- Během psaní příspěvku kliknu na ikonu "Vybrat soubor" pod oknem textu
-Objeví se dialogové okno PC, kde si najdu soubor (obrázek), který chci publikovat. Označím kurzorem a kliknu na "Otevřít". Stejně poslouží i dvouklik na soubor. Pokud chci aby ostatní uživatelé na fotce něco poznali, volím velikost co největší. Optimální je 1024x768, nebo jiné rozlišení monitoru.
- Obrazem se vracím ke svému příspěvku. Soubor je vypsaný v okně a můžu kliknout na ikonu "host it!"
- Předcházejícím krokem vstoupím do okna ImageShacku. Pokud chci v příspěvku malý náhled a velký originál, volím řádek "Forum Thumbnail". Pokud mě stačí velikost do šíře 580 px, volím o tři řádky výše "Forum Code" a je to bez náhledu. Řádek s odkazem si celý označím a "naberu" do paměti dvouhmatem" CTRL+C. Obvykle na označení stačí jedno (první) kliknutí do řádku.
- Vrátím se zpět k příspěvku, umístním kurzor v místě kde obrázek chci a dvouhmatem CTRL+V odkaz "vypustím" odkaz z paměti do textu. Pokud umažu ten řádek pod odkazem "Uploaded with....", obrázku to neublíží a nebude mě hyzdit příspěvek.
Kliknutím na "Náhled" si zkontroluji, zda je obrázek takový jaký jsem chtěl a zda je tam jak jsem chtěl.
Jeden malý typ: Obrázky lze s trochou šikovnosti skládat do jednoho řádku vedle sebe. Mám dojem, že vlezou až čtyři vedle sebe. Ona pak je třeba taková reportáž trochu přehlednější.