali SPS být, je zbytečná. Tam se jede ještě tužka papír, hackeři desky z kartotéky nežerou.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Nechcem okolo toho mudrovať, ale u nás na SPS musíš dovliecť okrem lode aj výbavu, teda lano, vylievačku , kotvu, veslá, háčik, vesty atď, vydávajú ti predsa technické osvedčenie. Mne napríklad gumák pri registrácii premeriavali, keď som im povedal že tam je predsa štítok, tak že oni musia. Na motore tiež skontroloval štítok, či sa náhodou nelegalizuje kradnutý motor. Viem si to predstaviť aj korešpondenčne, ale to by sa museli zmeniť zákony a hlavne prístup k luďom.
Předloni jsem v Přerově registroval nový gumák. Motor mi přepsali ze starého ( 2T 2004). K lodi jsem doložil fakturu a CE. Musel jsem mít všechnu výbavu. Jednání v pohodě. Výhoda další technická jako u nové lodě, i když byl starý motor.
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Takže si také měnil gumák kus za kus? S tou příšerností zrušení registrace a provedení nové za nemalý peníz?
Jo měnil kus za kus. Starou registraci jsem ještě nezrušil. Oni k tomu přistupují jako k novému člunu, i když máš starý motor. Také mi paní řekla, že můžeš mít přívěsný motor registrovaný na více lodích.
Ahoj všem,
dovolím si oživit téma a požádat jako začátečník o radu zkušenější...
Zvažuji koupi nového gumáku Busch Skate ve 4m verzi. Rád bych ho provozoval s novým motorem 9.9 a to hlavně z důvodu možnosti provozu na Lipně a podobně schválených vodách. Každopádně bych chtěl motor s dálkovým řízením a alespoň jednu dvousedačku. Řídící konzoli a sedačku jsem schopný si vyrobit sám, přesně jak se mi to bude líbit a vyhovovat. Tak a teď ty otázky...
1- Chápu to dobře, že při registraci na SPS, se musí dovézt i nový člun na kontrolu?
2- Pokud je bod 1 ano, je možné dovézt jen člun a motor "v kufru"? Kontroluje se nějak samotná funkčnost? Pro vysvětlení bych rád loď nejdříve papírově ošetřil a postupně jak bude čas, bych dodělal konzoli a sedačku tak abych pak mohl všechno rovnou ladit na vodě.
3- Pokud půjde loď přihlásit, tak že ji dovezu v kufru, tuší někdo jak se budou tvářit na další kontrole, když najednou bude součástí člunu sedačka a relativně velká konzole do které totiž plánuji schovat i nádrž? Jasně, určitě to můžu pak před technickou demontovat, ale já plánuji mít loď na podvalu nafouklou celou sezónu a taky jim asi bude jasný, že tam něco chybí, když v podlaze budou matice.
3- Poslední dotaz který mě ještě trápí je, že když nainstaluji konzoli a sedačku, tak mi asi poníží maximální počet lidí na palubě ne? Ne že by ne to ale tolik vadilo, plánuji provoz ve 2, maximálně ještě +2 malé děcka...
Díky všem za Vaše reakce.
dovolím si oživit téma a požádat jako začátečník o radu zkušenější...
Zvažuji koupi nového gumáku Busch Skate ve 4m verzi. Rád bych ho provozoval s novým motorem 9.9 a to hlavně z důvodu možnosti provozu na Lipně a podobně schválených vodách. Každopádně bych chtěl motor s dálkovým řízením a alespoň jednu dvousedačku. Řídící konzoli a sedačku jsem schopný si vyrobit sám, přesně jak se mi to bude líbit a vyhovovat. Tak a teď ty otázky...
1- Chápu to dobře, že při registraci na SPS, se musí dovézt i nový člun na kontrolu?
2- Pokud je bod 1 ano, je možné dovézt jen člun a motor "v kufru"? Kontroluje se nějak samotná funkčnost? Pro vysvětlení bych rád loď nejdříve papírově ošetřil a postupně jak bude čas, bych dodělal konzoli a sedačku tak abych pak mohl všechno rovnou ladit na vodě.
3- Pokud půjde loď přihlásit, tak že ji dovezu v kufru, tuší někdo jak se budou tvářit na další kontrole, když najednou bude součástí člunu sedačka a relativně velká konzole do které totiž plánuji schovat i nádrž? Jasně, určitě to můžu pak před technickou demontovat, ale já plánuji mít loď na podvalu nafouklou celou sezónu a taky jim asi bude jasný, že tam něco chybí, když v podlaze budou matice.
3- Poslední dotaz který mě ještě trápí je, že když nainstaluji konzoli a sedačku, tak mi asi poníží maximální počet lidí na palubě ne? Ne že by ne to ale tolik vadilo, plánuji provoz ve 2, maximálně ještě +2 malé děcka...
Díky všem za Vaše reakce.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Neviem ako u Vás, a tu ti čln zmerajú a spravia aj fotodokumentáciu.
Tak si myslím že ked im ukážeš čln v kabele v batožinovom priestore, tak asi nepochodíš....Možno ich len zbytočne budeš dráždiť.....
Tak si myslím že ked im ukážeš čln v kabele v batožinovom priestore, tak asi nepochodíš....Možno ich len zbytočne budeš dráždiť.....
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Aktuální zkušenost z SPS pobočka Praha (jinde v čr je to stejný), na slovač s tím nejezdi!
ad 1) Ano
ad 2) Dovezeš na SPS v kufru. na parkovišti vybalíš motor i člun. Následuje formální kontrola výr. č., funkčnost se neřeší.
Doklady: faktury+prohlášení o shodě na motor i člun, OP.
ad 3) pro nějakou sedačku, konzoli ap.není v LO kolonka-neřeš.
ad 4) počet osob je zapsán v LO dle CC, konzole a sedačka na to nemá vliv
Typ: sbal člun opačně (od přídě) ať před úředníka hned vypadne zrdcadlo s v.č.
-----------
poplatek: 1700,-
pokud máš loď novou dají ti technickou na 10 let. toje novinka. taky jsem zíral
Šťastnou plavbu!
ad 1) Ano
ad 2) Dovezeš na SPS v kufru. na parkovišti vybalíš motor i člun. Následuje formální kontrola výr. č., funkčnost se neřeší.
Doklady: faktury+prohlášení o shodě na motor i člun, OP.
ad 3) pro nějakou sedačku, konzoli ap.není v LO kolonka-neřeš.
ad 4) počet osob je zapsán v LO dle CC, konzole a sedačka na to nemá vliv
Typ: sbal člun opačně (od přídě) ať před úředníka hned vypadne zrdcadlo s v.č.
-----------
poplatek: 1700,-
pokud máš loď novou dají ti technickou na 10 let. toje novinka. taky jsem zíral
Šťastnou plavbu!
Toho focení jsem se tak trochu obával, ale zase jak by to dělali všichni s těma domorobo konzolema a radarovejma obloukama...
Husky díky za aktuální postřehy z SPS Praha, kde budu taky přihlašovat. Docela by mě zajímalo jestli myslíš to malé parkoviště před SPS, tam se nedá zaparkovat, natož něco rozbalit
Myslíš teda, že pokud dovezu motor bez kormidelni páky, tak že nebudou pátrat po tom jak to bude fungovat? Myslíte teda, že neexistuje něco jako homologovana konzole, sedačka apod. a že je možno bez problémů provozovat vlastní výrobek?
Husky díky za aktuální postřehy z SPS Praha, kde budu taky přihlašovat. Docela by mě zajímalo jestli myslíš to malé parkoviště před SPS, tam se nedá zaparkovat, natož něco rozbalit

-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Focení se neboj nic. Ouřada s hodností technika si akorát vyfotí štítky, proto měj zrdcadlo pohotově abys nemusel nic vykládat. Probíhá to fakt na tom zaplivaným přepněným plácku, takže si udělej obrázek sám.
S homologacema ne konzole, sedačky, rudly ap. co si bastlíme sami si vrásky nedělej
Pína bude asi demontovaná, protože vezeš novej motor v originální krabici, to dělá dobrej dojem.
Jo a co bych málem zapoměl.
Budou prudit kolem povinný výbavy.
Takže: Lékárničku a hasičák vozíš v autě. Hasičák má bejt 2 kilovej s platnou revizí. Záchranná vesta 100N. Poziční světlo-stačí takvá ta kempinková lampička co svítí 360 pověšená na nějakým klacku..
, tuším ještě kus lana???vylejvák...
Kašli nato. stejně nebudeš mít nejspíšhasičák s revizí ani blbou vestu 100N. Syp si popel na hlavu a svatosvatě slibuj nápravu. Napíše to do závad a je to OK. Na vodě Ti nikdo povinnou výbavu kontrolovat nebude a přiští "technická" je za 10 let .
Jinak v praxi to až tak nepodceňuj, protože bezpečnost na vodě je priorita a hrdinů jsou plný hřbitovy.
Já vozím takovej"lodní kufr" kde mám malej hasičák( bez revize leč funkční), autolékarničku, vesty (pod 100N stačí) pro všechny na lodi, náhradní svíčky, malý 12V čerpadlo, foukadlo el. i ruční, pádla, základní nářadí, ruskou svářečku(důležité), kelímek od piva, elektrikářské sponky, akumulátor ( mám el start a alternátor)....
S homologacema ne konzole, sedačky, rudly ap. co si bastlíme sami si vrásky nedělej

Pína bude asi demontovaná, protože vezeš novej motor v originální krabici, to dělá dobrej dojem.
Jo a co bych málem zapoměl.
Budou prudit kolem povinný výbavy.
Takže: Lékárničku a hasičák vozíš v autě. Hasičák má bejt 2 kilovej s platnou revizí. Záchranná vesta 100N. Poziční světlo-stačí takvá ta kempinková lampička co svítí 360 pověšená na nějakým klacku..

Kašli nato. stejně nebudeš mít nejspíšhasičák s revizí ani blbou vestu 100N. Syp si popel na hlavu a svatosvatě slibuj nápravu. Napíše to do závad a je to OK. Na vodě Ti nikdo povinnou výbavu kontrolovat nebude a přiští "technická" je za 10 let .
Jinak v praxi to až tak nepodceňuj, protože bezpečnost na vodě je priorita a hrdinů jsou plný hřbitovy.
Já vozím takovej"lodní kufr" kde mám malej hasičák( bez revize leč funkční), autolékarničku, vesty (pod 100N stačí) pro všechny na lodi, náhradní svíčky, malý 12V čerpadlo, foukadlo el. i ruční, pádla, základní nářadí, ruskou svářečku(důležité), kelímek od piva, elektrikářské sponky, akumulátor ( mám el start a alternátor)....
Husky díky za postřehy. Dovézt motor v krabici by byla asi dobrá frajeřina, kterou asi zkusím. Tu povinnou výbavu počítám že musím mít, akorát jsem se teď zarazil s tím 2Kg hasičákem. To je fakt magořina, naštěstí bych se měl vejít do 7.5 KW a tam je možný jen 1 Kg, který v autě mám. Nebo sundám v práci jeden ze zdi
.