Ahoj všichni,
Prosím o radu a asi nejlíp obrázkem.
Mám lod tango 720, ploutvova verze. Vozik je řešen jakž takž ale jde mi o přední část kde se opírá špička. U nás v marine máme celkem přikrou cestu do vody s vestavěným navijákem. Potřeboval bych jsem vědět jak řešíte situaci kdy je vlek vůči lodi v úhlu ( hladina versus sklon najezdu) při nájezdu lodi na vlek z vody. Tedy jinak řečeno jak a kam chytate špičku lodi aby lod nesjela z vleku když se vlek tahá z vody ven.
Ono totiž jak se lod pokládá na vlek tak se přední část lodi vůči vleku zdviha a tam bych potřeboval nějakou radu.
Díky
Tom
Přední část voziku
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Re: Přední část voziku
ahoj,předpokládám,že máš v předu na vleku vidličku s navijákem.Loď navedeš na vlek tak aby příď zajela do vidlice,chytíš do oka na fest přitáhneš navijákem.Popotahneš aby loď sedla na packy,zkontroluješ jestli je to správně.Případně zajedeš trochu do vody a doladíš.Vytahneš to celý z vody.Pokud loď trochu sjede a není úplně přídí na doraz ve vidlici,připřahneš za auto,na jedničku se rozjedeš asi na 5 km,zabrzdíš a loď popojede na vleku na svoje místo.Toť vše milý Watsone. Děláme to tak roky,naposledy tento a minuký víkend,mám 24 Phobose,1,45 tuny a taky jsem ho musel za pomocí auto posunout o 10 cm dopředu.
- tkruska
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Jen mala technicka, pokud mas mezi vodoryskou lode a privesem moc velky uhel, tj. prudky sjezd. Pokud lod pritahnes do predni vydlicky na fest a navijak mas moc nizko, muze se ti stat, ze pri vytazeni lodi zvody se zhoupne/dosedne vzadu a ohne ti prives, nebo vytrhnes predni oko.
Jako neveril bych, kdybych to nevidel.
Jako neveril bych, kdybych to nevidel.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Jj to je pravda ja jsem taky jednou takto zlomil přívěs.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
když tak nad tím přemýšlím,taháme to velkým navijákem z loděnice,loď si navedu do vidličky,chytnu za oko ,pak popotahnem lod z vody a až když sedí pěkně na patkách tak přitáhnu oko předního navijáku.Sjezd na podzim není moc prudký takže sklon je minimální.