Divna vec v Karibiku - co to je ?
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
Divna vec v Karibiku - co to je ?
Zdravim
Protoze vim, ze zde jsou odbornici na letadla a mozna i druzice, dovolim se optat. Behem plavby v Karibiku jsme na jednom ostruvku objevili nejake podivne trosky. MIstni nam bez zavahani tvrdili, ze jsou to zbytky ruske druzice, ktera minuly rok spadla a more trosky vyplavilo na breh. Prirozena neduvera mi brani tomu uverit, na druhou stranu ale vubec netusim co by to mohlo byt - snad letadlo, ale to se mi z tech fotek nezda. Poprosim tedy zasvecenejsi o komentar.
foto1
foto2
foto3
foto4
TW
Protoze vim, ze zde jsou odbornici na letadla a mozna i druzice, dovolim se optat. Behem plavby v Karibiku jsme na jednom ostruvku objevili nejake podivne trosky. MIstni nam bez zavahani tvrdili, ze jsou to zbytky ruske druzice, ktera minuly rok spadla a more trosky vyplavilo na breh. Prirozena neduvera mi brani tomu uverit, na druhou stranu ale vubec netusim co by to mohlo byt - snad letadlo, ale to se mi z tech fotek nezda. Poprosim tedy zasvecenejsi o komentar.
foto1
foto2
foto3
foto4
TW
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Sajri
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
I ve mě ta sendvičová struktura vyvolává přesvědčení, že šlo o družici. Běžné družice (telekomunikační, vědecké) ovšem takovýto obal nemívají, toto je obal z hermetizované kabiny, a takové padají na zem paradoxně mnohem častěji, než ty, o nichž se mluví v médiích. Můj osobní tip je, že to je obal ruské nákladní (automatické) lodi Progress, která v průměru 2x do roka vozí zásoby na mezinárodní kosmickou stanici. Po přeložení zásob je loď automaticky navedena do zemské atmosféry, kde její větší část shoří, ale protože se jedná o už poměrně velké těleso, navíc vstupující do atmosféry relativně pomalu, určitě vždy něco dopadne až na povrch.
Jediné co mě trochu mate je to, že Progressy se navádějí nad Tichý oceán. Ovšem chybička se vždycky může vloudit.
Jediné co mě trochu mate je to, že Progressy se navádějí nad Tichý oceán. Ovšem chybička se vždycky může vloudit.
- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
No letadlo asi fakt nebude. Kdyby spadlo něco s takou konstrukcí tak z toho bude slušnej poprask. Jedná se o velice pokročilou konstrukci, voština, uhlík, izolace. Takovejma věcma se normální letadlo neplýtvá, tam nic takového není. To by muselo být něco opravdu super a to Rusům nepadá v Karibiku, no alespoň doufám.
Tak bych něčemu z kosmu bych věřil. Ještě možná nějaký ponorný bazmek.
Nicméně jestli mě paměť neklame tak vloni spadnul nějaký Zenit někam do USA. A tohle by mě docela sedělo na kus jeho trupu. Jak průměrem válce, tak bílou barvou, tak popisy o nějakých nádržích a plnění.
Nicméně já zase na tohle nejsem odborník. Jak už tady padlo doporučil bych pány:
Mgr. Antonín Vítek
Ing. Marcel Grun
Ing. Tomáš Přibyl
Jsem zvědavej jestli to někdo identifikuje přesně. Ale na zeď by se mi to líbilo. Kde je ten ostrov.
Tomáš
Tak bych něčemu z kosmu bych věřil. Ještě možná nějaký ponorný bazmek.
Nicméně jestli mě paměť neklame tak vloni spadnul nějaký Zenit někam do USA. A tohle by mě docela sedělo na kus jeho trupu. Jak průměrem válce, tak bílou barvou, tak popisy o nějakých nádržích a plnění.
Nicméně já zase na tohle nejsem odborník. Jak už tady padlo doporučil bych pány:
Mgr. Antonín Vítek
Ing. Marcel Grun
Ing. Tomáš Přibyl
Jsem zvědavej jestli to někdo identifikuje přesně. Ale na zeď by se mi to líbilo. Kde je ten ostrov.
Tomáš
Tak takhle to vypadalo nove , vsimete pozustatky napisu na troskach
http://www.zdnet.co.uk/news/emerging-te ... -40094206/
http://www.zdnet.co.uk/news/emerging-te ... -40094206/
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj TashonkaWitko, informace typu „na jednom ostruvku“ by snad neobstály ani u indiánů při předávání kouřových signálů, natož v moderní době. To Baharis ví jak informovat. Stručně dvě písmena pár čísel a znaků. To je informace.
Stačí zadat písmena čísla a znaky do Google a je to ‘Russian spaceship’ wreckage found in Tobago Cays identified
Ono v oblasti toho spadlo víc kusů. A vlastně to nebyli Rusové, ale Francouzi.
Tomáš
Stačí zadat písmena čísla a znaky do Google a je to ‘Russian spaceship’ wreckage found in Tobago Cays identified
Ono v oblasti toho spadlo víc kusů. A vlastně to nebyli Rusové, ale Francouzi.
Tomáš
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Angelo
Ahoj Tashonko,
s tím, že je to kus spadlého Sojuzu se nám chlubil Angelo hned, když nás na ostrově vyklopil. Myslel jsem si, že se pak pochlubil i vám, byl na ten kus haraburdí náležitě pyšný
...
s tím, že je to kus spadlého Sojuzu se nám chlubil Angelo hned, když nás na ostrově vyklopil. Myslel jsem si, že se pak pochlubil i vám, byl na ten kus haraburdí náležitě pyšný

- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
Re: Angelo
veselyroman píše:Ahoj Tashonko,
s tím, že je to kus spadlého Sojuzu se nám chlubil Angelo hned, když nás na ostrově vyklopil. Myslel jsem si, že se pak pochlubil i vám, byl na ten kus haraburdí náležitě pyšný...