Gumový člun BUSH nebo BOMBARD ? Prosím poraďte...
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- timberland
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Gumový člun BUSH nebo BOMBARD ? Prosím poraďte...
Ahoj všem, jsem vlastníkem YAM380 a motoru Yamaha 20HP (2T). našel však čas (bohužel) na výměnu člunu a rozhoduji se mezi Bombard TYPHOON 420 SOLID a Bush F420-R. Na Bushi mi dost vadí ty barvy, červená ani černá se mi nelíbí, ale zase jsou prý celkem dobré. Pro Bush hraje i kapacita 10ti osob, pro Bombard zase značka. Oba mají záruku 5 let a nevím co vybrat. Co by jste doporučili vy? Budu s tím jezdit jen a jen v Chrovatsku, tam jej budu mít uskladněný. Za každé tipy a rady budu vděčný. Díky moc.
Mel jsem Bombarda 310 a nyni mam Bushe 400. Kvalita zpracovani je srovnatelna. Ve stejne delce budou srovnatelne i ostatni vlastnosti. Pokud jde o barvu, Bush je sedy a dosti se zahriva pouze pri ostrem polednim slunci, avsak tlak stoupne pouze mirne, pokud je clun na vode. Sedy material ma velkou vyhodu v tom, ze se nespini. Mel jsem tez Zodiac, barva bila, a to bylo v tomto ohledu utrpeni. Vykalel se na nej racek a uz to nikdo neumyl. Myslim si, ze ani s jednim neudelas chybu. Je treba ale uvazit tez prodejce, pristup pana Brzobohateho je mnohem lepsi, nezli panu z Marine, dovozce Bombardu a Zodiacu. Doba vyrizeni reklamace na Zodiac u Marine: 2 mesice. Ovsem Bombard se rozhodne vyplati koupit v Nemecku, za lepsi cenu a hlavne s lepsim pristupem.
- timberland
- nováček na fóru
Ahoj všem,
já mám Bush F470 v Červené barvě a neměnil bych. Loni v Chorvatsku super žádné přehřívání, umýt acetonem jde , ikdyž na červené je toho vidět asi víc než na šedé.
Hlavně jsem si ho objednal s provazy na boku abych na nich neseli lidi a netlačilo je to do Prdelky
.
Výhoda je posunout si lavice kam potřebuješ. To se mi kolikrát vyplatilo, vyrovnal jsem si posádku dopředu, dozadu jak jsem potřeboval a fakt je to znát když ho pak chčeš dostat do skluzu.
Nšel do skluzu, kousek jsem je šoupnul a už jsme valil ve skluzu
.
Je širší jak jsem koukal. A jak říkal kolega přístup lidí z Boat007 je super.
Mám ho nafouklý přes zimu a v kůlně na provazech vyvěšený pod střechou a neutekl ani bar.
A koukal jsem že Bush je i malinko levnější.
A nebo můžes zkusit přímo čluny Boat007 ty ve 420 mají, vychytávky podobné Bushi a cena polovic.
Koukal jsem, že po nich jezdí traktorem a člunu nic není a to byl ten největší šunt z jejich výroby jen s nafukovací podlahou.
http://www.youtube.com/watch?v=ujl5E1LlUOE
Samozřejmně volba je na tobě, ale chtěl jsi názor.
Ahoj Všem Mirek
já mám Bush F470 v Červené barvě a neměnil bych. Loni v Chorvatsku super žádné přehřívání, umýt acetonem jde , ikdyž na červené je toho vidět asi víc než na šedé.
Hlavně jsem si ho objednal s provazy na boku abych na nich neseli lidi a netlačilo je to do Prdelky

Výhoda je posunout si lavice kam potřebuješ. To se mi kolikrát vyplatilo, vyrovnal jsem si posádku dopředu, dozadu jak jsem potřeboval a fakt je to znát když ho pak chčeš dostat do skluzu.
Nšel do skluzu, kousek jsem je šoupnul a už jsme valil ve skluzu

Mám ho nafouklý přes zimu a v kůlně na provazech vyvěšený pod střechou a neutekl ani bar.
A nebo můžes zkusit přímo čluny Boat007 ty ve 420 mají, vychytávky podobné Bushi a cena polovic.
Koukal jsem, že po nich jezdí traktorem a člunu nic není a to byl ten největší šunt z jejich výroby jen s nafukovací podlahou.
Ahoj Všem Mirek
- timberland
- nováček na fóru
Jsem za nazory moc rad, ten bombard muzu mit levneji nez ten bush. Nekdo mimrikal, ze bombard patri zodiacu a ze ta kvalita je poznat. Pravdou je ze ten bush se mi libi vzhledove vic, ale ta cervena barva, ja nevim - nejak mi nesedi
A v te cerne vypada skvele, ale na to si nesednu az to bude pres poledne na mori. A tlak ve valcich by byl v tom cernem v pohode? Nebyl by to na slunci problem? Nerad bych v pripade bushe nejak upoustel z bezpecnostnich duvodu:-)

Ahoj,
hele v červené se nepřehříval.
Kolega tam měl Bushe černou 420 a taky žádný problém neměl.
Čluny tedy byly permanentně na vodě i přes noc.
Na přehřívání je spíš podlaha a ta hliníková na Bushíš byla v pohodě.
Jinak na člunech Boat007 se mi líbí ten origoš držáček kotvy na přídi a pásky na zadní části podlahy na zabezpečení nádrže aby nelítala.
Ahoj.
hele v červené se nepřehříval.
Kolega tam měl Bushe černou 420 a taky žádný problém neměl.
Čluny tedy byly permanentně na vodě i přes noc.
Na přehřívání je spíš podlaha a ta hliníková na Bushíš byla v pohodě.
Jinak na člunech Boat007 se mi líbí ten origoš držáček kotvy na přídi a pásky na zadní části podlahy na zabezpečení nádrže aby nelítala.

Ahoj.
Poupravil bych jeden udaj - ten bush neni cerny, ale sedy. Na foto vypada vyrazne tmavsi, nez je ve skutecnosti. Jinak Bombard 420 ma na burtech v mistech pro uchyceni lavicky zcela cerne ovaly, a ty budou opravdu rozpalene. Navic ma cerny predni dil podlazky, tu bude to same. Toto se ovsem naopak stava vyhodou v chladnejsim pocasi. Umisteni snury u obou clunu ma sve vyhody i nevyhody, horni sice muze tlacit pri sezeni, ale zase se ho lepe drzi pri jizde a lepe se po nem splha do clunu z vody.
Takze dle mych a nejen mych zkusenosti kazde reseni ma sva pro a proti a oba cluny jsou v teto cenove kategorii dobrou a srovnatelnou volbou. Jo a ze Bombard patri Zodiacu je vyhoda jen pri dalsim prodeji neznalym. Na kvalitu to fakt nema vliv, vyrabi se v Cine ve stejne fabrice, jako Honwave, Suzumar a Yam a mnoho dalsich no-name znacek. Fabrika patri cinskemu vyrobci a je mozno objednat si primo vlastni vyrobu sve znacky. Bush vyrabi v Litve na lince koupene od Zodiacu a je to mala tovarna.
Vyhodnou koupi v Nemecku je mysleno koupit jej na schlauchboot (discount), je to velky a provereny prodejce s nizkym postovnym.
Osobni zkusenost z koupe v Marine v CR - Bombard mirne uchazel. Odpoved: Dokud to nebude 20% ztraty denne, nereste to. Bylo to mnohem mene, takze nereseno. Zodiac to same, navic mizerne lepeni spoju. Vysledek: opravili vcetne dopravy za 10 tydnu. Takze ve srovnanim s tim neni treba bat se reklamace v Nemecku.
Mimochodem, ani me Bush v podstate neuchazi, za celou zimu ztratil cca 1 bar.
Nebal bych se ani Honwave (mel problemy s materialem do r. 2010, leptalo jim zmekcovadlo) a Suzumaru. z
Z techto dvou radeji Suzumar, dobre reseni a mensi cena.
Yam ma po letech caste problemy s rozlepovanim spoju.
Takze dle mych a nejen mych zkusenosti kazde reseni ma sva pro a proti a oba cluny jsou v teto cenove kategorii dobrou a srovnatelnou volbou. Jo a ze Bombard patri Zodiacu je vyhoda jen pri dalsim prodeji neznalym. Na kvalitu to fakt nema vliv, vyrabi se v Cine ve stejne fabrice, jako Honwave, Suzumar a Yam a mnoho dalsich no-name znacek. Fabrika patri cinskemu vyrobci a je mozno objednat si primo vlastni vyrobu sve znacky. Bush vyrabi v Litve na lince koupene od Zodiacu a je to mala tovarna.
Vyhodnou koupi v Nemecku je mysleno koupit jej na schlauchboot (discount), je to velky a provereny prodejce s nizkym postovnym.
Osobni zkusenost z koupe v Marine v CR - Bombard mirne uchazel. Odpoved: Dokud to nebude 20% ztraty denne, nereste to. Bylo to mnohem mene, takze nereseno. Zodiac to same, navic mizerne lepeni spoju. Vysledek: opravili vcetne dopravy za 10 tydnu. Takze ve srovnanim s tim neni treba bat se reklamace v Nemecku.
Nebal bych se ani Honwave (mel problemy s materialem do r. 2010, leptalo jim zmekcovadlo) a Suzumaru. z
- timberland
- nováček na fóru
man píše:Poupravil bych jeden udaj - ten bush neni cerny, ale sedy. Na foto vypada vyrazne tmavsi, nez je ve skutecnosti. Jinak Bombard 420 ma na burtech v mistech pro uchyceni lavicky zcela cerne ovaly, a ty budou opravdu rozpalene. Navic ma cerny predni dil podlazky, tu bude to same. Toto se ovsem naopak stava vyhodou v chladnejsim pocasi. Umisteni snury u obou clunu ma sve vyhody i nevyhody, horni sice muze tlacit pri sezeni, ale zase se ho lepe drzi pri jizde a lepe se po nem splha do clunu z vody.
Rozhoduji se jen mezi BUSH F420R a ten Boombard 420 solid. Ceny - Bush 42000,- a Boombard 35900,- Oba mají 5 let záruku, na Bush může 10 lidí a na Boombard 7. Bush vyšší nosnost. A Bush jen černá nebo červená barva. A Bush dražší

- timberland
- nováček na fóru
man píše:Poupravil bych jeden udaj - ten bush neni cerny, ale sedy. Na foto vypada vyrazne tmavsi, nez je ve skutecnosti. Jinak Bombard 420 ma na burtech v mistech pro uchyceni lavicky zcela cerne ovaly, a ty budou opravdu rozpalene. Navic ma cerny predni dil podlazky, tu bude to same. Toto se ovsem naopak stava vyhodou v chladnejsim pocasi. Umisteni snury u obou clunu ma sve vyhody i nevyhody, horni sice muze tlacit pri sezeni, ale zase se ho lepe drzi pri jizde a lepe se po nem splha do clunu z vody.
Rozhoduji se jen mezi BUSH F420R a ten Boombard 420 solid. Ceny - Bush 42000,- a Boombard 35900,- Oba mají 5 let záruku, na Bush může 10 lidí a na Boombard 7. Bush vyšší nosnost. A Bush jen černá nebo červená barva. A Bush dražší

- timberland
- nováček na fóru
MIREK470 píše:Ahoj všem,
Hlavně jsem si ho objednal s provazy na boku abych na nich neseli lidi a netlačilo je to do Prdelky.
Nšel do skluzu, kousek jsem je šoupnul a už jsme valil ve skluzu.
Ahoj Všem Mirek
Ahoj Mirku,
kde ti dělali tu stříšku??
- stenly38
- návštěvník fóra
Re: Gumový člun BUSH nebo BOMBARD ? Prosím poraďte...
Ahoj po člunech Yuki,Adventure,Bush420 nyní vlastím člun BUSH 470 Favorit.Měl jsem i půjčené od kolegů Qucksilver 430 heavy duty,Bombard typhon,řekl bych že Bush je z nich nejrychlejší zkoušeno z Hondou BF20D má více ploché dno ,když jedu sám je lepší sedět víc uprostřed jinak ho honím po hladině.Myslím že sváry má dobře zpracované,zatím jsem ani u kolegů neviděl nějakou rozlepeninu.Doporučuji Bush favorit má silnější materiál a je to opravdu znát blíží se Quicksilveru heavy duty
Jinak Yuki to je neštěstí rozlepuje se.Adventure asi není špatný materiál ,ale už se mi také začal rozlepovat , už měl nějaká léta za sebou.Bush se mi líbí materálově víc než Bombard,má ho kolega a už má první kousek na švu ve špičce rozlepený rok výroby 2006.Za mě bych řekl že z těchto je jednička Qucksilver je těžší než Bush ve stejné délce takže asi ještě lepší materiál než Bush.(Po dotazu na výrobce Quicksilvera mi neodpověděli z jakého materiálu ho výrábějí,ani český distibutor to neví.)Nevýhoda Quicksilvera je že za jízdy do něj stříká přes špičku voda a kolega už lepil zrcadlo rok výroby 2004.
Takže za mě určitě BUSH Favorit za ty peníze je opravdu super
Jinak Yuki to je neštěstí rozlepuje se.Adventure asi není špatný materiál ,ale už se mi také začal rozlepovat , už měl nějaká léta za sebou.Bush se mi líbí materálově víc než Bombard,má ho kolega a už má první kousek na švu ve špičce rozlepený rok výroby 2006.Za mě bych řekl že z těchto je jednička Qucksilver je těžší než Bush ve stejné délce takže asi ještě lepší materiál než Bush.(Po dotazu na výrobce Quicksilvera mi neodpověděli z jakého materiálu ho výrábějí,ani český distibutor to neví.)Nevýhoda Quicksilvera je že za jízdy do něj stříká přes špičku voda a kolega už lepil zrcadlo rok výroby 2004.
Takže za mě určitě BUSH Favorit za ty peníze je opravdu super

-
- nováček na fóru
Zdravím. Já teď sháním synovi k Vánocům nějaký člun https://netobchodak.cz/cluny/1195938-in ... 5-set.html a narazil jsem na tento. Myslíte si, že mu to bude stačit?
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Žádnou radost tím nikomu neuděláš.
Ale výhodou je, že se může bez problémů a s klidným srdcem vyhpdit do kontejnerů na plasty.
Ale výhodou je, že se může bez problémů a s klidným srdcem vyhpdit do kontejnerů na plasty.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Racku, celkem stupidní odpověď.
I když zadání taky není nejchytřejší.
Synkovi je deset nebo čtyřicet? Kde se s tím bude plácat atd.? Pak teprve se dá něco poradit
I když zadání taky není nejchytřejší.
Synkovi je deset nebo čtyřicet? Kde se s tím bude plácat atd.? Pak teprve se dá něco poradit
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
standanovotny68 píše:Zdravím. Já teď sháním synovi k Vánocům nějaký člun https://netobchodak.cz/cluny/1195938-in ... 5-set.html a narazil jsem na tento. Myslíte si, že mu to bude stačit?
Máme už srpen, Vánoce za dveřma a těraz mudruj

Já přesně takovou věc mám. Záměrně nepíšu člun, protože plavidlo to není. Nanejvýš předimenzovaná matrace

Koupil jsem to v pohnutí mysli jako dinghi ke kajutový plachetnici zaparkovaný nanejvejš asi 50 metrů vod břehu. I tak byl nalidskej výkon tam dopádlovat. Nedrží to směr a klade vodě převeliký odpor. Letos jsme velkou plachetku nevytáhli a je zajímavý, že ten šmejd odhozenej za chatou v roští vod loňska neušel. Přesto má kolega Racek pravdu o tom kontejneru na plastový odpad.

- RACEK
- zkušený harcovník
Jsou lidé kterým takový pěkný člunek udělá radost

- RACEK
- zkušený harcovník
Nejde mi to vložit, ale pod heslem - Miloš Zeman na lodi - si to vygůglíte
Takže přibalit flašku Bechrovky a synovi se bude také určitě moc líbit

Takže přibalit flašku Bechrovky a synovi se bude také určitě moc líbit

Někde jsem už tady psal, že člun z téhle kategorie koupil syn. Zkoušel jsem ho na Liptovské Maře. No řekněme, že je laciný, pohledný, skladný a dá se rychle nafoukat. Tím to zhruba končí. Pokud je bezvětří a jezdíš jen pár metrů od břehu, dá se. V momentě, že jsi trochu dál v přehradě a začne foukat, máš jako dospělý chlap co dělat aby jsi to uvesloval těmi směšnými veslíčky naspátek. Navíc mne dost hněvalo, že na vodě nedržel směr a doslova se vrtěl. Pořídil jsem si INTEX Mariner 4, za zhruba stejné peníze a spokojenost. Mám pocit, že je tam použitý tuhší a odolnější materiál, má nafukovací kýl, trochu lépe drží směr, ale jinak je to obdobné. Pochopitelně následoval motor, ale to si asi brzy pořídí každý. Tahle sestava už má okolo Mary naběháno pár kilometrů. Nejlíp uděláš, když si na youtube prohlédneš oba, nebo více člunů a pak se rozhodneš. Abych nezapomenul, vánoce jsou dobrá volba, ale co se týče člunu, raději bych volil nějaký vhodnější termín. Třeba v létě. Něco jako - zde máš k narozeninám člun a pojďme ho rovnou vyzkoušet. Ono od vánoc do léta je dlouhá doba a co s dárkem, který se nedá okamžitě použít.standanovotny68 píše:Zdravím. Já teď sháním synovi k Vánocům nějaký člun https://netobchodak.cz/cluny/1195938-in ... 5-set.html a narazil jsem na tento. Myslíte si, že mu to bude stačit?
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Jasně člun vyzkoušet k narozeninám, skvělá volba.
A když se někdo narodil tak blbě, že třeba v půlce ledna tak ať si zatrest vyseká díru do ledu na Maře ....i nemaře
A když se někdo narodil tak blbě, že třeba v půlce ledna tak ať si zatrest vyseká díru do ledu na Maře ....i nemaře