Ahoj,
koupil jsem si loni Lodní motor Yamaha čtyřtakt 4 Hp, model 2001.
Rozměrově, hmotnostně, výkonově i spotřebou mě plně vyhovuje, ale mám problém z přeplavováním karburátoru.
Při startování někdy( poslední dobou skoro pořát ) zůstane pravděpodobně viset jehla a karburátor se přaplaví. Situaci vyřeším poklepáním na karburátor a za chvíli nastartuju. Někdy dokonce nastartuju, vypadá to slibně a za chvilku začne škytat a zdechne. Karbec prostě zaplaven. Takže postup stejný ( poklepání) za chvíli nastartuju a můžu jet.
Máte s tím prosím někdo zkušenost ??? Protože už mě to vážně začíná s...t.A taky ten benzín vystříklej do vody.
Děkuji moc.
Yamaha, přeplavení karburátoru
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- mirus
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
A nemáš to náhodou naopak?Že tím poklepáním teprve uvolníš jehlu a ta potom pustí benzin do komory a nastartuješ a jedeš..Zkus vyčistit nebo alespoň vyfoukat komoru a přívod na jehlu.Nebo se podívej na svíčku ,pokud je to jak říkáš ,že je to přeplavený ,měla by být svíčka mokrá(utopená),pokud bude suchá nejde tam benzin.Ale ať je to tak nebo tak ,může to být smetím pod jehlou.FM
-
- moderátor
- Reputace: 234
když z toho teče benzín, tak to asi nezavírá, ne?
rozeber karbec, může to být cokoli - špona, chlup, úsady, visí plovák na čepu (jehle ), bordel v sedle jehly atd.....
sem se koukni:
http://www.yamaha-motor.com/outboard/parts/home.aspx
nebo to dej do servisu, ale kterýho, to babo raď

rozeber karbec, může to být cokoli - špona, chlup, úsady, visí plovák na čepu (jehle ), bordel v sedle jehly atd.....
sem se koukni:
http://www.yamaha-motor.com/outboard/parts/home.aspx
nebo to dej do servisu, ale kterýho, to babo raď
Tak jsem to pořešil ze servisákem a mám objednanej novej jehlovej ventil do karbecu.
Povídal, že to je trochu nemoc těchto motorů ( Yamaha 4).
Do telefonu mě popsal, jak vypadá opotřebení té jehly a nekecal, protože jsem ji měl zrovna v ruce.
Na konci se vytvoří takovej schodek, kterej připomíná vybržděný kotouče na škodovce..
Prozatím jsem trošku přihl plíšek na plováku, aby na jehlu tlačil větší silou.
Takže se těším až to příde. Cena asi okolo litru. No, za tak malou blbost ( 15mm) docela dost, ale co se dá dělat..
Jinak jsem z Tišnova.
Povídal, že to je trochu nemoc těchto motorů ( Yamaha 4).
Do telefonu mě popsal, jak vypadá opotřebení té jehly a nekecal, protože jsem ji měl zrovna v ruce.
Na konci se vytvoří takovej schodek, kterej připomíná vybržděný kotouče na škodovce..
Prozatím jsem trošku přihl plíšek na plováku, aby na jehlu tlačil větší silou.
Takže se těším až to příde. Cena asi okolo litru. No, za tak malou blbost ( 15mm) docela dost, ale co se dá dělat..
Jinak jsem z Tišnova.