Nechem rypat, ale s cim tu rychlost meras? A za akych podmienok (ci nie po prude Dunaja).
Mam totiz identicky cln a mam 5Hp dvojtakt a ide to pri jednej osobe (80kg) cca 22km/h. 35km/h dosahujem s tym istym clnom, ale stvortaktom 10Hp. Pri tom mam dokonca rozne vrtule a viac z toho nevyzdimam. Cln fukam dobre (mam tu drahu pumpu, co vypina pri presnom tlaku). Nadrz vacsinou plna, zmena taziska v sklze uz rychlosti velmi nepomaha.
Tak neviem, kde je medzi nami dvoma rozdiel, ale bojim sa, ze realnych 50km/h s 15Hp nedosiahnes a tvoj aktualny motor ma bud vacsi vykon, alebo to nejako inak merame (ja s GPS na stojatej vode).
Inak moje realne skusenosti s 10hp krasne to ide v sklze aj s 3ma ludmi, ale tahat v kolese sa da max dieta, alebo zena (mozno 50kg), ale uz je problem dostat cln do sklzu a udrzat ho - treba skusenost a trosku logiky v hlave ako na to.
S 15 hp to urcite nebude problem a verim, ze to do sklzu dostane 4och ludi. Co sa tyka rychlosti urcite bude dost adrenalinova prioritne by som to neriesil uz s 10hp a vlnami si uzivam ako priatelka na prednom sedadle lieta po kazdej vlne v polmetrovej vyske a ja som cely dobity ( pri vacsich rychlostiach to uz chce klasicke riadenie a lepsi posed, pripadne dlhsiu lod, aj ked na tento cln sa da spolahnut v akychkolvek podmienkach - pokial ti nevyleti riadenie motora z ruky...

.