Jaký vybrat motor?

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

bialuci
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Jaký vybrat motor?

Příspěvekod bialuci » úte črc 30, 2013 2:01 pm

Zdravím. Poraďte, po kterém by jste sáhli? YAMAHA F5AMHS nebo SUZUKI DF5S? Popřípadě HONDA BF5A4SU.
Spolehlivost, obsluha, údržba, příslušenství... Uvítám jakékoliv poznatky a názory.
Díky.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte črc 30, 2013 8:04 pm

Tak môj názor je asi taký. Hondu BF 5 som mal. Je to zastaralá konštrukcia, ťažko sa zahrieva, ale spolahlivý pomocník.
Yamaha má výhodu, že ju môžeš položiť až na 3 polohy ale pochádza od Suzuki. ;)
Ja by som bral jednoznačne Suzuki, ale DF 6 a hneď by som objednal nálepky "5" :D
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MIREK470 » úte črc 30, 2013 8:30 pm

Někde jsem četl, že v třídě 5 HP je nejlepší Mercury tak nevím.

Jinak Honda je od jara v třídě 5 HP předělaná viz stránky Hondy.

Já mám vyšší výkon a tam jsem s Hondou maximálně spokojen.

Hezký den všem Mirek470
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » úte črc 30, 2013 8:42 pm

Mercury mám a že by bol niečím výnimočný sa mi nezdá :) Sú to všetko jednoválce, teda sú hlučné a ešte k tomu aj ťažké. Neviem aké sú najnovšie modely, ale pozeral by som na t,o ako má umiestnené ovládacie prvky, teda kde je napr. umiestnená páška chodu vpred-neutrál- vzad, ale aj dvíhanie motora a kolko polôh má motor na zdvih a pod. Napríklad ten môj Mercury sa dá dvíhať z vody len pri zaradenej rýchlosti vpred. Ak mám neutrál, tak ta ovládacia páčka nefunguje a musí sa stláčať iný sakrament. Je to pekná pakárňa a blbost. Podla mňa by mal mať motor 4 polohy, spustený, zdvihnutý, trochu zdvihnutý a vrtula tesne pod hladinou. Teda kašlal by som na značku,a preferoval by som praktickú stránku.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte črc 30, 2013 9:10 pm

Parsun mi jde zvedat kdyz ma vpred nebo neutral, ale musi bejt normalne natocenej, kdyz se otoci o vic nez asi 60st, tak se aretace zajisti.

Pokud mam soudit podle kopie, Yamahu bych bral. Ten hluk jednovalce mne dost rozciluje, ale s tim se neda asi nic delat.
bialuci
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bialuci » čtv srp 01, 2013 7:27 am

Děkuji za Vaše názory a zkušenosti. Zatím u mě vede ta Suzuki. Honda je cenově maličko jinde. Bohužel jsem zatím neměl možnost vidět motory na živo. Doufám že se brzo dostanu do nějaké prodejny.
Děkuji.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv srp 01, 2013 1:13 pm

v prodejne prd poznas a kazdej prodejce vychvali svoje-zkus si to s nekym kdo ho ma domluvit at ti ho ukaze v provozu a vysvetli co a jak-aspon si udelas vylet
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » čtv srp 01, 2013 7:11 pm

TO BIALUCI,

JÁ TI MOHU UKÁZAT HONDU ALE VE 20 KONÍCH KDYŽ SE MNOU POJEDEŠ V NEDĚLI HNED RÁNO SMĚR PODĚBRADY A KOLÍN.

Musím být v Kolíně nejdéle do 13:00 abych stihl vytáhnout člun dát na vozík a od 13:30 sledovat mou ženu na letišti jak jde skákat tandem co jsem jí dal před dvěma roky k narozeninám. Mimochodem nevíte kde se dá dobře v Kolíně vytáhnout člun z vody? Před komorou nebo za komorou a kde prosím , aby tam byl dobrý přístup také od silnice jelikož vlek na člun mi potáhne manželka a ta se nerada někde točí :-)

Zpět se jede po souši jelikož už bychom moc komor nestihli :-(.

Jedu klidně sám, jelikož musím dotáhnout motor na prvních 20 motohodin abych vyměnil olej a byl ready na poslední týden v Srpnu na Chorvatsko :-).

Takže kdo by se v Neděli nudil a chtěl si udělat výlet z Brandýsa do Kolína a vozem zpět nemám s tím problém a může se přidat.

Hezký den všem MIREK470
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » čtv srp 01, 2013 10:00 pm

v Koline sjezd neni-da se vytahnout na Sandbergu ale je to trochu zastrceny-nejlepsi to budes mit asi 5km nad Kolinem-Veletov nebo naproti Stary Kolin-ja budu v sobotu a v nedeli ve Veletove tak ti i to kafe udelam-koukni na mapu na Seznamu-po seskoku se muzes vratit a jeste jezdit-kdyztak brnkni-723659581
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod maximilian » čtv srp 01, 2013 10:24 pm

MIREK470 píše:Jinak Honda je od jara v třídě 5 HP předělaná viz stránky Hondy.

Nikde som túto informáciu nenašiel. Prosil by som konkrétny link.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv srp 01, 2013 10:25 pm

Ja nevim jak to vypada tedka, ale bejval sjezd proti dolnimu konci Kmochova ostrova.

Tady
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pát srp 02, 2013 7:52 am

jo zbytky sjezdu tam jsou ale tak pro BVP nebo hodne dobrou 4-kolku
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát srp 02, 2013 10:17 am

Musim to prozkoumat. Jestli je to pro BVP, tak Eda na zimakach to musi dat taky. ;)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát srp 02, 2013 10:26 am

Když tak cinkni, přijedu Tě vytáhnout :D Mohl bych si s tím už otevřít živnost......
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát srp 02, 2013 11:51 am

Jsi hodnej, ale vzhledem k tomu ze autem nezajizdim do vody, tak pevne doufam, ze tyto sluzby nebudu potrebovat. ;)

(Sorry za OT)
BILYBOY
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod BILYBOY » pát srp 02, 2013 12:52 pm

Denis píše:Mercury mám a že by bol niečím výnimočný sa mi nezdá :) Sú to všetko jednoválce, teda sú hlučné a ešte k tomu aj ťažké. Neviem aké sú najnovšie modely, ale pozeral by som na t,o ako má umiestnené ovládacie prvky, teda kde je napr. umiestnená páška chodu vpred-neutrál- vzad, ale aj dvíhanie motora a kolko polôh má motor na zdvih a pod. Napríklad ten môj Mercury sa dá dvíhať z vody len pri zaradenej rýchlosti vpred. Ak mám neutrál, tak ta ovládacia páčka nefunguje a musí sa stláčať iný sakrament. Je to pekná pakárňa a blbost. Podla mňa by mal mať motor 4 polohy, spustený, zdvihnutý, trochu zdvihnutý a vrtula tesne pod hladinou. Teda kašlal by som na značku,a preferoval by som praktickú stránku.

Měl jsem Tohatsu 6HP, což je stejný motor jako Mercury, a právě vlastnosti zámku proti sklopení jsem oceňoval jako velmi promyšleně navrženou funkci, automatické uzamčení při neutrálu a zpětném chodu zabrání nechtěnému zvednutí motoru, a uvolnění zámku při chodu dopředu ochrání motor při najetí na mělčinu. Motor jde samozřejmě v neutrálu vyklopit po uvolnění západky. Sklopení má více poloh, které jsou ve zvolené poloze jištěny uvolňovací západkou. Viz Manuál!
Bilyboy
PS: s hlučností máš zamozřejmě pravdu.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » pát srp 02, 2013 1:30 pm

maximilian píše:
MIREK470 píše:Jinak Honda je od jara v třídě 5 HP předělaná viz stránky Hondy.

Nikde som túto informáciu nenašiel. Prosil by som konkrétny link.

Link ti nedám, i když jsem ho dnes hodinu také hledal. Ale už vím kde jsem k tomu přišel. než jsem si koupil svou 20tku, byl jsem na předváděcí akci Hondy na Vltavě v Květnu letos. tam jsem si prohlédl svou 20tku a u té příležitosti se tam bavili lidé od hopndy co nás tam vozili že ta 5tka už je ten nový model. Motor byl ůplně nový co se týče použití měl asi 5 MTh takže bych věřil tomu, že je to ten z jara 2013. I na Internetu jsem zahledl něco o roku 2013 viz tento link. http://www.boattrader.com/listing/2013- ... -101917700. Jinak vím na 100% , že ten motor co mám já je inovovaný v roce 2012.

hezký den všem MIREK470
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » pát srp 02, 2013 1:41 pm

Díky vám všem za nabídky , jste SUPER :-),

nastala malá změna, jedeme už v Sobotu z Brandýsa kolem 14 hod, já a ještě jeden tatínek a 3 děti, někde mezi Poděbradama a Osečkem přespíme, navečeříme a budeme trochu rybařit a pak v neděli se do 12 budeme nějak projíždět po okolí abychom byli někde kolem Kolína k vyzvednutí :-), takže kdyby jste se chlapi pobývající v těchto místech nudili přijeďte za námi :-) BUDE SRANDA :-).

Večeřet se bude v restauraci buď na Střelnici a nebo Na soutoku :-), nebo máte někdo ještě jiný návrh?, spát se bude v lodi a ve stanech. Penzion asi kolega nadá :-), je to zatvrzelý tremp .

Obrázek

Myslím že tohoto FERDÍKA VYTÁHNU SKORO VŠUDE NE?

HEZKÝ DEN VŠEM MIREK470 A TELEFON NA MNE KDYBY NĚKDO CHTĚL DORAZIT ZA NÁMI :-) 603475189
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát srp 02, 2013 1:51 pm

Tyjo... to je zajimavej plan!

Zpět na