HONDA BF 2,3 HP zkušenosti
Moderátoři: vilma, Pepa, david
HONDA BF 2,3 HP zkušenosti
Zdravim,
rád bych koupil Hondu 2,3Hp. Napadá mě v této souvislosti pár otázek:
má to proti konkurenci malý objem, je to na škodu?,
odstředivá spojka - nezlobí při startování?je spolehlivá?
jak chytá?
nebo by někdo ze zkušeností doporučil jiný např. Tohatsu, Suzuki apod.
Předem děkuji za užitečné názory
VonKounic
rád bych koupil Hondu 2,3Hp. Napadá mě v této souvislosti pár otázek:
má to proti konkurenci malý objem, je to na škodu?,
odstředivá spojka - nezlobí při startování?je spolehlivá?
jak chytá?
nebo by někdo ze zkušeností doporučil jiný např. Tohatsu, Suzuki apod.
Předem děkuji za užitečné názory
VonKounic
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Já mám starší model, to bylo ještě 2HP a jsem s ní naprosto spokojenej, chytá na zatažení, odstředivá spojka nevím, měla by tam být, každopádně mě se vrtule točí pořád, tedy i při startování a je to bezproblému. Nevím jaký teď dělají chlazení, já mám vzduchem chlazenej motor a vodou chlazený výfuk - nohu.
Používal jsem jí na 6,5m plachetnici - cca 1,5t na půl plynu běžela i celý den a nikdy mě nikde nenechala, jen jednou se mi jí nepovedlo nastartovat, a to bylo po prudkém nočním dešti, kdy jsem neměl motor nijak přikrytej, pak jsem ho vzal domu a doma chytla zas na zatažení. Teď ji používám jako záložák a vbím že se na ten motor můžu naprosto spolehnout.
Předpokládám, že 2,3Hp bude dost obdobná a i stejně spolehlivá.
Používal jsem jí na 6,5m plachetnici - cca 1,5t na půl plynu běžela i celý den a nikdy mě nikde nenechala, jen jednou se mi jí nepovedlo nastartovat, a to bylo po prudkém nočním dešti, kdy jsem neměl motor nijak přikrytej, pak jsem ho vzal domu a doma chytla zas na zatažení. Teď ji používám jako záložák a vbím že se na ten motor můžu naprosto spolehnout.
Předpokládám, že 2,3Hp bude dost obdobná a i stejně spolehlivá.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Tě, zkušenost mám velmi malou, ale mám, neboť si ho pořídil kamarád na gumák a já jsem ho s ním zkoušel. Je vzduchem chlazenej, tedy větší hlučnost. Odstředivá spojka nemá vliv na startování, při startu otáčíš setrvákem a spojka je na druhém konci kliky, tedy mezi motorem a vrtulí. Spojka působí, resp. sepne až při vyšších otáčkách, při volnoběhu vrtule stojí, je volná jako při neutrálu u jiných motorů, zpátečku dáváš otočením o 180° , ne jak se věšinou uvádí o 360
. Chytá poslušně i výkon je slušnej. Co se týče životnosti, to nemohu sloužit, má ho první sezonu. Jinak jsem ho vídádval v akci na Orlíku na 7 mi metrovým Neptunu v jedné půjčovně. Ať Ti slouží ku spokojenosti dlouhá léta a pěkné jaro všem, Jirka

- fishmaster
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
david píše:ovšem jestli chceš motor co není hlučnej a má kultivovaný chod, tak si kup něco silnějšího. tenhle prdí a klepe se jak drahej pes. krom toho je slabej jak čaj.
záleží na co ho dáš a co od něj čekᚨ, zázraků se teda nedočkáš
Všechno co napsal David + ještě továrna na kravál. Na druhou stranu je nutno říci, že je rekreantůmvzdorná, protože je mají alespoň na Slapech ve většině půjčoven.
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Mame ho tady na charterové lodi, moc se namá rád se slanou vodou, tedy ne celkově,ale některé díly. Ale ve srovnání s italskou Selvou je to pořád odolný kousek. Je blbuvzdorný. Je to holt slabej čajíček, ale to je asi tím, že se to snažím srovnávat s 2,5 dvoutaktem a to proste nejde. Ale je lohoučký na rozdíl od ostatních čtyřtaktů, což je také hodně důležité. Randál... no, randál to dělá, ale dá se vydržet, pořád je to tišší, než stejně velkej dvoutakt.
Myšák
Myšák
- pivovarnik
- návštěvník fóra
- pivovarnik
- návštěvník fóra