Klub přátel a majitelů člunů BUSH

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MIREK470 » úte črc 30, 2013 7:49 pm

Ahoj šedivákovi a vám všem.

Jelikož byl včera problém v práci a musel jsem tam na dopoledne vyrazit, vypluli jsme nad Brandýsem kolem 12 hod. Vyrazili jsme směr Mělník.

Zahřáli motor a vyrazili do první komory Brandýs. počkali jsme si než ji napustí a hned na úvod jsme dostali vynadáno od vedoucího komory , že vplouváme dovnitř gumáčkem aniž by byly "plně" otevřená vrata :-). Je to první výtka do obsluhy komory a to tam takhle s malým gumáčkem vplouváme normálně abychom nezdržovali. Aspoň nám vždycky takhle kynuli páni komorníci :-). Je fakt, že do teď jsme vždycky pluli v Sobotu a nebo Neděli a né ve všední den jako teď v Pátek :-) Pod komorou jsme tomu přidali s představou, že ve dvou lidech a jednom capartovi poletíme rychleji než ve 4 lidech a mrňousovi jako minule. Ale nestalo se tak maximum 31 Km za hoďku. Stáhl jsem to na pohodu na 15 Km/H a propluli jsme Kostelec,Libčice,Obříství . Docela to šlo všude na nás čekali už s otevřenou náručí :-) " vtraty od komory" V 14 hod opustili Obříství a jeli se podívat pod Mělník a na soutok Vltavy a Labem. Pod Mělníkem,za přístavem a překladištěm kontejnerů jsme po levé straně po proudu objevili "NOVO"U 2 MĚSÍCE STAROU RESTAURACI. Od komory cca 40 min plavby na pohodu. Poloha:

50°22'24.021"N, 14°27'1.206"E

https://www.google.cz/maps?q=&layer=c&z ... CC8QxB0wAA

Z přístavu za námi vyrazil remorkér s nákladem takže když jsme přistáli u kamenitého břehu a vyvázali se u tyče udělal jsem dvě fotečky a tady jsou:

Obrázek

Obrázek

Je to v obci Dolní Beřkovice - Vliněves. Musím říct , že maximální spokojenost. Menu: 3 deci malinovky, polévka a hlavní jídlo za 95 Kč. 0,5 l Malinovky za dvacku atd.

Naplněná bříška a v 15:21 vyplouváme směr Brandýs abychom stihli ještě komoru nahoru v Brandýse. Ještě pár fotek soutoku,zámku a historické komory Hořín na Vraňansko-Hořínském kanále rychle do komory a v 16 hod ji opouštíme. Letíme přes obě další komory potkáváme , jednoho gumáče s 5koň. motorem a motoráček s pěknou opalující se slečnou :-) a v 17:30 opouštíme komoru v Brandýse.
Kotvíme na našem kotvišti a bilancujem:

60 km celkem ,průměr 15Km/H a spotřeba 17 l na 100 km,

Pěkný výlet ve dvou a malým 3 letým klučinou, který zaplať pánbůh cestou domů usnul a nechtěl řídit a přidávat plyn :-).

V Sobotu jsem měl stěhování to bylo za trest a v Neděli mne žena ukecala ať jdu radši s malým k vodě do bazénu než na vodu a já podlehl takže do konce víkendu už žádný výlet :-(.

Hezký den všem Mirek470
Naposledy upravil(a) MIREK470 dne stř črc 31, 2013 2:14 am, celkem upraveno 1 x.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte črc 30, 2013 10:14 pm

Hospudka doplnena do ITI, dekuji. ;)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » úte črc 30, 2013 10:42 pm

nejsi sam kdo dostal za to ze byl nedockavej-je lepsi cekat na pokyn-dalsi vec na ktere nekteri trvaji je vazani na lano i kdyz se da v pohode drzet hackem
holt v komore se komornik musi poslouchat
Nick11
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Oka na tažení lyžaře

Příspěvekod Nick11 » pát zář 06, 2013 9:49 pm

Ahoj všem,
jsem úplný začátečník a zatím si jen vše čtu, nemám ani papíry. :-)
Jak tak koukám na vaše fota, tak si moc nelámete hlavu s tím přidělat na zrcadlo oka na tažení lyžaře. Nepadá potom záruka? Co se týká SPS, tak mi řekl, že i když koupím RIB člun s originálníma okama na tažení, tak, že mi to do papírů nezapíšou a tím pádem je to asi na pokutu. Jak tohle řešíte?

Zatím nemám ani člun, ani motor. Co mám nejlíp koupit? Koukal jsem na ty Bushe, vypadají dobře. Chtěl bych asi minimálně 25HP kvůli tažení lyžaře a můžu koupit člun i s gumovým kýlem a přidělat na zrcadlo ty oka na tažení?

Koukal jsem na tenle člun:

http://www.boat007.cz/lode-cluny/nafuko ... cluny.html

Díky za odpovědi.
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Oka na tažení lyžaře

Příspěvekod kaptn » pát zář 06, 2013 11:10 pm

Co mám nejlíp koupit? Koukal jsem na ty Bushe, vypadají dobře. Chtěl bych asi minimálně 25HP kvůli tažení lyžaře a můžu koupit člun i s gumovým kýlem a přidělat na zrcadlo ty oka na tažení?Koukal jsem na tenle člun:http://www.boat007.cz/lode-cluny/nafukovaci-cluny/crab-360-bush-motorove-nafukovaci-cluny.html

Za jakým účelem by jsi ten člun chtěl používat?To je celkem u výběru rozhodující-viz vlákna jinde.
Oka neřeš,neřeš ani SPS,nechápu,proč to musíš mít v papírech.Klidně přidělej,obchodní zákoník platí u všeho,...tudíž konstrukci a fci zrcadla jimi nic nezměníš.Jen na díry použij vylití epoxidem.Na lyžaře ti stačí 6mm oka-smyčky.Je to jen o penězích.
"RIBB" má jednu pro mě velkou nevýhodu-nesložím ho do auta,musím mít přívěs,tudíž potíže s tím související.V této velikosti 360cm a 25HP bych šel klidně do toho s nafukovacím kýlem a skládací podlahou.Pokud to nechceš ovšem na BY boat větší lodě,tam vidím výhodu v RIBBU.
pireus
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pireus » sob zář 07, 2013 7:19 am

SKATE je rychlejsi, ma lepsi tvar.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » sob zář 07, 2013 12:40 pm

25 koňový motor váží ca 70 kg. Ktomu adekvátný čln ca 80-100 kg. To musíš mať poriadné auto.
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » sob zář 07, 2013 4:25 pm

Ozzie píše:25 koňový motor váží ca 70 kg. Ktomu adekvátný čln ca 80-100 kg. To musíš mať poriadné auto.

Nemusím,.... :? 4m člun tolik neváží,ani nemůže,...takže stačí mít opravdu rodinné auto, od Feldy Combi výše.
Nick11
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Nick11 » ned zář 08, 2013 7:59 pm

Ahoj,

díky za odpověď. Člun bych chtěl mít v podstatě univerzální, ale chtěl bych tahat za ním surfaře, lyžaře a
vozit se na pláže, když jsem zrovna v Řecku, nebo na Gardě
a kolem jsou hory a nejlepší přístup je z vody. Chtěl bych ho mít jak na moře, tak na jezera, nebo u nás na řeky.

Takže můžu koupit člun s nafukovacím kýlem, motor 25HP, přidělat tam oka, vylít epoxidem a jezdit?

Ze SPS mi řekl, že to v žádném případě nejde...

Nepadá potom záruka na člun, když si tam přidělám oka na tažená lyžaře?

Jinak motor 25HP má kolem 70kg a to mi přijde akorát, abych měl výkon a abych ho mohl kdekoliv dát na vodu ručně...
Corwin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod Corwin » ned zář 08, 2013 8:41 pm

To: MIREK470

Ahoj. Tak dnes jsem vás viděl a odfotil na kanálu nad Brandýskou komorou (když jsem jel zkoušet Krokodýla)
V případě zájmu pošlete e-mailovou adresu na SZ a fotky vám pošlu.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned zář 08, 2013 8:53 pm

To Nick11: Myslíš Lago di Garda? Tam asi ťažko, lebo sa tam platí registrácia. A nie málo.
k tým člnom a motorom len toľko, že najpr si niečo vyskúšajte. Je nás tu na fóre dosť čo máme rôzne gumáky. Radi pokecáme, ukážeme, zajazdíme. Cez weekend sa koná pod taktovkou Dedka zraz "Dunaj párty" neďaleko Brazislavy. Bude tam zopár gumákov. Prídte a vytvorte si reálný obraz.
Že 70 kilový motor je akurát tak to si uhádol. :good:
mupet
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mupet » pon zář 09, 2013 4:32 pm

nick11: ...Člun bych chtěl mít v podstatě univerzální, ale chtěl bych tahat za ním surfaře, lyžaře a
vozit se na pláže, když jsem zrovna v Řecku, nebo na Gardě
a kolem jsou hory a nejlepší přístup je z vody. Chtěl bych ho mít jak na moře, tak na jezera, nebo u nás na řeky.

Takže můžu koupit člun s nafukovacím kýlem, motor 25HP, přidělat tam oka, vylít epoxidem a jezdit? .....

Ahoj všichni, nechci nějak zbytečně rýpat, ale myslím si že na lyžaře (dospělého) je 25HP + skládací člun málo. Minimum by mělo být 30 HP ale spíš více. Spíš bych to viděl na tahání hraček + wakeboard a pod. Vynikající čluny jsou ADVENTURE, ale cena je úplně někde jinde. Např. ADVENTURE M2 440 (motor až 40 HP) stojí přes 80.000,-...nicméně jsou to modely vycházející z profi třídy RUBIKON a vlastnosti tomu odpovídají.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MIREK470 » stř zář 11, 2013 6:26 pm

Corwin píše:To: MIREK470

Ahoj. Tak dnes jsem vás viděl a odfotil na kanálu nad Brandýskou komorou (když jsem jel zkoušet Krokodýla)
V případě zájmu pošlete e-mailovou adresu na SZ a fotky vám pošlu.

Ahoj Corwin, mail na mane je volsa@volny.cz.

SZ mi nějak nejde k tobě odeslat.

Jak jsi nás fotil tak jsem si myslel , že to bude někdo z fóra.

CHystám se napsat více z dovolene v CHorvatsku ale nějak není čas.

Díky Mirek470
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vlastik82 » úte zář 24, 2013 9:33 pm

Ahoj. Prosím o radu. Mám člun Bush Skate 380 a motor Honda 20. Nevím jak to popsat, ale při vyšší rychlosti se mi jakoby nadzvednou první dva díly podlahy a nepluje tak jak by měl. Před člunem se vytvoří vlna a pluje cca o 8 km/hod pomaleji. Zkoušel jsem ho o víc nafouknout ale pořád stejný. Setkali jste se s tím někdy? Díky moc za odpověď.
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » úte zář 24, 2013 10:41 pm

Vlastik82 píše:Ahoj. Prosím o radu. Mám člun Bush Skate 380 a motor Honda 20. Nevím jak to popsat, ale při vyšší rychlosti se mi jakoby nadzvednou první dva díly podlahy a nepluje tak jak by měl. Před člunem se vytvoří vlna a pluje cca o 8 km/hod pomaleji. Zkoušel jsem ho o víc nafouknout ale pořád stejný. Setkali jste se s tím někdy? Díky moc za odpověď.

Zkoušel jsi si pohrát s trimem a vyvážením člunu? :whist:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte zář 24, 2013 11:05 pm

Vlastíku, meriaš tlak tlakomerom, alebo od oka?
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vlastik82 » čtv zář 26, 2013 7:08 pm

S trimem jsem si zkoušel hrát, ale bohužel při každé poloze stejný :-(
Měřím to s tlakoměrem, ale ještě to můžu zkusit trošku přefouknout.
Bush prý vydrží 6x předepsaný tlak než bouchne..
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv zář 26, 2013 7:33 pm

Ten tvoj čln má nafukovaciu podlahu, alebo pevnú s nafukovacím kýlom?
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vlastik82 » čtv zář 26, 2013 7:57 pm

Má pevnou podlahu s nafukovacím kýlem.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » čtv zář 26, 2013 8:59 pm

Skús zmerať s iným tlakomerom, možno budeš prekvapený. ;)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv zář 26, 2013 9:04 pm

Ak je nafúkané na predpísaný tlak, tak potom musí byť niečo s podlahou, z nejakého dôvodu nedrží pokope. Za normálnych okolností by ju tlak vody nemal vytláčať. Alebo ako píše Pupi, je vadný tlakomer.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv zář 26, 2013 9:08 pm

Vlastik82 píše:Ahoj. Prosím o radu. Mám člun Bush Skate 380 a motor Honda 20. Nevím jak to popsat, ale při vyšší rychlosti se mi jakoby nadzvednou první dva díly podlahy a nepluje tak jak by měl. Před člunem se vytvoří vlna a pluje cca o 8 km/hod pomaleji. Zkoušel jsem ho o víc nafouknout ale pořád stejný. Setkali jste se s tím někdy? Díky moc za odpověď.

nevim jestli jsem to dobre pochopil ale....na 3/4 plynu ti to jede rychleji nez na plnej? co stoupani vrtule ? ona ta 20 je na 4m gumak tak nejak na hranici si myslim
teda pokud to ostatni(tlak a pod) je OK
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vlastik82 » ned zář 29, 2013 8:06 pm

Tak už je to v pohodě. Kýl v podlaze jsem musel malinkou přefouknout. Normální tlak je
3,6. Já jsem tam dal lehce přes 4, tak doufám že to nějak nevadí..
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod sedivak » pon zář 30, 2013 8:56 pm

Ahoj,
tak jak jezdil gumáček v Chorvatsku?
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kilda » ned říj 20, 2013 9:56 pm

Nemám sice Skate,ale Crab400 Motor Honda 20, motor má 40 motohodin a jede stále líp. Asi Tvůj problém je v tlaku, já používám kompresor Bravo , nastavím tlak a je to OK. Jinak jsem po štréchnutí měnil vrtuli a místo stoupání 10 palců jsem dal Amitu 4 11 palců. Po výletě na Dunaj párty kde jsem ju odzkoušel poprvé možu říct, že je to dobrá volba.

Zpět na