10 m plachetnica kúpená v Holandsku

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

10 m plachetnica kúpená v Holandsku

Příspěvekod Peki » stř lis 02, 2016 9:12 pm

Ahojte
Kúpil som práve v aukcii 40 ročnú plachetnicu Karate 33, 10 m, 4,5 tony, 2,88 šírka, 3 výška. Stála 3.500 €.
https://auction.catawiki.com/kavels/716 ... te-33-1978
Ešte som nevidel čo som zaplatil :( Väčšina kamošov mi hovorí že som sa zbláznil, ale som na to zvyknutý :)
Plán je aby skončila v Chorvátsku. Lebo to je ideálna scéna letných dovoleniek na sklonku života, ktorý po 50-ke už nie je zase tak ďaleko. Najlepšie ak by som ju rozumne dostal domov, do sviatkov, porobil na nej v zime a na jar čo treba a na sezónu dopraviť do CRO.
Prešiel som tu maximum, ale jasné riešenie som nenašiel. Zatiaľ som dospel k týmto záverom.
Možností je viac.
Kanály - chvíľu som to tu študoval, Dedka a podobne, ale vnímam to ako nereálne. Má to dosť ponor, chcelo by to dosť ľudí na cestu aby sa mohli striedať, aj tak by to trvalo týždne, netuším v akom stave je motor.
Preplavba - pomerne romantická a lákavá výzva - okolo Francúzska, Portugalska, Gibraltar, Španielsko, Francúzsko, Taliansko. Odhadujem že by to potrebovalo 6 týždňov až 2 mesiace tlačiť na pilu, celkom by som si to užíval, mám rešpekt z Atlantiku , za sebou len pár týždňov v Chorvátsku na prenajatých lodiach, prečítaných Idiotov na plavbe ... je to pár tisíc kilometrov, loď by som musel dať do poriadku v Holandsku - nie ideálne, a pripadne robiť na tom cestou. Myslím že radšej by som si to užíval, šiel pomaly, ak by to trvalo moc dlho tak by som ju nechal niekde v Španielsku alebo vo Francúzsku cez zimu a pokračoval zase na budúci rok. Viac ako 4 týždne tomu dať cez leto je nereálne, beží mi tu firma. Možno budem rád keď sa utrhnem na týždeň, až sa začnú diať veci. Možno by som zohnal niekoho kto by pomohol s preplavbou. Vnímam to ako variantu ak sa mi nepodarí zohnať dopravu po ceste za rozumnú cenu.
Cesta - buď kamión, alebo kúpiť starší vlek alebo vyrobiť. Nový vlek čo sme dali robiť vo firme na éro stál 8.000 €, to je blbosť. Starší vlek čo som preliezol weby by sa mohol dať zohnať za 2-3.000, ak si dám s tým robotu. Len čím to potom potiahnuť, bude to mať cez 5 ton.
Kamión - normálny limit je 2,5 metra, toto má 2,88, je to mierny nadrozmer, do 3 m rozumiem že to potrebuje povolenia ale nie sprievod. Dopravci to majú zaplatené na rok. Výška lode je 3 metre, do 4 m limitu je to v pohode. Cena bežná niečo cez 1 € za kilometer, je to 1200 km, takže si predstavujem že za 1500 by sa to sem mohlo dostať ako vyťaženie niekoho kto tam ide, je prázdny domov a má nadrozmerné povolenia. Čas netlačí. Musím kúpiť alebo vyrobiť stojan, pripravok do ktorého sa to usadí, najlepšie s odmontovateľnými kolesami, aby sa tu s tým dalo hýbať ak by bolo potreba. Širka stojana asi 2 metre, s dľžkou sa budeme trochu triafať, skúsim to odhadnúť v nejakom CADe, packy ktoré to podoprú musia byť naklápacie v dvoch osiach, stĺpy výsuvné. Bude to dosť ťažké a problematické to dostať do Holandska, ak to má byť rozoberateľné je to dosť veľká komplikácia. Ma teraz napadlo tu to narezať, pripraviť skladačku, do Holandska si doviezť zvaračku a povariť to tam na mieste :) ale skôr bude rozumnejšie od miestnych niečo staršie kúpiť. Musí tam toho byť mraky.
Vlastný vozík by bol zaujímavý že sa to dá prípadne s relatívne nízkymi nákladmi odviezť. Ale 10 m je moc, keď už to bude raz v Chorvátsku na vode tak to maximálne na zimu vytiahneme z vody. Nikam sa to voziť nebude. Bude to jedine plávať.
Vaše názory? Typy na dopravcov? Viac ľudí tu evidentne v priebehu roka niečo takéto doviezlo ale nie je tu napísaný záver - kto čo a za koľko. Typy na preplavbu? Možno sa mi tu ponúkne dosť ľudí že mi to do toho Chorvátska radi preplavia, a nemusím nič riešiť :)
Neviem sem dať fotku :( skúsim z compu, na placke to nejak nejde.

Dík
Peki
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Re: 10 m plachetnica kúpená v Holandsku

Příspěvekod tosotoso » stř lis 02, 2016 9:23 pm

Blahoželám :-)

Rozdiel medzi mužom a chlapcom, je len v cene hračiek...
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » stř lis 02, 2016 9:43 pm

Ahoj,
driv, nez ji odvezes se take zamysli nad tim, kde a jak ji prihlasis. Pod jakou vlajkou nakonec skonci. Pokud ji chces vezt do CR, mas to rozhodovani o cosi jednodussi, ale doporucuji to resit, dokud ji mas tam.
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » stř lis 02, 2016 9:51 pm

err :
no to tiež netuším. zatiaľ som nezačal riešiť. chcel som najprv prečítať čo tu je napísané, je to iné vlákno. privítam rady.
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » stř lis 02, 2016 9:55 pm

tosotoso :

na 10 m to bolo fucking cheap. ešte ako to dopadne až to uvidím... :)
ale vzhľadom na to na akom vraku som bol v lete, a nevadilo mi to, a chorvát mi chcel tých 7 metrov predať za 6.000, a ja som to skoro kúpil...
plánujem že sa s tým budem hrať, nevadí mi to, teším sa na to
som strojár, vyrábam lietadlá, bude to odpočinok sa baviť s niečim iným. možno...
Jozeffranc
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Jozeffranc » čtv lis 03, 2016 7:31 am

Gratuluji k nove lodi, ale přeprava lodě 2.88 x 10m jedine na kamion. To za 1500 euro určité neporidis. A za rok ještě jednou do Chorvatska.
Ty to dokážeš!!
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » čtv lis 03, 2016 8:36 am

Peki:
Tu registraci si rozmysli co nejdrive. At to muzes pripadne zkusit resit se soucasnym majitelem.
Vse o registraci v NL je zde: http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=31&t=6665

Kdyz ji vezes sem, mas moznost ji zaregistrovat i v CR a plout pod nasi vlajkou. To je na tobe. A pokud budes jen v HR, tak ti nasledujici technickou mozna nekdo udela i tam. Nejsem si jist, ale myslim, ze jsem se setkal s informaci, ze tam nekdo z inspektoru dokonce jezdi nebo jezdil.
Take se zeptej, pripadne si prover, zda lod uz nahodou registrovana treba neni. Katastr v NL je nad jakekoli kupni smlouvy!

Jinak gratulace k lodi. Lod spatna byt nemusi, uvedena cena je bezna a lode v NL jsou vseobecne vcelku plavbyschopne. Tak snad budes mit stesti.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » čtv lis 03, 2016 11:51 am

Ak to zaregistruješ na Slovensku, tak v Chorvátsku Ti na základe dohody SR s HR urobia technickú na každom kapitanáte v prístave. Teraz to riešim a platí to na lode do 12m
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 03, 2016 2:29 pm

A co obnáší slovenská registrace?
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » čtv lis 03, 2016 3:39 pm

Teraz, začiatkom roka to idem robiť a dám Ti vedieť. Predáva mi to slovák, ktorý má jednu loď s SK registráciou, jednu teraz od chorváta kúpil na Slovensko a 4 na HR firmu, tak že to vie. Viem že potrebujem zmluvu pre Chorvátsku stranu v chorvátštine alebo angličtine, pre slovenskú v slovenčine, alebo v angličtine. Poistka kľudne v HR poisťovni, Technickú prehliadku na kapitanáte v HR. Registráciu musím obnovovať (Technická prehliadka v HR a asi 40 E poplatok).Vlajka Slovenská, potrebujem prehlásiť vysielačku, kde budem platiť 80E /ročne za vysielačku (navrhoval mi ju mať na čierno, lebo loď do 12m nemusí mať vysielačku, ale to som nechcel.
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » čtv lis 03, 2016 6:34 pm

To: err
Diky, už sa tým prehrýzam na príslušnom vlákne

To: tosotoso
No, tá slovenská registrácia v prípade že to funguje tak ako píšeš vyzerá v poho. V podstate sú tri možnosti - nechať holandskú, slovensku alebo chorvátsku. Budem to ešte chvíľu študovať.
Už som zistil že stará malá ošarpaná loď s chorvátskou vlajkou menej láka miestnych vodných policajtov a výbercov poplatkov. Za celé 2 týždne nás prišli skásnuť len raz, v Telašcici.

Na tomto vlákne by som privítal kontakt na dopravcov buniek zo Zlína, Poliakov a pod. - čo tu boli spomínaní ako typ na dopravu.
Dik
Peki
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » čtv lis 03, 2016 11:01 pm

S tou registráciou - záleží ako to chceš používať. Či len Ty, alebo to aj požičiavať. Ak ho chceš iba pre seba, kľudne HR registrácia. Ale ak chceš požičiavať, alebo meniť posádky, pri súkromných lodiach to Chorváti berú ako čierny charter. Pri firemných, a slovenská firma môže mať iba slovenskú registráciu, je možné časté menenie posádky. Je pre všetkých zamestnancov a obchodných partnerov.
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » pát lis 04, 2016 12:31 am

Aha, super informácia. Ano, kúpil som to na firmu, a chcem aby sa na tom ľudia vozili. Takže SVK registrácia.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát lis 04, 2016 8:06 am

A pro celkový přehled nákladů chybí info jak dlouho platí technická,případně další obnovovací poplatky,vysílačka apod. .Obnovovací poplatek za vlajku, registraci...
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát lis 04, 2016 8:36 am

Libor píše:A pro celkový přehled nákladů chybí info jak dlouho platí technická,případně další obnovovací poplatky,vysílačka apod. .Obnovovací poplatek za vlajku, registraci...

Navrhoval bych ale zalozit nove vlakno - Registrace na Slovensku a tam to naskladat. Dohledavat se to bude asi casto a v tomto vlaknu to nikdo nenajde
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » pát lis 04, 2016 8:49 am

Libor píše:A pro celkový přehled nákladů chybí info jak dlouho platí technická,případně další obnovovací poplatky,vysílačka apod. .Obnovovací poplatek za vlajku, registraci...

technická platí 4 roky, obnovenie registrácie každé 4 roky (to je tých 40E) , vysielačka každý rok 80E
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát lis 04, 2016 9:31 am

A pravo vlajky se plati rocne? Kolik?
A jak je to prosim te pro obcany jineho statu EU. Pripadne rovnou pro Cechy? Je nutnost pobytu v SR nebo je akceptovane i pobyt v CR?
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » pát lis 04, 2016 10:30 am

Toto neviem.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod tosotoso » pát lis 04, 2016 12:02 pm

tosotoso píše: technická platí 4 roky, obnovenie registrácie každé 4 roky (to je tých 40E) , vysielačka každý rok 80E

oprava:
technická platí 5 rokov, stojí 400 kuna, obnovenie registrácie každých 5 rokov (to je tých 40Ea zahŕňa aj právo na vlajku) , vysielačka každý rok 60E
Jozeffranc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jozeffranc » pát lis 04, 2016 8:33 pm

Prosimte az budeš mit reálná data ohledně přepravy nápis nám je.
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » stř lis 09, 2016 1:04 am

Update
Mám od vás zopár typov na dopravu, díky, musím to obvolať, zatiaľ som bol dosť vyťažený cez deň v robote, tomuto som nemohol dať čas.
Ale nové info z Holandska - bol sa na loď pozrieť známy-kamoš z Amsterdamu, hovoril s bývalým majiteľom, chlapmi v klube v maríne, nakoniec aj so súčasným majiteľom- predávajúcim. Spravil pár fotiek.
Takže - na lodi bola spravená v minulých rokoch seriózna práca - zrepasovaný motor, vymenená hriadeľ a vrtuľa. Vraj za tú cenu majiteľ hobne tratí, takže to bola veľmi-veľmi dobrá kúpa. Uff. Je na tom robota - hlavne vydrhnúť, vyčistiť, očistiť a natrieť pod čiarou ponoru, opraviť či vymeniť hajzlík, opraviť chladničku, vymeniť laná - nové sú kúpené. Vpredu funglovky matrace ešte v igelite. Vzadu zateká a kvapká to na madrac.
Hajzlík chcem kúpiť aj tak elektrický s nádržou, aby sa dal používať aj v maríne. Predsa len už môj mechúr nie je čo býval, a v noci si potrebujem odskočiť.
Ponuka na odvoz do Ba loďou, za 3000. To je dosť, ešte by som to musel dostať z Ba do Senice. Komplikované. Stále verím že to sem dostanem za rádovo 1500.
Je to von z vody, ale idú von na zimu všetky lode, že sa k tomu nebude dať dostať za týždeň. Treba zaplatiť stánie - do sezóny by to bolo za 900, a vraj treba poistku voči tretej strane. Ale to neviem ako. Dnešné info - dali to na kraj, takže sa dá k lodi dostať, ale bude treba veľký žeriav.
Pýtal som sa či na dopravu môžu predať stojan, že nie, že sami majú málo. Tak som požiadal Evrta o zohnanie výkresov, a rozmery, nech to tu môžeme vyrobiť. Nech nestrieľam naslepo. Zatiaľ som došiel len na plán to tu narezať, povariť čo sa dá, ale tak aby sa to dalo odviezť na dodávke akebo vozíku, zvaračku so sebou, a na mieste to tam zvaríme. Možno to vymyslím aj šrubovacie, rozoberateľné. Je to trochu viac roboty. Doma tomu pridám kolesá na posúvanie po dvore/maríne.
Štrachám na čínskych weboch solárne panely, veterný generátor, chladiaci modul a pod.
Zatiaľ tak
Peki
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » čtv lis 10, 2016 9:20 am

Nam privez lod z Kielu do Prahy Josef Hlavacek 602 319 737. Stalo to cca 1500 ojro. Lod stejne velka jako tvoje
Peki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peki » čtv lis 10, 2016 11:53 am

dik, dávam do zoznamu na obvolanie.

nemáte niekto skicu stojanu - prepravného prípravku? nech nevarím z čistej vody? aby som zbytočne neprepískol dimenzie U-čiek, Joklov. prípadne zopár fotiek s detailami.
Peki
Mrkva
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mrkva » čtv lis 10, 2016 9:07 pm

Ahoj,
vim ze to asi primo sem nepatri, ale nechces se podelit jak se da neco takoveho sehnat za slusne penize? Taky jsem se koukal po nejaky plachetce v tehle rozmerove kategorii a prijde mi ze pod 10kEUR nejdou sehnat ani totalni vykradene vraky, neco slusne zachovaneho a vybaveneho pak vyjde klidne na 30k EUR i vic, a tahle na fotkach vypada hodne slusne.

Kazdopadne, at slouzi a dela radost!
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » čtv lis 10, 2016 9:37 pm

Peki píše:dik, dávam do zoznamu na obvolanie.

nemáte niekto skicu stojanu - prepravného prípravku? nech nevarím z čistej vody? aby som zbytočne neprepískol dimenzie U-čiek, Joklov. prípadne zopár fotiek s detailami.
Peki

Ahoj
Kozu budu taky řešit a dost se mu líbí tenhle systém tady . Hlavně se to v sezóně nechá zase složit a nepřekáží to nikde. táhla bych vyřešil závitovejma tyčema.
Šutrák

Zpět na