motor na gumak
Moderátoři: vilma, Pepa, david
motor na gumak
Ahojte chcel by som sa spytat aky motor by ste pouzili na gumak -2,2m pevna podlaha +kyl ,nepotrebujem ziadny pretekarsky motor uplne mi staci aby to v pohode tlacilo po M.Dunaji hore prudom , v clne budem sam a nejake veci potrebne k rybarceniu cca na par dni vaha celkovo okolo 200kg url=http://www.jachting.info/data/images/12/o/WP_000354_1.jpg]
[/url].

-
- Reputace: 0
motor na gumák
Poslal som ti SZ
Re: motor na gumak
Ahojte priatelia
Chcel by som vás poprosiť o radu. Mám gumák Albastar Fantom 380 a uvažujem o kúpe motora YAMAHA F 6CMHS alebo 6CMHL a tu mám problém. Viem že rozdiel pri týchto motoroch je v dĺžke nohy a neviem ktorú zvoliť 6CMHS má nohu 38cm a 6CMHL 51cm. Zadné čelo gumáku je cca 40cm. Všetkým vopred veľmi pekne ďakujem za radu.
Chcel by som vás poprosiť o radu. Mám gumák Albastar Fantom 380 a uvažujem o kúpe motora YAMAHA F 6CMHS alebo 6CMHL a tu mám problém. Viem že rozdiel pri týchto motoroch je v dĺžke nohy a neviem ktorú zvoliť 6CMHS má nohu 38cm a 6CMHL 51cm. Zadné čelo gumáku je cca 40cm. Všetkým vopred veľmi pekne ďakujem za radu.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Tak mas clun na kratkou nohu takze ten prvni. Ale kdyu tam das mitor s dliuhou nohou tak tim taky nic nezkazis jen budes mit o tech 14cm vetsi ponor. A ve vytlaku je to stejne šumak
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tady máš data: https://www.kielerbootsschau.de/yamaha-f-6-cmhs
Abmessungen
Empfohlene Spiegelhöhe des Boots S:435mm L:562mm
Abmessungen
Empfohlene Spiegelhöhe des Boots S:435mm L:562mm
Ďakujem vám veľmi pekne za všetky vaše odpovede Idem do toho
- avlada
- návštěvník fóra
- Reputace: 6
Trošku mimo téma, ale nechci zakládat nové.
Koupil jsem nový čtyřtaktní 6 koňák, který bude sloužit pouze jako záložní na mým motoráku-jak ho mám zaběhnout, než pojedu v létě k moři?
Mohu zaběhnout v sudu s tím , že by se plynem občas změnily otáčky motoru, nebo musím někde půjčit gumák (což nevím kde) a jezdit s ním do zblbnutí? Záběh na velký lodi jsem vyloučil.
Koupil jsem nový čtyřtaktní 6 koňák, který bude sloužit pouze jako záložní na mým motoráku-jak ho mám zaběhnout, než pojedu v létě k moři?
Mohu zaběhnout v sudu s tím , že by se plynem občas změnily otáčky motoru, nebo musím někde půjčit gumák (což nevím kde) a jezdit s ním do zblbnutí? Záběh na velký lodi jsem vyloučil.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Není důvod sedět se stopkami při záběhu. Je spíše důležité vyhnout se čistému volnoběhu a vysokým otáčkám během období záběhu.Jezdil bych lodí jako obvykle, s vyjímkou, že bych nejezdíl delší dobu na volnoběh nebo vysokou rychlostí. Tedy zabíhal motor s citem na lodi a ne v sudu.
Jako záložní motor není důvod ho zvlášť zabíhat. Až ho budeš potřebovat jeď s citem. Pokud budeš v krizové situaci dělej co je třeba pro záchranu.
Jako záložní motor není důvod ho zvlášť zabíhat. Až ho budeš potřebovat jeď s citem. Pokud budeš v krizové situaci dělej co je třeba pro záchranu.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Z benzínového motoru, který bude dlouho skladován je třeba vyjet benzín.
Z benzínu se tvoří usazeniny v tryskách a je problém ho nastartovat.
Já to dělám vždy, když dávám 6 hp z gumáku do lodě, taky aby nesmrděl.
Z benzínu se tvoří usazeniny v tryskách a je problém ho nastartovat.
Já to dělám vždy, když dávám 6 hp z gumáku do lodě, taky aby nesmrděl.