La Paz. Mexico
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
La Paz. Mexico
Zdravím, máte někdo nějaké info o této lokalitě, případně zkušenosti s místní situací? Za týden letím do La Paz koupit svůj plovoucí domov a rád bych věděl aspoň na co se připravit. Že je od září do listopadu hurikánová sezóna, to vím...
Budu tam celý měsíc od 14. února. Kdyby se někdo chtěl přijet podívat, může, napište PM a domluvíme se, budu rád, když mi někdo pomůže. Zpáteční letenka z Prahy vychází cca na 1000 USD. V La Paz je bezpečnostní situace poměrně OK, přece jen je to "bohatší" město. Mimochodem tu "hurikánovou" sezónu mám z tamních zdrojů.
Ahoj, tajné to není, kupuji C&C 38, ve zrekonstruovaném stavu, i když poslední čas příliš neudržovaném, protože na to kapitán neměl čas. Bude tam celkem dost dodělávek, ale jinak vypadá dobře. Až budu nějaké vlastní a aktuální mít, pošlu fotky. Tenhle měsíc plánuju loď dodělat, trochu pojezdit po zátoce a okolí a vrátit se dom, načež v září se s přítelkyní chystáme na plavbu kolem Amerik do Evropy. Podle počasí uvidíme... Přes Panamu jet nechci, je to děsně drahý a poměrně dost nebezpečný, co sem četl... A navíc chceme poznávačku a odpočinek před zahájením "toho běžného života".
Ahoj, no vzhledem k tomu, že plánujeme jet nejdřív na jih, tak si myslím, že to není tak pozdě, protože oni budou mít v zimě léto... Uvidíme, pořád ještě koketuji s plánem jet do Austrálie, ale nejdřív chci nasbírat zkušenosti podél pobřeží a seznámit se s místními lidmi... Vzhledem k tomu, že k lodi náleží mooring v marině přímo v La Paz za symbolickou roční cenu (cca 6000Kč), tak chci zůstat v Cortézově moři co nejdýl:-)
- dan
- s/y Hannah
- Reputace: 2
Jsem trosku pogooglil a mas pravdu sem tam se tam nejaka bourka vyskytne,ale v porovnani s hurikany v Karibiku je to slaby odvar,prumerna rychlost vetru tak 50 uzlu ale taky jen 30 a uz jim to stoji za zapsani do seznamu
.
http://www.bajainsider.com/weather/hurr ... icanes.htm
.
http://www.bajainsider.com/weather/hurr ... icanes.htm
Jó, něco podobného tu už před lety bylo.
Ale né, jak jsem se díval, je tam cca 4 NM dlouhá a 200m široká plavební dráha kolem pobřeží, která tě vyvede ze zálivu na hlubokou vodu. Bóje osazené světly.
A co se týká toho opakování, když jsem byl poprvé v Karibiku, já si to opakoval. A stejně jsem při vyplouvání z Le Marinu v jednu chvíli zazmatkoval. Tak to jenom dobrá rada, člověk na to není zvyklý.
Ale né, jak jsem se díval, je tam cca 4 NM dlouhá a 200m široká plavební dráha kolem pobřeží, která tě vyvede ze zálivu na hlubokou vodu. Bóje osazené světly.
A co se týká toho opakování, když jsem byl poprvé v Karibiku, já si to opakoval. A stejně jsem při vyplouvání z Le Marinu v jednu chvíli zazmatkoval. Tak to jenom dobrá rada, člověk na to není zvyklý.
Hledal jsem loď po všech čertech. Tohle je první za opravdu rozumnou cenu, která se mi líbí, splňuje moje podmínky, je na místě, ze kterého se dostanu do míst, které chci vidět a taky jejíž údržba a provoz mě nezruinuje... Jako člověk pracující pomocí svého notebooku si mohu dovolit být celou zimu klidně v Mexiku. Léto si užiju tady v ČR:-)