Označenie gum. člnu

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Označenie gum. člnu

Příspěvekod Peter99 » ned črc 24, 2011 9:02 pm

Ahojte dostal som od ŠPS číslo.
Dal som si ho v tlačiarni vyrobiť (zo samolepky) nebol so presvedčený, že to bude OK, ale maník mi povedal že to štandardne robia pre gum člny.
Potvrdili sa moje slová a nálepka sa začína odlepovať!!!
Ja by som si to predstavoval, že to číslo by mohlo byť vyrobené z podobného materiálu ako čln a potom jednoducho nalepiť resp. taká samolepka

Maľovať si to netrúfam preto hľadám niekoho kto mi to vytlačí
Viete mi niekto poradiť?

Ospravedlňujem sa že zakladám už podobné vlákno
rogi
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod rogi » pon črc 25, 2011 8:02 am

čo tak zbehnút do reklamnej agentúry, a informovat sa aká by bola cena sietotlače, a prípadne zobrat čln so sebou aby videli aký to je material, aby vedeli posúdiť či to tam bude držať, ;)
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pon črc 25, 2011 12:23 pm

rogi píše:čo tak zbehnút do reklamnej agentúry, a informovat sa aká by bola cena sietotlače, a prípadne zobrat čln so sebou aby videli aký to je material, aby vedeli posúdiť či to tam bude držať, ;)
Oslovil som 3 tlačiarne a bez úspechu.
Možno keby to niekto vysekol z gumotextílie a potom by sa to nalepilo.
Čo vy nato?
Nevie náhodou niekto kde sa dá zohnať gumotextília?
Ďakujem
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon črc 25, 2011 1:04 pm

Tvoj čln je z "gumotextílie" ??? O aký čln sa jedná? Čln je alebo z PVC, alebo z Hypalon. Môžu Ti pomôcť firmy čo robia autoplachty. Vyrobia si šablónu a potom valcom nanesú farbu. Na PVC, PVC farbu a na Hypalon, farbu na Hypalon. Farbu na Hypalon dostaneš v Yacht shopoch.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pon črc 25, 2011 1:45 pm

Zdravím čln mám z PVC.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon črc 25, 2011 2:56 pm

Tak si nájdi na okolí firmu čo vyrába autoplachty a keďže oni robia aj reklamy na plachty, Ti namalujú číslo. Treba na to farbu na PVC.
katboris
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod katboris » pon črc 25, 2011 3:18 pm

Daj si vyrobit tu istu samolepku este raz ale nech to vyberu iverzne cize pismena a cisla zahodit a ostane ti vlastne sablona ktoru nalepis na cln a nastriekas farbou.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod pupi » pon úno 11, 2013 7:27 pm

V chorvátsku som videl maníkov na gumákoch, čo mali čísla systémom tabuľka a to nasúvali do takých nalepených gumených pásov z rovnakého materiálu ako čln.
Kolibri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Kolibri » pon srp 26, 2013 8:42 pm

Podla mna Ti fesaci vyrezali nejaku nekvalitnu foliu a preto Ti odpadla. Alebo si ju tam zle nalepil.
Lebo ked vyrezu kvalitnu polymericku foliu a poriadne to tam nalepis, tak to musi prezit aj samotny cln. [problem je dat to vobec dole]
Tie nalepky sa lepia aj na plachyt kamionov, ktore jazdia 24/7 a parkuju na slnku a folia musi drzat, ako hrom :)

Material clnu je jeden z najlepsich na polepenie samolepiacou foliou - fakt na tom drzi a nezlezie.
Najhorsie su porovite plasty a sklo. ;)
Honza_V
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: Označenie gum. člnu

Příspěvekod Honza_V » pon dub 17, 2017 8:23 pm

Ahoj,
opráším toto téma. Jelikož jsem to před nedávnem řešil, musím napsat, že vyzkoušené fungující řešení je barva na gumové čluny Veneziani Gummipant viz: https://www.sailor-shop.cz/barevne-laky ... ummipaint/
Šablonu jsem si nechal vyříznout v reklamce ze samolepy. Natíral jsem to štětcem ve 2 vrstvách. Je nutné nečekat, až první vrstva barvy zaschne. Rychle natřít a hned odstranit šablonu, později se má nátěr tendenci sloupnout i se šablonou. Já jsem čekal a potom jsem musel retušovat otrhané kraje čísel. Po zaschnutí se ale barva spojí s materiálem člunu a vydrží i balení bez poškození.
Ředidlo k barvě není potřeba kupovat, pokud nebudete chtít štětec po natření umýt. Zřejmě by šel umýt i obyč. acetonovým ředidlem, ale na ředění barvy se prodává spec. ředidlo.
Mimochodem, hodně barvy mi zbylo, tak kdyby někdo z okolí potřeboval natřít čísla, rád vypomůžu.
Přílohy
cislo_veneziani.jpg
mirekk
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Re: Označenie gum. člnu

Příspěvekod mirekk » pon črc 15, 2019 11:48 pm

Skusali ste niekto pouzit na nastriekanie cisla na gumak plastidip? Mam doma aj Veneziani gummipaint v plechovke aj plastidip v spreji, cez vikend chcem dat na gumak cislo a napadlo mi ci by to nebolo dobre nastriekat plastidipom.

Zpět na