Jak vyrobit stojan na motor 5 HP

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Uživatelský avatar
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 668
Registrován: pát bře 30, 2007 2:00 am
Reputace: 76

Příspěvekod Jardasu » stř čer 23, 2010 4:11 pm

Lubor píše:Zpropadeně, byl jsem odhalen! :oops:


:) pánové, to bylo vtipné z obou stran, gratuluji.


Mějte se

jarda

P.S. potřebuji stojan na motor 2,5 koně...
Uživatelský avatar
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 614
Registrován: pon črc 16, 2007 2:00 am
Reputace: 36
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod ferdas » stř čer 23, 2010 4:29 pm

Na 2.5 K je ideální tohle:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Uživatelský avatar
Biggles
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 57
Registrován: čtv úno 12, 2009 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Biggles » stř čer 23, 2010 7:13 pm

tataS píše:To ovšem potvrzuješ davidovu teorii, že motor má viset na lodi. Tam by ovšem platili jiné bezpečnostní normy. Jelikož tyto sis vycucal z palce, tak bys musel cucat další
a měl bys vycucané dva palce.
Je to ovšem efektní odpověď kutilům.


Motor má být na lodi. To se vám řekne, ale víte jaká je fuška smotat vyfouknutej člun s přišroubovaným motorem :( ? To se mě furt nedaří, tak řeším stojan.
Uživatelský avatar
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1833
Registrován: stř pro 23, 2009 1:00 am
Reputace: 24
Bydliště: pri Malom Dunaji

Příspěvekod Ozzie » stř čer 23, 2010 8:55 pm

Vážení, toto spôsobuje asi počasie, keby bolo pekne, by sme "neriešili" takéto hovadiny.
Dajte už nejaké reportáže z Chorvatska. Nechce sa mi veriť že tam tento rok ešte nikto nebol.
Up to sea!!!
david
moderátor
Příspěvky: 5534
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 174
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Příspěvekod david » stř čer 23, 2010 10:44 pm

Lubor píše:Já doporučuji k tomu vybetonovat bazének příslušné velikosti (podle motoru). Nezapoměňte při návrhu jeho rozměrů na možnost sklápět motor. Pro použití venku je třeba bazének řádně zaizolovat a instalovat vytápění. Jinak si v zimě neškrtnete!

! ;)


lubore, zapoměl jsi na deflektor, který vrátí vodu zět k vrtuli. takhle by ti vychlístala z bazénku ven.

sem zvědavej, jestli v důchodu, už brzo, budu protivnej jak tatas :D
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » stř čer 23, 2010 11:13 pm

Tobě se člověk nezavděčí ať napíše cokoliv. Kejvat hlavou s davem mne nebaví.
Uživatelský avatar
Biggles
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 57
Registrován: čtv úno 12, 2009 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Biggles » stř čer 23, 2010 11:24 pm

Já jsem toto téma nadhodil, tak je asi na mě, že bychom měli toto téma uzavřit, už tu kecáme o kravinách. Za mě to splnilo, co mělo a díky všem za názory, ikdyž byly některý hodně protichůdný. Až sám stojan vyrobím, tak se ozvu.

V sobotu jedu do HR, ani nevím, zda tam bude funkční wifina. tak se možná na 2 týdny odmlčím.

Biggles
Uživatelský avatar
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1833
Registrován: stř pro 23, 2009 1:00 am
Reputace: 24
Bydliště: pri Malom Dunaji

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 24, 2010 7:39 am

Vykašli si na celé wifi a na celý virtuálny svet.
Užívaj si more a dovolenku!
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 8:50 am

david píše: lubore, zapoměl jsi na deflektor, který vrátí vodu zět k vrtuli. takhle by ti vychlístala z bazénku ven.

Já jsem samozřejmě předpokládal, že bazének se bude ve směru proudu vody od propeleru zužovat a přecházet do tvaru kruhového potrubí, v němž bude umístěn generátor elektřiny a tato bude přes elektronickou regulaci (po nafázování) vracena do sítě. Každý si sám snadno zpočte ty úspory! Natočíte motor 20HP jen na zkoušku a rázem budete mít k dispozici třeba 7KW elektřiny (to jen odhaduji účinnost soustavy, nechytejte mne za hodnotu). Ta by stála hromadu peněz! To vám pokryje spotřebu elektřiny v rodinném domku! Generátor vodu zbrzdí a ta se bude vracet do bazénku aniž by šplýchala ven, deflektor není třeba.
Deflektor se dnes už používat nesmí, bylo by to mrhání energií!
Na vybudování takového generátoru je možné získat státní dotaci z EU fondů ve výši až 50% skutečných nákladů!
Sakra chlapi, myslete tak nějak ekonomicky a ekologicky!!!
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv čer 24, 2010 9:41 am

Ještě by šlo takto vyrobenou elekt. prodávat ČEZu v noci za cenu pro solární kolektory jako ve Španělsku. Pro vyšší účinnost zařízení bych sundal propeler a místo něj
nasadil klec s veverkou aby to pomáhala roztáčet k vyšším výkonům. Třeba by buráky pro ni za cenu prodané ekologické elekt. vyšli levněji.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 1:08 pm

:lol: :lol:
To je jasná, prokázaná souslednost příčin a následků od stojanu na motor k veverce! Člověk až žasne, co vše spolu souvisí!! Inu, vědomosti diskusního fóra jsou nevyčerpatelné. :?

PS: Jen se divím, že jsme ještě nedostali napomenutí od adminů! Asi už jsou všichni na vodě. 8)

Nejsou, ale dobře se baví :D Dnes je vyhlášen den svobody ptákovin do odvolání... :whist:
L.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 3:31 pm

Ne, ale teď opravdu vážně!
Kluci, chtěl bych si pořídit gumák, abych s ním mohl plout. Poraďte mi nějaký vhodný typ a fakt dobrý a levný motor k němu. A nějaký dobrý shop, i když spíše si ho asi dovezu ojetý z ameriky! ;)
Moc díky za jakoukoli radu! Plavbě zdar!
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv čer 24, 2010 3:41 pm

Když již bylo možná dosaženo účinnosti zařízeni s pouze teoretickým 90% doplatkem. Bylo by možná zajímavé výstup připojit přez několik 3fázových vypínačů, proudových
chráničů, jističů a sestavy voltmetrů s ampérmetry (případně stabilní rozvodny vysokého napětí s příslušnými transformátory a odpojovači) k té fikusově autobaterii 12V/55Ah.
Pro jistotu bych navrhoval postavit okolo několik hromosvodových stožárů a loď umístit do suchého doku pod střechu, protože člověk nikdy neví co se může stát a život
člověka nebo veverky je přednější před blbou technikou jakkoliv drahou.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 3:46 pm

tataS píše:Když již bylo možná dosaženo účinnosti zařízeni s pouze teoretickým 90% doplatkem. Bylo by možná zajímavé výstup připojit přez několik 3fázových vypínačů, proudových
chráničů, jističů a sestavy voltmetrů s ampérmetry (případně stabilní rozvodny vysokého napětí s příslušnými transformátory a odpojovači) k té fikusově autobaterii 12V/55Ah.
Pro jistotu bych navrhoval postavit okolo několik hromosvodových stožárů a loď umístit do suchého doku pod střechu, protože člověk nikdy neví co se může stát a život
člověka nebo veverky je přednější před blbou technikou jakkoliv drahou.

Kdybys tomu jen trochu rozuměl, tak bys věděl, že prostě do baterky půjde trochu víc ampíků a když jí včas odpojíme a umejeme si ruce, tak se nemůže nic stát! :P
Výhodou je, že bude z úplného vybití plně nabitá za 20 minut. To je zákon zachování energie, tak to prostě je! A za tím si stojím!
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv čer 24, 2010 3:49 pm

Neuvádíš počet osob, velikost člunu, sílu motoru a místo a účel použití. Z toho US nemusí mít CE a prohlášení o shodě pokud by byl větší a byla by nutnost registrace.
Na DE vebech je teď spousta levných sestav včetně vleků. Ovšem u hodně z nich je třeba dát dobrý pozor jestli tady půjdou přihlásit. CE, shoda, stáří motoru do 25let,
kupní smlouva na jméno apod. Podvodníci jsou všude. A kavky taky.

Nezpochybňuji za čím si stojíš ale za těch 20min, by se do normálního akum. ta energie musela nasypat lopatkou na uhlí. Třeba vytáhneš nějakou super extra nabíječku
co neznám. Rád se poučím a navrhnu tě na Nobelovu cenu.
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv čer 24, 2010 3:55 pm, celkem upraveno 1 x.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 3:55 pm

tataS píše:Neuvádíš počet osob, velikost člunu, sílu motoru a místo a účel použití. Z toho US nemusí mít CE a prohlášení o shodě pokud by byl větší a byla by nutnost registrace.
Na DE vebech je teď spousta levných sestav včetně vleků. Ovšem u hodně z nich je třeba dát dobrý pozor jestli tady půjdou přihlásit. CE, shoda, stáří motoru do 25let,
kupní smlouva na jméno apod. Podvodníci jsou všude. A kavky taky.

mně jde hlavně o to, aby to jezdilo dostatečně rychle a abych za to v chorvatsku nemusel platit. Někde jsem slyšel, že se tam musí platit nějaký poplatek za loď nad 5 metrů, nebo když má motor.
Uživatelský avatar
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 296
Registrován: ned led 20, 2008 1:00 am
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » čtv čer 24, 2010 3:57 pm

Lubor píše:Ne, ale teď opravdu vážně!
Kluci, chtěl bych si pořídit gumák, abych s ním mohl plout. Poraďte mi nějaký vhodný typ a fakt dobrý a levný motor k němu. A nějaký dobrý shop, i když spíše si ho asi dovezu ojetý z ameriky! ;)
Moc díky za jakoukoli radu! Plavbě zdar!


Svezu se teď s Luborem: měl bych taky zájem. Jedná se mi o co největší, cca 8 osob, motor co nejsilnější, ale vše aby se vešlo do Felicie (pozor není kombi), vozík odmítám. Cena za nový komplet tak do 1.ooo,- USD, český návod, doporučení na prodejce v česku, který mi vše k tomu vysvětlí, pak udělá každoročně zdarma servis a v případě záruky vše vyřeší. Spěchá - odjíždím za 3 dny.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 4:02 pm

knoki,
já už jsem rozhodil sítě a kápnul jsem tady u nás ve vsi na jednoho maníka, co prodává ojetý auta. Říkal, že to nebude problém, že něco z těch států doveze. Vozej to prej kontejnerama a je to tady za pár dní a stojí to pár šupů! Tak já mu řeknu a on Ti taky něco přiveze. Domluvíme se přes SZ, nechci tady dělat dealera. Pak by to chtěli všichni!
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv čer 24, 2010 4:02 pm

Ve vláknu Chorvatsko-Jadran je to podrobně popsáno. Loď od 3m s motorem od 5kw platí. Již vícekrát jsem zde uváděl, že je možno koupit motory s papírem o 5kw
(Selva Piranna 9,9Hp, Yamaha 8Hp a pod). Selvu mají v Č. Buď. ostatní spíše v De (Wohler a pod.). Sám mám Suzumar 290Al s motorem 6Hp a mlsně pokukuji po
té Selvě, protože je to jednoválec a váží jen 30kg.
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv čer 24, 2010 4:40 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 296
Registrován: ned led 20, 2008 1:00 am
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » čtv čer 24, 2010 4:32 pm

To Lubor: super už jsem s ním mluvil, říkal, že to fakt není žádný problém. Taky říkal, že v Chorvatsku k tomu nic nepotřebuji, že mi stačí, když jim ukážu český řidičák (mám i na malé moto) + nějaké pojištění - prý stačí od Felicie + pojistku. Hlavně, ať mu už pošlu nějaké prachy.
To Tatas: netrval jsem na dovozu z USA. Jinak je to vše jen jako, není to pravda.
To Lubor: Teď jsem to tak napsal schválně, aby na nás vyšlo a ostatní si mysleli, že blafujeme.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 4:37 pm

knoki píše:To Lubor: Teď jsem to tak napsal schválně, aby na nás vyšlo a ostatní si mysleli, že blafujeme.

;)
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv čer 24, 2010 4:40 pm

knoki, klidně mu ty prachy pošli, to se vyplatí, já jsem mu za ten gumák už taky zaplatil! Neměl jsem hotovost a bankomat je až ve městě, tak jsem mu půjčil kartu, on to prý všechno zařídí sám. Tomu říkám servis!
Teď bohužel musím na chvíli mimo PC, ale večer to ještě proberem. Připojím se přes wifinu souseda, dává mi to za tisíc na měsíc a mám tam daunlóud 1tera za každou hodinu.
Uživatelský avatar
rrr1970
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: ned pro 20, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Vlachy

Příspěvekod rrr1970 » pát čer 25, 2010 6:09 pm

Uživatelský avatar
rrr1970
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: ned pro 20, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Vlachy

Příspěvekod rrr1970 » pát čer 25, 2010 6:11 pm

Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2380
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát čer 25, 2010 6:27 pm

Vypadá to jako by se u vás ve sklepě kradlo. Jinak dobrý. Pokud tam máš plastové hmoždinky a ne ocelové kotvy, tak ti to vytáhnou ze zdi krumpáčem.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů