udržba zodiac mark 2

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

udržba zodiac mark 2

Příspěvekod lacobike » ned čer 07, 2015 12:46 pm

Dobrý deň, plánujem na leto vyskúšať isť do Chorvátska s gumákom zodiac mark 2 a chcem ho dať trošku do poriadku po dlhšej prestávke.
1) Máte nejaký overený prostriedok na gumu na vyčistenie staršej špiny?
2) Podlaha je už trošku vyšúchana, tak plánujem ju prebrúsiť a nejaký náter alebo lak. Máte niečo overené alebo čo používate?
3) Pokazil sa mi zdvíhací piest na dvíhanie motora. Nepoznáte niekoho kto sa tomu venuje? Je to motor evinrude 40HP r.v.1996

Ďakujem za rady.

Obrázek
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte čer 09, 2015 3:04 pm

Ahoj. V Bratislave je jachtárský obchod ktorý predáva Zodiac. Určite Ti poradia s čím čistiť. Motor ako vidím je Evinrude. Oni predávajú americké motory a veľmi ochotne pomohli aj mne s objednávkou súčiastok na starší Johnson. Majú aj servis.
Mnoho zdaru.
lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lacobike » čtv čer 11, 2015 7:29 pm

Ďakujem za odpoveď, asi to tam zaveziem celé. Môžeš mi poslať prosím ťa ako sa volá ten obchod alebo ideálne ak je niečo v blízkosti Žiliny.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 11, 2015 9:02 pm

Poslal som Ti SS. Ten gumák nevyzerá až tak hrozne. Treba kúpiť nejaký čistiací prostriedok, vyčistiť a potom zakonzervovať. Na prvý pohľad je to PVC čln. Niečo na čistenie môžeš objednať aj z e shopu. Je ich plno. Ale zavolaj do tej firmy a opýtaj sa čo doporučujú.
hrad66
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod hrad66 » čtv čer 11, 2015 10:24 pm

Ahoj lacobike,
mám podobný zodiac mark II 380cm, materiál je rozhodně hypalon, takže nekupuj žádné prostředky na ošetřování PVC! Já sám jsem ho po sladké i slané vodě umyl čistou vodou a pokud byl špinavý od řas nebo nějakých nečistot co plavaly na vodě, tak teplá voda se saponátem a po oplachu čistou vodou uschnout. Hypalon nepotřeboval žádnou konzervaci nebo voskování a po 20-ti letech drží, což by PVC těžko dokázal.
Přeju hezké plavby.
lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lacobike » ned čer 14, 2015 8:28 pm

tak dnes svietilo slniečko pekne tak som sa rozhodol odzimovať vodnú techniku dal som ho trošku do poriadku:) skoro ako nový ešte vybrúsim podlahu a natriem alebo nastriekam. Nemáte nejaký typ čo nato dať?

Ozzie prosím ťa neprišla mi od teba správa, vieš mi po poslať ešte raz? Ďakujem

hrad66 my ho máme tiež už dlhšie, sme ho kupovali asi pred 15 rokmi, drží parádne , len teraz som pozeral že niekde sa konce spojov trošku odliepajú tak rozmýšlam že to trošku polepím. . vzduch drží, iba cez ventil trošku fučí keď nieje krytka, vymieňal si nejaké tesnenia?

Obrázek
hrad66
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod hrad66 » pon čer 15, 2015 10:02 am

Myslím, že máme podobný typ, je i v té šedé barvě, jinak původní ventily jsem vyměnil za nové, dají se objednat v obchodech se značkou Zodiac, taky hypalon a lepidlo na záplaty, pokud bys někde našel díru, Spoje po těch letech na okraji trošku povolily, tak 2mm a občas se uvolnila krajní nit výztuhy, ale nemá to na nic vliv. Nit jsem odstřihl a okraj bych jen zapaplal lepidlem, kdybych to chtěl zalepit, takže jsem ho nechal tak. Jediné co jsem řešil byly zadní koncovky ve špicích válců. Ty origo gumové už dosloužily a zteřely, ovšem kluci v Prostějově to dokázali nahradit a člun perfektně drží. Teď zrovna řeším obnovení technické tak jsem zvědav jak to na plavebce půjde.
lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lacobike » pon čer 15, 2015 5:07 pm

Toto je mark 2 touring 420cm, záplaty mam ale lepidlo už asi nebude mat svoju funkčnost po toľkých rokoch. Takze ventily a lepidlo su už objednané.
lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra

ventil

Příspěvekod lacobike » pon čer 22, 2015 6:26 pm

vymenil som ventil ktorý fučal a aj po vymene unika vzduch. co moze byt za problem?

Zpět na