Klub přátel a majitelů člunů BUSH

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Klub přátel a majitelů člunů BUSH

Příspěvekod MIREK470 » sob čer 22, 2013 2:05 pm

AHOOOOJ VŠEM

Jelikož je vidět , že čluny BUSH jsou velice rozšířené a kvalitní, rád bych proto založil toto vlákno kde bychom si mohli sdělovat své zkušenosti s těmito čluny a navzájem si poradit různé fígle.

Já znám zatím jen vše z teorie a článků ale zítra poprvé spoštím FERDU " BUSH F470 " nad komorou ve Staré Boleslavi a jedem směr Lysá a dál na Nymburk, máme zítra jen 5 hodin volno tak nevím kam dojedem.

Komora ve Staré Boleslavi nepremává jelikož je povolena plavba od Toušeně - soutok Jizery s Labem a proto musíme na vodu až nad komorou.

Když neusnu tak se zítra večer ozvu.

tady je první ochutnávka z příprav.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

příprava na transport :-)

Obrázek
macek11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod macek11 » sob čer 22, 2013 2:21 pm

Slušná lodička ja vlastním crab 400 a max spokojenost, co máš natom za motorek.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » ned čer 23, 2013 11:01 pm

Zdárec kapitáni gumáčků, majitele BUSHíčků a jejich potencionální pořizovatelé.

Tady něc o naší lodi a důvody které mne vedly k pořízení právě této kombinace.

Je to BUSH F470 a tlačit ho bude Honda 20HP a to jen proto, že se dá ještě v klidu přenášet a nasadit ve dvou lidech - uvidím, třeba na podzim

budu měnit za silnější.

Budeme s tím jezdit o víkendech (PÁTEK PO PRÁCI NEŽ ZAVŘOU KOMORY A DO NEDĚLE DO VEČERA po řekách,jezerech a přehradách) na různé

EXPEDICE a to jen tatínkové s dětmi a pěkně v KLIDU bez MAMINEK.

Mám v plánu založit webovky a nebo facebook kde se budeme dělit o navštívená místa a zážitky z expedic.

Je to hlavně pro děti a tak jsem hledal něco kvalitního v rámci možností s dobrými jízdními vlastnostmi viz odkaz:

http://www.itest.cz/lode/test-clunu.htm kde to Bush K 300 R vyhrál

s přijatelnou nosností a možností obsaditelnosti 1021 kg/12 osob ABY MOHLO JEZDIT VÍCE DĚTÍ A TATÍNKŮ A BYLA VĚTŠÍ SRANDA.

Vše koupeno jako nové a v setu kde se dala vyjednat malinka sleva, ale sleva nebylo to o co mi šlo, hlavně že mi vše v klidu vysvětlili a

doporučili a přeskočil jsem cestu většiny začínajících od nějaké 260tky s 5Hp a postupnému prodávání a nakupování větších lodí a silnějších

motorů a začal rovnou na 470tce s 20HP.

Pánové z Boat007 mi vše podrobně vysvetlili a ikdyž jsem u nich původně chtěl koupit

http://www.boat007.cz/lode-cluny/laminatov...50-hp.html

řekli mi, i když sami proti sobě a po důkladném vyslechnutí mých představ a co chci s lodí dělat a co zamýšlím, že vlastně chci a potřebuji

BUSH F470+HONDA 20HP což by pro naše plánované EXPEDICE mělo být nejideálnější řešení .

Jelikož mne nebaví stavět stan budeme spát s dětmi v lodi, proto ty záclonky na stanu na lodi viz první příspěvek . Jinak člun se jmenuje FERDÍK

a tlačit ho bude HONDÍK, takhle to vymysleli děti že jim dáme jména jelikož jsou platnými členy našich EXPEDIC.

Gumáč proto, že je skladný lehký, mohu ho převážet na obyčejném malinko upraveném přívěsu viz první příspěvek, mohu ho hodit a vyndat na

vícero místech než člun s RIB a 3 a 7 letý dítě zatím asi nebude mít zájem se za ním tahat na lyžích takže budeme spíš bublat ve výtlaku a

kochat se krajinou. Spíš oceníme bezpečnost 5+1 komory a gramáž látky 1450 g/m2, je dělaný pro záchranáře a hasiče.

Na dřevěné podlaze se dá dobře spát když na ní dáme nafouklou madračku a přes den se nerozpaluje, Motor nám po cestě dobije baterku na

večerní svícení a dobíjení mobilu a vysílačky takže zatím vše podle našich představ a potřeb , ale čas ukáže, hlavně ho na zimu vyfouknu

a dám na půdu a nemusím shánět zimoviště a parkování. Přes léto asi zůstane nafouklý na přívěsu když přívěs zrovna nebude potřeba na něco

jiného. Už se mooooc ty výlety s tatínky těšíme. A maminky jak by smet , že si od nás a od dětí odpočinou a dokonce se jali nám vařit a

konzervovat jídlo na celý víkend abychom jen ohřáli na vařiči a v ešusu.

Ten Bush je i širší oproti konkurenci, má dřevěnou podlahu a posuvné lavičky, že si je nastavíš jak zrovna potřebuješ, mohl jsem si poručit jakou

barvu chci ze dvou a jestli chci mít provazy na boku a nebo nahoře. Bylo mi doporučeno na boku, aby posádku při jízdě netlačili do zadku.

Myslím si , že je to i logické.

Já už mám pořízeno a vybráno alespoň na tento rok a jsem za to velmi rád , že je konec DÍKY Boat007

Hezký den

Mirek 470 a jeho expedice AQUALUCHA
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned čer 23, 2013 11:11 pm

S tim modrym stanem je z toho peknej autobus. :) Mohl bys tam poradat tanecni zabavy.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » ned čer 23, 2013 11:20 pm

dost dobry-hlavne aby vam ten elan vydrzel :) az budete mit v planu labe nad koline-piskni-treba se nekde srazime-mam vnucku 5r.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » pon čer 24, 2013 3:51 pm

Díky za pochvalu,

jelikož je Labe od Toušeně po Pardubice jediná současná možnost se svézt po řece tak ke Kolínu dorazíme co nejdříve :-)

je tam kde se ukotvit a kam jít na jídlo nebo se s dětmi někam podívat ať nejsou pořád jen v Lodi?

Máme v Plánu Poděbrady tam je restaurace přímo u vody a dál jsem to ještě nezjišťoval.

Tento víkend neklapl z určitých důvodů , ale neklesáme na mysli příští se už podaří :-)
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pon čer 24, 2013 4:35 pm

Ahoj
Super reklama,kdybych nebyl hadrář,tak si taky DÍKY Boat007 :D pořídím něco podobnýho. :D :D
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon čer 24, 2013 11:01 pm

Ale Bomba, nech brouka žít :D . Dočkáme času jak hus klasu, niečo popijeme a uvidíme. Teším sa na tie reportáže. Podla mňa je tak velký čln velmi ťažký a na ručné spustenie je naozaj treba partiu chlapov, alebo aspoň dvoch, ale silných. Honda 20 koníkov má dnes už tiež konkurenciu a to je Suzuky 20 s priamim vstrekom, ktorá je ešte lahšia ako Honda. Stan na člne je super, ale treba vedieť že v daždi sa v tom takmer nedá jazdiť, na spanie ako tak dobré, ale dosť sa rosia steny. Pre mňa časy s gumákom skončili, ale každému prajem aby si do sýtosti užil tu zábavu. Ja by som samozrejme odporučil Suzumar a je na to dosť dôvodov. A ak by som chcel v člne spať, tak asi gumák nie a investoval by som do nejakej staršej kajutovky a zohnal si miesto na kotvenie. A motor by som kúpil tiež silnejší, ak to má jazdiť v sklze s partiou chlapov, tak je 20 koní málo. Ak budú jazdiť vo výtlaku, tak stačí aj 10 koníkov. A ak nechcú jazdiť v sklze, tak načo je potom taký gumák čo v sklze vie jazdiť. Ak to tu píše predajca, tak vie toho o gumákoch dosť málo, čo býva bežné. Ak to nie je predajca, tak nech si ho užije.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » úte čer 25, 2013 7:13 am

MIREK470 píše:Díky za pochvalu,

jelikož je Labe od Toušeně po Pardubice jediná současná možnost se svézt po řece tak ke Kolínu dorazíme co nejdříve :-)

je tam kde se ukotvit a kam jít na jídlo nebo se s dětmi někam podívat ať nejsou pořád jen v Lodi?

Máme v Plánu Poděbrady tam je restaurace přímo u vody a dál jsem to ještě nezjišťoval.

Tento víkend neklapl z určitých důvodů , ale neklesáme na mysli příští se už podaří :-)

Pokud pojedeš Poděbrady, tak kousek za komorou je Labská marina, bezva místo - dobře tam vaří, děti tam mají malé hřiště se kluzavkami a je to v pěkném prostředí, dál asi soutok Labe s Cidlinou - dobře vaří o víkendu grilují, ale mimo kamarádských kačen tam děti asi moc zábavy mít nebudou. Dál pak Oseček, ale nevím jak to tam vypadá a pak Kolín a následně Sanberk a Týnec nad Labem (dětské hřiště s trampolínou, hopačky a dá se i celkem slušně najíst).
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte čer 25, 2013 7:59 am

MIREK470 píše:je tam kde se ukotvit a kam jít na jídlo nebo se s dětmi někam podívat ať nejsou pořád jen v Lodi?

Treba te to zaujme, myslim, ze pro cestovatele s gumakem by se to dalo uznat:
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7396
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » úte čer 25, 2013 5:32 pm

Pro Denise:

1. čluny NEPRODÁVÁM, jsem dispečer a řidič ve firmě VOLŠATRANS - www.volsatrans.cz

2. boat007 mi ušetřili 150.000,- tím , že mi vysvětlili co vlastně chci a co pro mne bude lepší, původně jsem u nich chtěl koupit http://www.boat007.cz/lode-cluny/lamina ... 50-hp.html to by mohla být odpověď i pro BOMBA

3.Kajutovku jsem nechtel není pro naše expedice vhodná a málo akční, Ferdíka na kolečkách spustím všude ve dvou dospělých lidech, hlavně máme asi 50 m tam kde parkujem takový super bazének s nájezdem do vody

4.Spaní pro děti na lodi je myslím dobrodružné a když jim nafouknu matračku tak si myslím, že to bude v poho, loni v Mostě na závodech kamiónů to byl pro ně nevšední zážitek když jsme přespávali v tahači

5.Hondíka mi doporučili jako kvalitu v sekci 20HP a oproti 10 koníků není takový rozdíl v ceně a mám dost rezervy kdyby bylo potřeba, 25 HP už je moc velký cenový skok a ještě nevím kolik bude času ten člun využít

6.Stan je kromě spaní na to , že když nás chytne na cestě chcavec, nemusím volat ženě ať si někam přijede pro děti, bez záclonek je ze stanu vidět jak ze skleníku a vše je na zipy takže většinou budeme jezdit jen se stříškou jako slunečníkem.

7. velikost člunu vyšla z požadavku nosnosti kolem 1000 kil, a přesvědčilo mne 5+1 komor kvůli bezpečnosti a gramáž látky 1450g/M2 kvůli proražení a oděrům

8. Díky za tvůj názor moc si toho vážím.

Pro Libor.janko:

díky moc za info, Poděbrady znám, byl jsem tam se podívat když jsem pobýval v Lázních měsíc po operaci srdce a mám tam spolužáka s kterým se navštěvujeme, Labe s Cidlinou se těším tam zas jezdí známý na kole z Kolína, v Osečku bydlí náš řidič tak se zeptám, za Sanberk a Týnec díky za info

Pro Wiky_CZ:

díky za odkaz je to super určitě si to dám do oblíbených a budu to používat při plánování tras. Na Plavidla.cz jsem také zaregistrován ale ještě nebyl čas kromě čtení příspěvků něco napsat

Všem přeji hezký den a ať se daří. MIREK470
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte čer 25, 2013 6:39 pm

Zas jeden co neumi napsat muj nick... no nejsi prvni.

Jinak dekuju za zajem a budu rad, kdyz treba neco zajimavyho i pridas. Takovyhle objevitelsky expedice odhaluji urcite stale neco zajimavyho. Mimochodem.... sice mam kajutovku, ale s detma bych se taky nekdy pridal.

Mam "v hledacku" Labe nad Pardubicema.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte čer 25, 2013 6:58 pm

Keď to bude deti baviť, tak je to fajn. Ja som niečo na gumáku odjazdil a dlhé trasy, tak to beriem z praktického hladiska svojich zážitkov. Napríklad nočné vykonanie malej potreby :)
Batériu som mal gelovku 18 Ah, mal som ju zabudovanú v sedačke /bedna/ a cez poistku som mal dve zásuvky, jedna na hĺbkomer , druhá na dobíjanie telefonu, fotoapartátu. Stan na člne je je dobrá vec, ale treba brať v úvahu jeho možnosti. Na videách kde kade po nete predvádzajú, ako s ním jazdia v sklze, ale v praxi je to horšie, až nemožné a hlavný dôvod je rosenie, z nútra a z vonka. Pojazdíš, uvidíš.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » úte čer 25, 2013 10:23 pm

tak jsem byl zkontrolovat Veletov a vypada to na p...-Labe o metr nahore-vikend asi(urcite) vynechavam-snad se to do pristiho tydne vycisti
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » stř čer 26, 2013 6:13 pm

Ježiš Viky_CZ promiň za nick, tak jsem se soustředil na podtržítko až jsem dal špatné W :-)

Myslím si , že není dobré dělat rozdíly mezi Gumáčkem a kajutovkou tak pokud se budeš chtít někdy přidat rádi tě uvítáme,

Labe na Pardubkama není vůbec špatné, ale dostanem se jen k Opatovickýmu kanálu a konec ne?

Mě je to jedno já mám kolečka, vytáhnu, převezu a můžu až do Hradce ? S mým ponorem dle TP 0,25M je to pohoda :-)

Jinak s tím nemám problém, v Pardubkách má naše firma pobočku, přijedu dáme na vodu, uklidím auto na firmu a někdo z kluků mne hodí zpět a MŮŽEM :-)

TOHLE JE OHROMNÁ VÝHODA GUMÁČKA , ŽE SE MŮŽEŠ TAKHLE RYCHLE PŘEMISŤOVAT KAM SE TI ZROVNA ZACHCE :-)

Pro Packu:

já jedu děj se co děj, už jsem tak natěšený že už na vodu musím, Holka jede do Chorvatska se školou tak vyrazíme jen s 3 letým Fílou :-)

Hodíme to na Starou Boleslaví na vodu a hurá proti proudu.

Pro Denis:

S rosením se počítá, měla by to být nějaká spešl látka tak uvidím a dám vědět

Po skluzu netoužím takže stan by měl být v poho, když skluz tak za pěkného počasí kdy ti a posádce cákání nevadí jelikož je to příjemné a to se bude myslím jezdit jen se stříškou bez boků, vím , že se stříškou se muže tak max 30 Km/h a vůbec mi to nevadí, nemám už závodní ambice.

hezký den MIREK470
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř čer 26, 2013 8:51 pm

Ahoj,
nechci ti kazit náladu, ale na Labi je zastavená plavba SPS, takže ti nepojedou ani komory, tady je víc. A navíc bys za nerespektování tohoto mohl dostat pokutu.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » stř čer 26, 2013 9:10 pm

No nejen ze je to zastavene, ale hlavne je ted fakt velka voda. V Brandyse 2.5m nad normal. Spadne to podle me az nekdy zacatkem pristiho tydne, nejdrive.
Vice zde http://www.pla.cz/portal/sap/cz/PC/Mere ... d=37&oid=4
kzeman
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Do Hradce ?

Příspěvekod kzeman » čtv čer 27, 2013 3:54 am

To MIREK470.
Předpokládám že úvahy kam se až dostaneš máš vyčtené z map, nebo odzkoušené?
Z Kunětic jsem se do Opatovic nikdy nedostal, po škrtnutí vrtulí jsem motor vždy zvedl a nechal se po proudu unášet zpět. Pak si vždy vyčítám, proč jsem motor trochu nezvedl a nezkusil to dál. připadá mi to tam příjemné, když není v Kuněticích zavřená hospoda, ale že bych se dostal až do Hradce mám silné pochybnosti.
Ono s tím přesunem gumáčku po kolečkách se to zdá jednoduché doma, v praxi si to člověk raději rozmyslí, obejít komory Pardubice, Srnojedy, Přelouč jsem vždy nakonec vzdal, asi jsem měkej.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » čtv čer 27, 2013 7:05 am

A SAKRA,

včera jsem tam ještě zákaz neviděl :-(, nedá se nic dělat budeme doma a něco uděláme nebo se pojedeme mrknout někam na přehradu, koukal některé na Vltavě jsou už ready zatím.

Třeba se do Pátku něco změní a Kousek labe zprovozní :-)

Labe nad Pardubicema jsem koukal jen do GOOGLU a u Opatovického kanálu jsem narazil na jez a elektrárnu proto jsem psal , že dál se už Viky_CZ nedostane s kajutovkou, na přetažení gumáče to tam vypadalo celkem OK.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv čer 27, 2013 7:28 am

Mirek470: S tím, že budou spěchat se zprovozněním Labe nepočítej, minule šla normální voda cca 4 - 5 dnů a komory stále nefungovaly i když jim nic nebylo. Taky si myslím, že to bude splavné i s komorama tak za týden na víkend.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 27, 2013 7:33 am

To Mirek470: presne ako píše Kzeman, na vode je všetko inak ako v predstave. Verím, že si riadne nažhavený na svoju novú hračku, ale nerob si veľké ilúzie, čo sa týka plavebných vlastností gumákov a sily motora. Budeš potom zbytočne sklamaný. Presúvať tak veľký, naložený gumák v teréne vôbec nie je jednoduché. Chce to veľmi dobré kolesá. Čo sa týka ponoru, na tých 0,25 m zabudni. Pri tej hľbke si už dávno rozbil vrtulu, lebo keď pridáš plyn tak gumák sa nazdvihne a automaticky zadok ide dole. Alebo rozvíriš štrk a vrtula to nemá rada. Ešte bezpečná hľbka je 0,5 ale už aj tam musíš byť opatrný a pomalý. Veď uvidíš sám. ;)
Prajem Ti pekné zážitky.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 27, 2013 8:12 am

Z Opatovic (rezp od jezu Vysoka n/L) do Kunetic bych to bral spis po proudu, taky mi to tam prijde moc pekny. Jinak s tou moji kajutovkou to neni tak horky, ma asi 250kg, takze prenaset se relativne taky da. Dokonce mam i ty kolecka, ale spis teda na pevnej povrch.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » čtv čer 27, 2013 1:34 pm

Ozzie díky za reakci, já to jen opsal z TP :-), myslel jsem si, že potřebuji alespoň 0,5m
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » stř črc 03, 2013 1:56 am

Zdárec lidi,

tak už jsem BUSHíka v Pondělí osadil nezbytnými doplňky viz: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1250&postdays=0&postorder=asc&start=75

a ještě

data/images/12/o/Fotografie0235.jpg

data/images/12/o/Fotografie0236.jpg

data/images/12/o/Fotografie0237.jpg

data/images/12/o/Fotografie0238.jpg

Dnes jsem ho polepil a dal mu jméno a registrační čísla viz foto zde:

Obrázek

a snad zítra tedy dnes vyjedu na první plavbu.

Labe mi už otevřeli zas od soutoku s Jizerou až po Pardubky takže beru půl dne dovolené a jedem s malým synem na výlet.

Jen co budou první fotky tak zveřejním :-)

Přeji Vám KRÁSNÝ DEN :-)
LuSkBk
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod LuSkBk » sob črc 06, 2013 11:43 pm

To Mirek470: Ahoj, rád bych se zeptal, čím jsi provedl popis. Vypadá skvěle. Právě řeším popis mého Craba 360. Dík za info.

Zpět na