yamaha 5 dvoutakt převoz
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- salamandr
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
yamaha 5 dvoutakt převoz
Chlapi promiňte, prošel jsem celé forum, ale nikde na mě nic nevybaflo, co by jsem použil. Poprvé potřebuji převézt motor mimo loď a nevím jak ho mám položit. Je to dvoutakt starší yamaha 5 koní. Samolepka žádná, manuál taky chybí. A packy, které by mi ukazovali jak jej převézt, taky nějak nenalézám. Tak jestli někdo poradíte, díky. Dle mého názoru je to dvoutakt, tak je to jedno jak ho položim. Jestli se mýlím, prosím opravte mne radou.
Díky
Tom
Díky
Tom
- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: yamaha 5 dvoutakt převoz
[quote="salamandr"]Chlapi promiňte, prošel jsem celé forum, ale nikde na mě nic nevybaflo, co by jsem použil. Poprvé potřebuji převézt motor mimo loď a nevím jak ho mám položit. Je to dvoutakt starší yamaha 5 koní. Samolepka žádná, manuál taky chybí. A packy, které by mi ukazovali jak jej převézt, taky nějak nenalézám. Tak jestli někdo poradíte, díky. Dle mého názoru je to dvoutakt, tak je to jedno jak ho položim. Jestli se mýlím, prosím opravte mne radou.
Pokud v návodu k použití není uvedeno jinak,je jedno jak se převáží,...na rozdíl od 4taktu
Pokud v návodu k použití není uvedeno jinak,je jedno jak se převáží,...na rozdíl od 4taktu

-
- moderátor
- Reputace: 234
kaptn píše:Pokud v návodu k použití není uvedeno jinak,je jedno jak se převáží,...na rozdíl od 4taktu
což je samozřejmě kravina.
převáží se buď svíčkama dolů, nebo na boku, šaltpákou nahoru. v opačném případě hrozí natečení zbytků vody z chlazení do válců vejfukovejma kanálama. nemá-li šaltpáku, koukni, kde má výfukový kanály a těma dolů. běžně to je na pravé straně při pohledu od závěsu k hlavě
- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
david píše:kaptn píše:Pokud v návodu k použití není uvedeno jinak,je jedno jak se převáží,...na rozdíl od 4taktu
což je samozřejmě kravina.
převáží se buď svíčkama dolů, nebo na boku, šaltpákou nahoru. v opačném případě hrozí natečení zbytků vody z chlazení do válců vejfukovejma kanálama. nemá-li šaltpáku, koukni, kde má výfukový kanály a těma dolů. běžně to je na pravé straně při pohledu od závěsu k hlavě
kravina to není

-zdá se,že nevíte ani jak motor Yamaha 5Hp vypadá
-"šaltpáka" býva z čela,plynová z boku,výfuky v noze ze ZADU 8cm pod přírubou nohy a motoru
-tudíž ani moc jiných možností,jak převážet - položit nenímám 15Hp už víc jak 14 let,nic nikam nenateklo

Naposledy upravil(a) kaptn dne sob čer 02, 2012 12:19 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- moderátor
no tos mně teda rozesmál, výfukový kanály dole v noze. co ten japonec nevymyslí
pleteš si kanály s výfukem, motory asi moc neznáš, co??

pleteš si kanály s výfukem, motory asi moc neznáš, co??
-
- moderátor
je buřt kde má šalpáku, výfukový kanály jsou stejně v pravo a ty musej bejt dolů. obecně některý motory, např Johnson, Evinrude, měly i opěrky zezadu, šly tedy položit hlavou - svíčkama dolů
pro ty co nevěří např. zde - kapitola 4, odstavec 3:
http://www.yamaha-motor.com/assets/serv ... 87_643.pdf
to jsou pro dvoutakty dvě polohy který jim neubíží, nejlepší je samo poloha svislá, pak jde ale špatně do kufru
tady se ovšem debata vždycky rozplyne v debatu o kulovým a věcech nepodstatnejch
pro ty co nevěří např. zde - kapitola 4, odstavec 3:
http://www.yamaha-motor.com/assets/serv ... 87_643.pdf
to jsou pro dvoutakty dvě polohy který jim neubíží, nejlepší je samo poloha svislá, pak jde ale špatně do kufru

tady se ovšem debata vždycky rozplyne v debatu o kulovým a věcech nepodstatnejch
- salamandr
- návštěvník fóra
Ahoj
ptal jsem se protože jsem nevěděl. Pak se u mě stavil kluk co ho má taky a říkal že ho už takhle několikrát vozil tak jsem dal na něj. Nesedím na netu pořád tak se nezlob
příště když ho povezu tedy na podzim tak už budu poučenej teda spíš si do té doby seženu manuál a pak uvidíme.
každopádně díky všem
Tom
ptal jsem se protože jsem nevěděl. Pak se u mě stavil kluk co ho má taky a říkal že ho už takhle několikrát vozil tak jsem dal na něj. Nesedím na netu pořád tak se nezlob

každopádně díky všem
Tom
- salamandr
- návštěvník fóra
Tak vyšťoural jsem manuál na netu a Motory Yamaha všechny modelové řady do F15 dvoutakt se převáží ležmo na plynové páce vyčteno z tohoto manuálu
http://motorka.org/doc/manual_20c25b.pdf
http://motorka.org/doc/manual_20c25b.pdf
-
- moderátor
nemusel jsi šťourat. odkaz na návod yamahy i s položením jsem dával už v sobotu 2.6.
si tu připadám jak u blbejch na dvorku. někdo chce rady, pak si je nepřečte, nebo přečte a kašle na ně, nakonec se slávou a červeně , a vůbec....... nějak to tu upadá

si tu připadám jak u blbejch na dvorku. někdo chce rady, pak si je nepřečte, nebo přečte a kašle na ně, nakonec se slávou a červeně , a vůbec....... nějak to tu upadá

Naposledy upravil(a) david dne stř čer 06, 2012 9:07 pm, celkem upraveno 2 x.
- salamandr
- návštěvník fóra
david píše:nemusel jsi šťourat. odkaz na návod yamahy i s položením jsem dával už v sobotu 2.6.![]()
Davidovi jsem se omluvil v SZ . Ostatním se omlouvám, že jsem v rychlosti odkaz přehlédl při pročítání a uvedl duplicitní.