Jarda885 píše:
Dokážete někdo vylustrovat nějaký odkaz na právní předpis nebo oficiální výklad policie nebo ministerstva?
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341
Vyhláška č. 341/2014 Sb.
Vyhláška o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
7. V rámci jednotlivého schvalování technické způsobilosti přípojného vozidla kategorie O lze stanovit nejvyšší konstrukční rychlost přípojného vozidla nejvýše 80 km.h-1. Vyšší nejvyšší konstrukční rychlost vozidla lze stanovit pouze na základě protokolu vydaného technickou zkušebnou, který obsahuje hodnocení jízdních vlastností vozidla a ověření stability, nejvýše však 130 km.h-1 u vozidla kategorie O1, 100 km.h-1 u vozidla kategorie O2 nebo 90 km.h-1 u vozidla kategorie O3 nebo O4.

). Žádná cedulka na vleku, nebo na tyči u silnice bezpečnost nezajistí... 
na dálnici se snažím, pokud to jde, držet krok s kamiony, aspoň s těmi, co jedou podle předpisu, aby mě všichni nepředjížděli. na normální silnici 70-80 dle stavu silnice. Když mám možnost občas někde, kde to jde na chvilku zastavím, abych kolonu za sebou pustil před sebe. Je to lepší než aby mě nějaký nedočkavec předjížděl za každou cenu...