Rejdování je mnohem účinnější a v výhled dopředu pohodlnější ...
Tažné zařízení na autě vpředu
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geronimo
- zkušený harcovník

- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Tažné zařízení na autě vpředu
Jelikož několikrát do roka couvám asi 300 metrů s lodí domů do slepé úzké uličky, kde většinou ještě parkují auta, pořídil jsem si dopředu na auto druhé tažné zařízení. Na rohu ulice vlek přepřáhnu a tlačím ho před sebou.
- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
Re: Tažné zařízení na autě vpředu
Taky jsem si to udelal na auto je to lepsi
- Andrejjeep
- aktívní jachtař

- Reputace: 37
S tým súhlas, zrovna jeep pre staršie modely robil normálne fabrické ťažné dopredu.
Akurát tu v tomto eubatanistane je to vždy tak pololegál pokiaľ to nie je odnímateľné. Trvalé u nás aspoň na SK neprihlásiš ani keby sa človek po... stavil na hlavu
A.
Akurát tu v tomto eubatanistane je to vždy tak pololegál pokiaľ to nie je odnímateľné. Trvalé u nás aspoň na SK neprihlásiš ani keby sa človek po... stavil na hlavu
A.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Je to "sundavací, zas tam dací" .... jekl do jeklu na dva šrouby...jinak by se policajti asi po.....
ale na parkování dobrý....
ale na parkování dobrý....
- mirus
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
Mám něco podobného a využívám to hlavně pro vytažení lodě ze dvora do garáže,z garáže potom vyjedu po předku a s normálně zapřaženou lodí.Na couvačku se mně to líp sleduje.
Předpokládám, že běžné tažné zařízení se pro použití vpředu musí nějak upravit, že? Není mi moc jasné, jak by se to u oktávky montovalo dopředu, i když to bude sundávací.
- geus
- zkušený harcovník

Mysli se tu auto a ne skorapka tam to pujde blbe
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Použil jsem jen kouli, zbytek je svařenec z jeklů a trochu přemýšlení, na co to přidělat. Jeep má pod SPZ mezeru, do které se to celé vešlo a při demontované kouli není nic vidět. Na oktávku asi těžko....
- Andrejjeep
- aktívní jachtař

Fajnšmeker sa pozná
A.
A.
- Ozzie
- zkušený harcovník

- Reputace: 42
Ja som videl video kde guľa bola navarená na ťažní (odťahový) čap. Na príležitostné použitie sa naskrutkuje a potom sa odstráni a diera so závitom sa zadekluje. Nevýhoda je že vlek bude na jednej strane.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař

Na starých autách a kor OFF vozidlách sa dalo vymyslieť všeličo.
Na dnešných plastových sr... by sa bal čosi niekam naskrutkovať, tobôž na nejaký sranda závit na odťahovacie oko. Nejedno som už vytiahol, keď vyťahoval kade tade zapadnuté autá a to pri použití dynamickej gurtni. Niekde to bol fakt závit len v par zlozených plechoch.
A.
Na dnešných plastových sr... by sa bal čosi niekam naskrutkovať, tobôž na nejaký sranda závit na odťahovacie oko. Nejedno som už vytiahol, keď vyťahoval kade tade zapadnuté autá a to pri použití dynamickej gurtni. Niekde to bol fakt závit len v par zlozených plechoch.
A.
- mirus
- pravidelný návštěvník

Mám to podobně jak popisuje Ozzie.Do tažného závitu v předu mám přípravek,který natvrdo dotáhnu do závitu.To,že je to vyosený mně vyhovuje,loď dávám pořád na jedno místo,ze kterého vyjíždím šikmo do garáže(do kopečku a malý schodek).Vyjedu do garáže,odpřáhnu, ,otočím se ,normálně zapřánu a vyjedu ven.Dříve byl problém s vystředěním lodě,mám na každý straně asi tak 3cm ve vratech.Teď na to pěkně vidím a je to v pohodě.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Já mám posledních 50 metrů příjezdové cesty tak úzkých, že bych se s vlekem mimo osu nevešel. Tažné mám přišroubované na nosníky, kde bylo vlečné oko. Naštěstí je to stejné i na druhé straně, takže stačilo tyto místa propojit jeklem a uprostřed navařit další jekl, do kterého zasouvám kouli.
- panak-ml
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Na vojně jsem měl zacouvat traktor s dvounápravovým vlekem do stodoly do zatáčky. Každým pokusem jsem se od stodoly vzdaloval
Přišel starý traktorista, ať si vlek přepřahnu na předek. Dal jsem to napoprvé. Předchozí praxe s traktorem byla tak 10 dní... Škoda že mi koule nejde na předek auta.
Přišel starý traktorista, ať si vlek přepřahnu na předek. Dal jsem to napoprvé. Předchozí praxe s traktorem byla tak 10 dní... Škoda že mi koule nejde na předek auta.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Vrta mi hlavou jedna věc:
Když normalne couvam s vlekem, vidim přes zrcátka z obou stran vleku, když to ale zaprahnu za predek, tak uz zrcátka nemam a vidim jenom jednu stranu. Nechybi vam to při manipulaci?
Když normalne couvam s vlekem, vidim přes zrcátka z obou stran vleku, když to ale zaprahnu za predek, tak uz zrcátka nemam a vidim jenom jednu stranu. Nechybi vam to při manipulaci?
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
V zrcátkách vidím jen boky lodi nebo blatníky přívěsu, takhle uvidím levou stranu dobře a vím, že pravá vyjde, nebo si tam někoho postavím. Koule je nová, ještě jsem ji s lodí nevyzkoušel... 
Každopádně manévrování s vlekem bude díky předním kolům jednodušší a účinnější...

Každopádně manévrování s vlekem bude díky předním kolům jednodušší a účinnější...
- Fum
- návštěvník fóra

- Reputace: 7
Je prostě rozdíl koukat do zrcátek nebo čelním sklem. Na zpátečku to po dálnici taky nerozjedeš 130 km/h, a to nemluvím o zatáčení s vlekem do úzkého prostoru.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Jen pro zajímavost jsem natočil časosběr jízdy asi 350 metrů ke mě domů s vlekem na kouli vpředu. Je to hodně citlivé, vlek reaguje okamžitě, jen je potřeba, aby někdo hlídal pravou stranu, tu bílou Toyotu jsem vůbec neviděl...
video je zde
video je zde
- mirus
- pravidelný návštěvník

Parádní ukázka jak to funguje s koulí na předku auta.Couvat bych to nechtěl to by bylo na dvě hodiny.
- Lemon
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Mě se na "lokální" manipulaci líbí něco jako tohe:
https://www.demashop.cz/prislusenstvi-p ... 10832.html
Poprvé jsem to viděl když s tím nějací Holanďani pojížděli s karavanem po kempu. Manipulace s tím je velmi dobrá.
Známý má na vleku přímo z výroby kolečko se střídavým motorem přímo v náboji kola a umí to s vlekem pěkně pelášit, nebo naopak využít moment toho BDLC motoru a doslova s tím pocukávat po milimetru.
https://www.demashop.cz/prislusenstvi-p ... 10832.html
Poprvé jsem to viděl když s tím nějací Holanďani pojížděli s karavanem po kempu. Manipulace s tím je velmi dobrá.
Známý má na vleku přímo z výroby kolečko se střídavým motorem přímo v náboji kola a umí to s vlekem pěkně pelášit, nebo naopak využít moment toho BDLC motoru a doslova s tím pocukávat po milimetru.
- mirus
- pravidelný návštěvník

Na to pocukávání dobrý,ale 300m se tahat s baterkou a kabelem??
- geus
- zkušený harcovník

Jaky kabel myslis???? Ta baterka je v tom kastliku a vse jede samo kabelem jen dobijis pokud to chapu jak je to na obrazku
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Zasloužilo by si to vlastní vlákno, nemá to nic společného s koulí vpředu....