Jaký vybrat motor?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- bialuci
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Jaký vybrat motor?
Zdravím. Poraďte, po kterém by jste sáhli? YAMAHA F5AMHS nebo SUZUKI DF5S? Popřípadě HONDA BF5A4SU.
Spolehlivost, obsluha, údržba, příslušenství... Uvítám jakékoliv poznatky a názory.
Díky.
Spolehlivost, obsluha, údržba, příslušenství... Uvítám jakékoliv poznatky a názory.
Díky.
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Mercury mám a že by bol niečím výnimočný sa mi nezdá
Sú to všetko jednoválce, teda sú hlučné a ešte k tomu aj ťažké. Neviem aké sú najnovšie modely, ale pozeral by som na t,o ako má umiestnené ovládacie prvky, teda kde je napr. umiestnená páška chodu vpred-neutrál- vzad, ale aj dvíhanie motora a kolko polôh má motor na zdvih a pod. Napríklad ten môj Mercury sa dá dvíhať z vody len pri zaradenej rýchlosti vpred. Ak mám neutrál, tak ta ovládacia páčka nefunguje a musí sa stláčať iný sakrament. Je to pekná pakárňa a blbost. Podla mňa by mal mať motor 4 polohy, spustený, zdvihnutý, trochu zdvihnutý a vrtula tesne pod hladinou. Teda kašlal by som na značku,a preferoval by som praktickú stránku.
Sú to všetko jednoválce, teda sú hlučné a ešte k tomu aj ťažké. Neviem aké sú najnovšie modely, ale pozeral by som na t,o ako má umiestnené ovládacie prvky, teda kde je napr. umiestnená páška chodu vpred-neutrál- vzad, ale aj dvíhanie motora a kolko polôh má motor na zdvih a pod. Napríklad ten môj Mercury sa dá dvíhať z vody len pri zaradenej rýchlosti vpred. Ak mám neutrál, tak ta ovládacia páčka nefunguje a musí sa stláčať iný sakrament. Je to pekná pakárňa a blbost. Podla mňa by mal mať motor 4 polohy, spustený, zdvihnutý, trochu zdvihnutý a vrtula tesne pod hladinou. Teda kašlal by som na značku,a preferoval by som praktickú stránku.TO BIALUCI,
JÁ TI MOHU UKÁZAT HONDU ALE VE 20 KONÍCH KDYŽ SE MNOU POJEDEŠ V NEDĚLI HNED RÁNO SMĚR PODĚBRADY A KOLÍN.
Musím být v Kolíně nejdéle do 13:00 abych stihl vytáhnout člun dát na vozík a od 13:30 sledovat mou ženu na letišti jak jde skákat tandem co jsem jí dal před dvěma roky k narozeninám. Mimochodem nevíte kde se dá dobře v Kolíně vytáhnout člun z vody? Před komorou nebo za komorou a kde prosím , aby tam byl dobrý přístup také od silnice jelikož vlek na člun mi potáhne manželka a ta se nerada někde točí
Zpět se jede po souši jelikož už bychom moc komor nestihli
.
Jedu klidně sám, jelikož musím dotáhnout motor na prvních 20 motohodin abych vyměnil olej a byl ready na poslední týden v Srpnu na Chorvatsko
.
Takže kdo by se v Neděli nudil a chtěl si udělat výlet z Brandýsa do Kolína a vozem zpět nemám s tím problém a může se přidat.
Hezký den všem MIREK470
JÁ TI MOHU UKÁZAT HONDU ALE VE 20 KONÍCH KDYŽ SE MNOU POJEDEŠ V NEDĚLI HNED RÁNO SMĚR PODĚBRADY A KOLÍN.
Musím být v Kolíně nejdéle do 13:00 abych stihl vytáhnout člun dát na vozík a od 13:30 sledovat mou ženu na letišti jak jde skákat tandem co jsem jí dal před dvěma roky k narozeninám. Mimochodem nevíte kde se dá dobře v Kolíně vytáhnout člun z vody? Před komorou nebo za komorou a kde prosím , aby tam byl dobrý přístup také od silnice jelikož vlek na člun mi potáhne manželka a ta se nerada někde točí
Zpět se jede po souši jelikož už bychom moc komor nestihli
.
Jedu klidně sám, jelikož musím dotáhnout motor na prvních 20 motohodin abych vyměnil olej a byl ready na poslední týden v Srpnu na Chorvatsko
.
Takže kdo by se v Neděli nudil a chtěl si udělat výlet z Brandýsa do Kolína a vozem zpět nemám s tím problém a může se přidat.
Hezký den všem MIREK470
- packa
- zkušený harcovník

- Reputace: 12
v Koline sjezd neni-da se vytahnout na Sandbergu ale je to trochu zastrceny-nejlepsi to budes mit asi 5km nad Kolinem-Veletov nebo naproti Stary Kolin-ja budu v sobotu a v nedeli ve Veletove tak ti i to kafe udelam-koukni na mapu na Seznamu-po seskoku se muzes vratit a jeste jezdit-kdyztak brnkni-723659581
- maximilian
- návštěvník fóra

- Reputace: 5
Denis píše:Mercury mám a že by bol niečím výnimočný sa mi nezdáSú to všetko jednoválce, teda sú hlučné a ešte k tomu aj ťažké. Neviem aké sú najnovšie modely, ale pozeral by som na t,o ako má umiestnené ovládacie prvky, teda kde je napr. umiestnená páška chodu vpred-neutrál- vzad, ale aj dvíhanie motora a kolko polôh má motor na zdvih a pod. Napríklad ten môj Mercury sa dá dvíhať z vody len pri zaradenej rýchlosti vpred. Ak mám neutrál, tak ta ovládacia páčka nefunguje a musí sa stláčať iný sakrament. Je to pekná pakárňa a blbost. Podla mňa by mal mať motor 4 polohy, spustený, zdvihnutý, trochu zdvihnutý a vrtula tesne pod hladinou. Teda kašlal by som na značku,a preferoval by som praktickú stránku.
Měl jsem Tohatsu 6HP, což je stejný motor jako Mercury, a právě vlastnosti zámku proti sklopení jsem oceňoval jako velmi promyšleně navrženou funkci, automatické uzamčení při neutrálu a zpětném chodu zabrání nechtěnému zvednutí motoru, a uvolnění zámku při chodu dopředu ochrání motor při najetí na mělčinu. Motor jde samozřejmě v neutrálu vyklopit po uvolnění západky. Sklopení má více poloh, které jsou ve zvolené poloze jištěny uvolňovací západkou. Viz Manuál!
Bilyboy
PS: s hlučností máš zamozřejmě pravdu.
maximilian píše:MIREK470 píše:Jinak Honda je od jara v třídě 5 HP předělaná viz stránky Hondy.
Nikde som túto informáciu nenašiel. Prosil by som konkrétny link.
Link ti nedám, i když jsem ho dnes hodinu také hledal. Ale už vím kde jsem k tomu přišel. než jsem si koupil svou 20tku, byl jsem na předváděcí akci Hondy na Vltavě v Květnu letos. tam jsem si prohlédl svou 20tku a u té příležitosti se tam bavili lidé od hopndy co nás tam vozili že ta 5tka už je ten nový model. Motor byl ůplně nový co se týče použití měl asi 5 MTh takže bych věřil tomu, že je to ten z jara 2013. I na Internetu jsem zahledl něco o roku 2013 viz tento link. http://www.boattrader.com/listing/2013- ... -101917700. Jinak vím na 100% , že ten motor co mám já je inovovaný v roce 2012.
hezký den všem MIREK470
Díky vám všem za nabídky , jste SUPER
,
nastala malá změna, jedeme už v Sobotu z Brandýsa kolem 14 hod, já a ještě jeden tatínek a 3 děti, někde mezi Poděbradama a Osečkem přespíme, navečeříme a budeme trochu rybařit a pak v neděli se do 12 budeme nějak projíždět po okolí abychom byli někde kolem Kolína k vyzvednutí
, takže kdyby jste se chlapi pobývající v těchto místech nudili přijeďte za námi
BUDE SRANDA
.
Večeřet se bude v restauraci buď na Střelnici a nebo Na soutoku
, nebo máte někdo ještě jiný návrh?, spát se bude v lodi a ve stanech. Penzion asi kolega nadá
, je to zatvrzelý tremp .
Myslím že tohoto FERDÍKA VYTÁHNU SKORO VŠUDE NE?
HEZKÝ DEN VŠEM MIREK470 A TELEFON NA MNE KDYBY NĚKDO CHTĚL DORAZIT ZA NÁMI
603475189
,
nastala malá změna, jedeme už v Sobotu z Brandýsa kolem 14 hod, já a ještě jeden tatínek a 3 děti, někde mezi Poděbradama a Osečkem přespíme, navečeříme a budeme trochu rybařit a pak v neděli se do 12 budeme nějak projíždět po okolí abychom byli někde kolem Kolína k vyzvednutí
, takže kdyby jste se chlapi pobývající v těchto místech nudili přijeďte za námi
BUDE SRANDA
.
Večeřet se bude v restauraci buď na Střelnici a nebo Na soutoku
, nebo máte někdo ještě jiný návrh?, spát se bude v lodi a ve stanech. Penzion asi kolega nadá
, je to zatvrzelý tremp .
Myslím že tohoto FERDÍKA VYTÁHNU SKORO VŠUDE NE?
HEZKÝ DEN VŠEM MIREK470 A TELEFON NA MNE KDYBY NĚKDO CHTĚL DORAZIT ZA NÁMI
603475189Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host