WAZE - aplikacia pre mobilne telefony s internetom
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- copy
- zkušený harcovník

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
WAZE - aplikacia pre mobilne telefony s internetom
ako som pisal uz v inej teme - aplikacia WAZE je bezplatny program pre iphone resp. telefony so systemom android.
Download na www.waze.com
Funguje ako bezplatna, vzdy aktualna navigacia pomocou GPS, s dodatkom: mozete sami hlasit problemove miesta na ceste, policajne hliadky, meranie rychlosti atd., a takisto si preverit vlastnu trasu, co na trase hlasili ini. Doporucujem.
Download na www.waze.com
Funguje ako bezplatna, vzdy aktualna navigacia pomocou GPS, s dodatkom: mozete sami hlasit problemove miesta na ceste, policajne hliadky, meranie rychlosti atd., a takisto si preverit vlastnu trasu, co na trase hlasili ini. Doporucujem.
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
dostal som nejake maily s dotazmi, tak tu je stranka so zakladnym info k ovladaniu http://www.waze.com/wiki/index.php/Czech alebo http://www.waze.com/wiki/index.php/Slovakia
Já hlasoval že mě to nezajímá a asi z toho důvodu, že se mě nechce číst další popis a návod. I snad proto že nejsem zastáncem instalování nový a nových aplikací, které vyloženě nepotřebuji k určitému účelu. Pokud něco potřebuji, tak si je vyhledám.
Krátké stručné představení by neuškodilo, zaujme více než suchý link...
Krátké stručné představení by neuškodilo, zaujme více než suchý link...

- Monty
- zkušený harcovník

- Reputace: 6
He...zatím jsem ale moc nepochopil,k čemu by mohla sloužit na moři,nebo na vodě v globálu...Ale třeba jsem to jenom špatně pochopil a přijde mně to tady více méně jako spam.Nainstaloval jsem si ji do uFónu,ale prozatím je to vše...Zatím nebyl čas a chuť to vůbec spustit a podívat se na to.Leda že bych ale loď postavil na kolečká a táhnul ji krajinou...Na to ale jsou trochu vychytanější navigační pomůcky.Spíše teda hodně vychytanější
howk
Monty
howk
Monty
Tak neni to tu celkom od veci, akurat by to chcelo trochu vysvetlit na co to je. Ja som to chvilu skusal, je to navigacia, ktora sleduje ostatnych prihlasenych ucastnikov a podla ich rychlosti predpoveda zapchy. Takze na ceste k moru by to mohlo byt celkom uzitocne, akurat ze to potrebuje mat neustale aktivny internet, co v roamingu moze vyjst dost draho. Takze mi tam chyba moznost: "vyskusal som, ale nepouzivam"
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
ok ok
samozrejme to nie je navigacia na vodu, preto je to aj v rubrike Preprava lodi a nie v inej.
link s popisom aplikacie som dal uz vyssie, ale ked teda treba, skopirujem sem text z linku.
Waze je volně dostupná tzv. turn-by-turn GPS navigační aplikace s hlasovými instrukcemi, aktualizací map a real-time informacemi o dopravě zdarma a s prvky sociálních sítí a herními prvky.
O Waze
Začnite používať Waze: bezplatnú navigačnú aplikáciu pre Váš smartphone vybavený GPS
- hlasové povely krok za krokom v rastúcom rozsahu jazykov
- bezplatné aktualizácie máp, ktoré pomáhate vytvárať spolu s aktuálnou dopravnou situáciou
- vyhľadávanie cieľa podľa názvu ulice a mesta, orientačných bodov a Google Local Search
- vhodná pre každú krajinu a má rastúci počet jazykov
Na co to je dobre konkretne pre mna?
Pri cestach po Europe poznam uz urcite trasy, viem priblizne, kedy a kde ocakavat zapchy na dialnici.
napriek tomu som raz cestoval BA-Bremerhaven 28 hodin. Bezne sa da ta cesta spravit za 12 hodin (prazdnym autom pri pohodovej jazde, aj s prestavkami). Odkedy pouzivam Waze, uz sa mi take veci nestavaju.
Konkretne tento posledny vikend, nedela poobede, na dialnici Hamburg-Bremen sa stalo 3 hodiny bez pohybu. Viem len z radia - ja som to obisiel.
samozrejme to nie je navigacia na vodu, preto je to aj v rubrike Preprava lodi a nie v inej.
link s popisom aplikacie som dal uz vyssie, ale ked teda treba, skopirujem sem text z linku.
Waze je volně dostupná tzv. turn-by-turn GPS navigační aplikace s hlasovými instrukcemi, aktualizací map a real-time informacemi o dopravě zdarma a s prvky sociálních sítí a herními prvky.
O Waze
Začnite používať Waze: bezplatnú navigačnú aplikáciu pre Váš smartphone vybavený GPS
- hlasové povely krok za krokom v rastúcom rozsahu jazykov
- bezplatné aktualizácie máp, ktoré pomáhate vytvárať spolu s aktuálnou dopravnou situáciou
- vyhľadávanie cieľa podľa názvu ulice a mesta, orientačných bodov a Google Local Search
- vhodná pre každú krajinu a má rastúci počet jazykov
Na co to je dobre konkretne pre mna?
Pri cestach po Europe poznam uz urcite trasy, viem priblizne, kedy a kde ocakavat zapchy na dialnici.
napriek tomu som raz cestoval BA-Bremerhaven 28 hodin. Bezne sa da ta cesta spravit za 12 hodin (prazdnym autom pri pohodovej jazde, aj s prestavkami). Odkedy pouzivam Waze, uz sa mi take veci nestavaju.
Konkretne tento posledny vikend, nedela poobede, na dialnici Hamburg-Bremen sa stalo 3 hodiny bez pohybu. Viem len z radia - ja som to obisiel.
Naposledy upravil(a) copy dne úte srp 07, 2012 4:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Zkoušel jsem a viděl bych tyto takto
jo a zkoušel jsem to na windows mobile 6.5 a iOS 4.2.1. Funguje to i na androidu
- - potřebuje to internet - takže to chce datový rooming
- umí to plánovat cesty cca na 200 km (zkoušeno loni a vyhodilo to hlášku ve smyslu, že to umí do této vzdálenosti, ale že se stále učí ...)
- standardní navigace umí lépe plánovat cestu (i googlmaps)
- je to srovnatelné s googl maps, kde si můžete zobrazit provoz
+ dobrá je sociální stránka věci, kde uživatelé sami mohou nahlásit problémy na silnici (hlídky, nehody....)Jestli tohle zaimplementuje googl, tak tahle aplikace skončí
jo a zkoušel jsem to na windows mobile 6.5 a iOS 4.2.1. Funguje to i na androidu
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
capo píše:Zkoušel jsem a viděl bych tyto takto- potřebuje to internet - takže to chce datový rooming
- umí to plánovat cesty cca na 200 km (zkoušeno loni a vyhodilo to hlášku ve smyslu, že to umí do této vzdálenosti, ale že se stále učí ...)
- standardní navigace umí lépe plánovat cestu (i googlmaps)
- je to srovnatelné s googl maps, kde si můžete zobrazit provoz
+ dobrá je sociální stránka věci, kde uživatelé sami mohou nahlásit problémy na silnici (hlídky, nehody....)Jestli tohle zaimplementuje googl, tak tahle aplikace skončí
tak ono to je nakoniec inac.. Google kupil celu aplikaciu Waze, tusim za 1,3 miliardy dolarov. Asi by to nekupovali, keby to nebolo k nicomu. Google maps su staticke mapy, bez dynamickej odozvy od uzivatelov, preto im na tom tak zalezalo, preplatili Facebook aj Apple. http://mobil.idnes.cz/google-koupil-nav ... vigace_vok