Nehoda přívěsu s lodí

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » ned čer 24, 2012 10:36 am

Nepíšeš co to máš za auto. Já to mám na Roomstru a tam je to přez ABS (když má jedno kolo odlišné otáčky) A pokud na jednu stranu auta svítí hodně
slunce, tak to začne hlásit únik ale neříká to které kolo. A tak jsem to raději vypnul, protože to několik lidí vyděsilo, co je v poruše.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » ned čer 24, 2012 12:31 pm

Já to mám na Peugeotu 607, origo z výroby, u ventilků jsou čidla. Hlásí jak unik tlaku, tak defekt.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned čer 24, 2012 12:34 pm

Máme Peugeot 308 (2009) a tam to je přes ventilky s měřákem a vysilačem, které jsou zaregistrované v palubním počítači. Mám zaregistrované dvě sady, letní a zimní. Ale musí se dodržet rozmístění na vozidle, jinak je počítač při výměně nezaregistruje.

Vzhledem k tomu že dnešní materiály a technologie udrží tlak v pneu po celou dobu sezony, vím o systému pouze při zapnutí klíčku a detekci stavu. Defekt jsem už cca deset let neměl (ťuk, ťuk, ťuk) takže prakticky to vyzkoušené nemám. Pouze v manuálu je napsané, že při tzv. rychlém úniku znamenajícím defekt to spustí hlasitý alarm a umožní ti rychlým zastavením zachránit gumu.

EDIT: Tak to lze Charlie očekávat, že máme stejný systém :)
Naposledy upravil(a) Anonym dne ned čer 24, 2012 12:48 pm, celkem upraveno 1 x.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » ned čer 24, 2012 12:44 pm

Systém bude asi stejný, mě to jednou ohlásilo nízký tlak v pneu, a skutečně, jedna pneu měla tlak pod 2,0
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » ned čer 24, 2012 6:25 pm

kdy tu ctu, jak jsou v dnesni dobe defekty vzacne .. pridam neco za sebe ... zrovna predevcirem jsem jel cca 5 km na nakup. Auto (MB ) zahlasilo pokles tlaku v jedne pneu. Mam system detekce, co dobre popsal Tatas vyse (akorat ze nemam zkusenost s mylnou detekci). Tak jsem zastavil a pomeril kola. Prave zadni melo namisto 2,3 uz jen 1.1 ... takze unik tlaku - na tom kousku, tech cca 2km (jeste den predtim to bylo vse OK) docela rychly ... Toz jsem namisto obchodaku zajel do pneuservisu - jsou hned vedle sebe. Z kola trcel sroub jako prase - trefll se presne do te odvodnovaci drazky - pneu jsou 2 mesice stare. Toz toliko k moznosti defektu v dnesni dobe ..

Jen pro poradek dodam .. mam pneu konstrukce "run-flat", takze bych po prazdne mohl teoreticky jezdit v klidu dal .. v servisu se trosku cukali takovou pneu opravit, ze se to pry nesmi .. az argument, ze si novou u nich stejne nekoupim a bud to jen bez zaruky zkusi spravit nebo budu jezdit dal na prazdne je primel k oprave - udelali to dobre, zatim drzi .. nicmene mozna pro podobne aplikace (kolo na kterem hodne zalezi) bych ty runflaty zvazil ... sice je to drahy a nevim zda se to dela ve vsech potrebnych rozmerech, ale vidina ze i na prazdnem kole dojedu kam chci me uklidnuje
DB2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DB2 » stř lis 06, 2013 8:29 am

Nezvyčajné nehode došlo na diaľnici A84 francúzskej. Majiteľ šiel s loďou J/80 triedy na preteky, ale na ceste z jeho domova v Loriente do Cherbourgu víchrica, fúkal, a jeden útok bol príliš silný a prevrátil príves
http://www.ijedrenje.com/novost/jedrili ... esti/5554/

http://www.lamanchelibre.fr/avranches/actualite-46961-il-perd-son-voilier-sur-autoroute-a-saint-james.html
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » čtv lis 07, 2013 12:03 pm

nejaky prilis uzky je ten prives
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » čtv lis 07, 2013 2:20 pm

Myslíš, že měl ŘP sk. B,E nebo jen čistý B, popř. rozšířený B?
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » čtv lis 07, 2013 8:35 pm

tento poliak dopadol horsie. Po tom, co sa mu za jazdy odpojil prives od auta, zbehla lod aj s privesom do priekopy a zacala horiet.

http://www.krotoszyn.psp.wlkp.pl/index. ... -motorowej

Obrázek

Zpět na