může se hodit nejen na lodi
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
To mě teda nenapadlo, prezentovat mojí chlastometrickou tabulku u jachtařů
Já používám tuhle věc v Excelu: http://www.acces.cz/bidlo/jachting/alkoholmetr.xls
Výhoda je, že to dokáže rozložit časový úsek alkoholického dýchánku a navíc lze nastavit voltáž kořalky i piva (protože třeba desítka Gambrinus má 4,1 a dvanáctka Plzeň 4,4).
Já používám tuhle věc v Excelu: http://www.acces.cz/bidlo/jachting/alkoholmetr.xls
Výhoda je, že to dokáže rozložit časový úsek alkoholického dýchánku a navíc lze nastavit voltáž kořalky i piva (protože třeba desítka Gambrinus má 4,1 a dvanáctka Plzeň 4,4).
Měl jsem takové prográmky ještě v době, kdy wokna instalovala z disket.
Beru to jako zajímavost a spíše srandu. Není to prakticky použitelné.
Ale pokud chci uvažovat trochu vážně, šáhnu po elektronickém měřiči. Jsou už dnes za pár kaček, máme jej v autě tak 2-3 roky. By jste se divili, kolik nadýcháte ještě za 10 hodin po pařbě.
Beru to jako zajímavost a spíše srandu. Není to prakticky použitelné.
Ale pokud chci uvažovat trochu vážně, šáhnu po elektronickém měřiči. Jsou už dnes za pár kaček, máme jej v autě tak 2-3 roky. By jste se divili, kolik nadýcháte ještě za 10 hodin po pařbě.

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím si, že by někdo mohl předpokládat, že to je nějak extra přesné. Leč v době kdy už 0,1 je moc, to umožňuje si udělat nějaký obrázek o svém stavu. Opakovaným měřením, třeba po 10 min., se k nějakému výsledku dá dostat.
V každém případě to je alespoň něco. V dobách kdy jsem dělal dopraváka, jsem měl šuplík plný trubiček na dýchání. Ty už nejsou.
V každém případě to je alespoň něco. V dobách kdy jsem dělal dopraváka, jsem měl šuplík plný trubiček na dýchání. Ty už nejsou.
- JirkaK
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Proto je třeba stanovit "fyziologický limit" např. 0,3 promile....
a postihovat pouze jeho překročení. 0,2 je totiž hladina, která se objevuje i u celoživotních abstinentů pouhým metabolismem (trávením jinak nealkoholockých poživatin).
To už ale asi patří jinam a je to téma tak na dizesrtační práci či docenturu.
a postihovat pouze jeho překročení. 0,2 je totiž hladina, která se objevuje i u celoživotních abstinentů pouhým metabolismem (trávením jinak nealkoholockých poživatin).
To už ale asi patří jinam a je to téma tak na dizesrtační práci či docenturu.
- maxik
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Jedna z mnoha: Alkulačka
Jinak trubičky stále k dispozici, akorát většinou nezelenaj ale červenaj... Kamarád je vyrábí. Nejen na alkohol, ale i jiné jedovaté výpary.
Mám jednu v autě. Levnější a přesnější než diginesmysl.
Maxik
Jinak trubičky stále k dispozici, akorát většinou nezelenaj ale červenaj... Kamarád je vyrábí. Nejen na alkohol, ale i jiné jedovaté výpary.
Mám jednu v autě. Levnější a přesnější než diginesmysl.
Maxik