zavesny motor Crescent 55hp
Moderátoři: vilma, Pepa, david
zavesny motor Crescent 55hp
Zdravim , som novy vo vodnom svete, zdedili sme asi 35 rocny dreveny olaminovany motorovy cln pre mna neznamej vyroby aj s motorom Crescent 55. Motor je trojvalec dvojtakt. Naposledy bezal pred asi 9 rokmi. Je pravdepodobne funkcny len naozaj velmi dlho stal, z bezneho okuknutia sme zistili ze su zkorodovane sviecky a niektore elektricke rozvody. Pravdepodobne ani impeler nebol dlhsie meneny, cize sa ho neodvazim vyskusat nastartovat len tak na sucho aby som ho nedorazil.
No a moje otazky:
1. Neviete o nejakom manuale pre tento motor, pripadne podobne od vyrobcu Crescent.
2. Comu sa vyvarovat pri cisteni a pripadnych opravach.
3. akym sposobom startovat taky silny motor bez toho ze je pripevneny na lodi a tym padom nieje ponoreny vo vode. Mame ho na takej zeleznej konstrukcii.
4. Kde sa daju na slovensku zohnat nahradne diely za rozumnu cenu?
Dakujem ze kazdu radu
Filip
No a moje otazky:
1. Neviete o nejakom manuale pre tento motor, pripadne podobne od vyrobcu Crescent.
2. Comu sa vyvarovat pri cisteni a pripadnych opravach.
3. akym sposobom startovat taky silny motor bez toho ze je pripevneny na lodi a tym padom nieje ponoreny vo vode. Mame ho na takej zeleznej konstrukcii.
4. Kde sa daju na slovensku zohnat nahradne diely za rozumnu cenu?
Dakujem ze kazdu radu
Filip
- nielda
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tento motor jsem ještě loni provozoval na svém laminátovém člunu a byl jsem s ním spokojený. Letos jsem prodal člun i s motorem a nový majitel jej přehřál a bylo po něm. Nevím co udělal z vrakem, ale zkusím pohledat kontakt na něj. Jinak mám k tomu ještě doma originál katalog ND s obrázky a popisy rozebraného motoru. A jednu velkou vzácnost nový impeler. Pokud máš zájem tak napiš. Jinak seřídit tři karburátory a tři přerušovače je celkem nářez.
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Elektrika zkorodovaná.
Pokud je elektrika na motoru hodně zkorodovaná, tak nezkoušej ho nastartovat, protože výboj Ti může spálit něco, co je teď funkční. Oprav elektriku, zreviduj, vyměň zkorodované kabely, spojky a koncovky. Nejspíš i ten impeler. Výměnu impeleru jsme už ve fóru probírali, na YouTube je na to několik odkazů. Napiš tam: outboard impeler change . Vyhodí Ti několik detailních postupů na výměnu.
A tady máš možnost, jak potom vyzkoušet funkčnost motoru v domácích podmínkách: http://www.youtube.com/watch?v=spagqB-SOJk . Když nemáš tu kozu na zavěšení motoru, tak motor upevnit na pevné železné zábradlí, plot a pod. U velkého motoru přidávej plyn pomalu, protože v tý popelnici to udělá pořádný vlny, vír. Když jsem kupoval motor u Durdela v Heidenau, tak mi ho namístě předvedli. Mají na to udělanou nádrž s vodou o rozměru asi 1 x 1,5 m. samoliter.
A tady máš možnost, jak potom vyzkoušet funkčnost motoru v domácích podmínkách: http://www.youtube.com/watch?v=spagqB-SOJk . Když nemáš tu kozu na zavěšení motoru, tak motor upevnit na pevné železné zábradlí, plot a pod. U velkého motoru přidávej plyn pomalu, protože v tý popelnici to udělá pořádný vlny, vír. Když jsem kupoval motor u Durdela v Heidenau, tak mi ho namístě předvedli. Mají na to udělanou nádrž s vodou o rozměru asi 1 x 1,5 m. samoliter.
Nielda mas odomna SZ.
no parada, to by sa mozno aj dalo u nas zostrojit. A ked sa ten potor spusti v tej vani/sude predpokladam ze bude mat aj dost tendenciu ho prevratit.
Mame v rodine elektrikara, tak tie rozvody by tiez nemal byt problem. Este ma napadlo ake nahradne sviecky by ste mi tam odporucili, lebo original uz asi nebude k dostaniu a z rozpravania viem ze prave tie boli najporuchovejsia cast motora.
Su na tom motore nejake miesta ktore si vyzaduju specialne mazanie , alebo aspon pravidelnu davku maziva?
Filip
no parada, to by sa mozno aj dalo u nas zostrojit. A ked sa ten potor spusti v tej vani/sude predpokladam ze bude mat aj dost tendenciu ho prevratit.
Mame v rodine elektrikara, tak tie rozvody by tiez nemal byt problem. Este ma napadlo ake nahradne sviecky by ste mi tam odporucili, lebo original uz asi nebude k dostaniu a z rozpravania viem ze prave tie boli najporuchovejsia cast motora.
Su na tom motore nejake miesta ktore si vyzaduju specialne mazanie , alebo aspon pravidelnu davku maziva?
Filip
no tak k tomuto clnu sa jednoznacne hodi nejaky takyto motor veteran
jirina pisal som si sz,tak daj vediet, A myslim ze tento motor to este nema za sebou. Ma toho dost nabehaneho, bol celkom pravidelne pouzivany a bolo on aj dobre postarane , akurat v poslednej dobe sa nejazdilo. Verim ze este nas povozi 
jirina pisal som si sz,tak daj vediet, A myslim ze tento motor to este nema za sebou. Ma toho dost nabehaneho, bol celkom pravidelne pouzivany a bolo on aj dobre postarane , akurat v poslednej dobe sa nejazdilo. Verim ze este nas povozi 
- nielda
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Crescent 55
Pořád mám k dispozici nový impeler na tento motor a originální katalog dílů z obrázky motoru. Pokud by měl někdo zájem dejte vědět nějak se určitě domluvíme.