KOUPĚ NOVÉHO MOTORU

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

KOUPĚ NOVÉHO MOTORU

Příspěvekod lebon » ned zář 04, 2011 9:07 am

Zdravím všechny na foru.Podařilo se mi opustit Ostravu a vyjet směr Praha a projet kousek Vltavy a Labe.Konkretně z Chuchle do Roudnice n.Labem.Cesta začala vlastně v Holešovicích u Imramovských zakoupením příslušných map a skončila v Roudnici v maríně u Imramovských vykouknutím ojnice z bloku motoru.Celkem najeto 88 ř.km.Jelikož už ho nemíním opravovat a rodinná rada rozhodla koupit nový,potřeboval bych radu ,kde ho koupit.Jednalo by se o Yamahu 50 - 60 Hp.Četl jsem někde tady na emailu že to venku vyjde podstatně levněji,ale za boha to nemůžu najít.Pokuste se mi pomoci a zatím děkuji
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned zář 04, 2011 9:11 am

marinawassersport.de
boote-wohler.de
samoliter
účet uživatele zrušen
Reputace: 0

Koupě motoru v zahraničí.

Příspěvekod samoliter » ned zář 04, 2011 11:08 am

Tož Lebone prohlížej a vybírej.
Třeba i: www.awn.de .
Pak: www.ems-marine.com .
A taky: www.maritimo.at .
samoliter.
Dzordzo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Dzordzo » pon zář 05, 2011 10:26 am

Dobrý ceny jsou tady:
http://www.aussenborder-markt.de/titels ... border.htm

Nebo si to nech přes někoho poslat z USA, na přímo to nejde: www.boats.net

Příklad -
Honda BF90 v ČR - 300tis
USA 140tis + doprava, clo, DPH cca 210tis.
Německo - 240tis
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » pon zář 05, 2011 10:56 am

Není náhodou problém s dovozem z USA v CE? Pro registraci dnes je určitě nutné CE a certifikát shody pro evropu, což americké motory pravděpodobně nebudou mít. Takže raději z německa.
Druhý důvod bude záruční servis, motory pro evropu by měly mít tzv evroposkou garanci, tedy možnost uplatnit záruku i u autorizovaného servisu v ČR. (Tuším u Hondy to tak je) Při hodnotě motoru 50 koní jistě nezanedbatelná záležitost. Některé značky mají záruku 5 let (Honda)
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » pon zář 05, 2011 10:44 pm

Dzordzo píše:Dobrý ceny jsou tady:
http://www.aussenborder-markt.de/titels ... border.htm

Nebo si to nech přes někoho poslat z USA, na přímo to nejde: www.boats.net

Příklad -
Honda BF90 v ČR - 300tis
USA 140tis + doprava, clo, DPH cca 210tis.
Německo - 240tis

Může někdo vysvětlit, jak to, že je tak velký rozdíl cen v Německu a u nás? A nejedná se o jednoho prodejce. Prostě kam v Německu vlezu, tam jsou ceny Mercury o třetinu levnější než u nás....
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon zář 05, 2011 11:03 pm

Velcí obchodníci, dobrá pozice u výrobců, velký obrat - malý zisk... AWN asi před dvěma roky tvrdilo, že prodává skoro polovinu všech přívěsných motorů v Německu.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » pon zář 05, 2011 11:04 pm

bokal píše:Není náhodou problém s dovozem z USA v CE? Pro registraci dnes je určitě nutné CE a certifikát shody pro evropu, což americké motory pravděpodobně nebudou mít. Takže raději z německa.
Druhý důvod bude záruční servis, motory pro evropu by měly mít tzv evroposkou garanci, tedy možnost uplatnit záruku i u autorizovaného servisu v ČR. (Tuším u Hondy to tak je) Při hodnotě motoru 50 koní jistě nezanedbatelná záležitost. Některé značky mají záruku 5 let (Honda)

Nevím jak u jiných značek, ale na stránkách Mercury jde najít manuál v češtině, součástí kterého je i prohlášení o shodě. Pokud je označení motoru stejné....
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » pon zář 05, 2011 11:15 pm

Felix píše:Velcí obchodníci, dobrá pozice u výrobců, velký obrat - malý zisk... AWN asi před dvěma roky tvrdilo, že prodává skoro polovinu všech přívěsných motorů v Německu.

Takže naši obchodníci raději razí heslo, vysoké ceny - žádný zisk? Nebo si může někdo koupit motor za 78 tisíc,- Kč když německa vyjde na 54 tisíc? A pokud nemám cestu tak 65 euro dopravné?
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » úte zář 06, 2011 9:05 am

J píše:Nevím jak u jiných značek, ale na stránkách Mercury jde najít manuál v češtině, součástí kterého je i prohlášení o shodě. Pokud je označení motoru stejné....

Jen jsem upozornil na možný problém. Než bych si to z USA objednal raději ověřit.
Návod je jedna věc, ale ještě záleží na tom, co bude na štítku motoru. Vím jistě, že Yamaha, Honda a další japonci dodávají do USA motory v jiném provedení než do evropy. A nemají tam pak na štítku CE značení. Je to podobné jako s autama, jsou v provedení podle předpisů dané země.
Každopádně mezi cenami v Německu a Americe už moc velký rozdíl není a mám možnost řešit uplatnit záruku, mám jisté CE.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte zář 06, 2011 9:41 am

Ja by som doporučil kupovať ten motor na území EU, práve kvôli CE Certifikátu.
Aj ja mám Suzuki 15, ktorý bol vyrobený v roku 2004 a nemá CE! Bola to séria vyrobená pre USA a pre takéto motory je problém aj s dodatočným zháňaním CE. Mal som vtedy šťastie, že ten motor bol už na území EU registrovaný.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » úte zář 06, 2011 1:03 pm

Taky si myslím, že je rozumější kupovat motor v EU, než v USA. Na to prohlášení o schodě, které jde stáhnout z netu Mercury jsem narazil spíše náhodou.
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » čtv zář 08, 2011 3:00 pm

Já kupoval předloni nový motor v Itálii.
U nás Mercury 60EFi cca 260tis. a tam 160tis. i s montáží komplet ovládání na loď...
Bral jsem ho přes www.macgregoritaly.com
avlada
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod avlada » ned pro 11, 2011 3:20 pm

Já když jsem letos na podzim sháněl pro svůj malý Cruiser 525 přívěsný motor,tak jsem nakonec vyrazil do Německa.Při srovnání cen u nás a venku to jinak nešlo.Naprosto stejný Mercury mě vyšel o 70 tisíc levněji než od našich prodejců,kteří vesměs dodržují katalogové ceny (snad nejdražší na světě).Motor jsem koupil od firmy DURDEL z Heidenau u Drážďan-http://www.durdel.de/.
Je to blízko za hranicemi a s panem Durdelem byla výborná spolupráce i komunikace (v angličtině).Motor jsem si objednal,za týden zaplatil zálohu a hnet nato s vozíkem vyrazil pro Mercuryho.Vše mi ochotně předvedli,motor spustili a poté naložili.Také jsem si zde nakoupil oleje a další pro mě potřebné zboží -vše levněji než u nás.
Toto je moje pro mne pozitivní zkušenost s koupí motoru ze zahraničí.
Avlada
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned pro 11, 2011 3:37 pm

[quote="Felix"]Velcí obchodníci, dobrá pozice u výrobců, velký obrat - malý zisk... AWN asi před dvěma roky tvrdilo, že prodává skoro polovinu všech přívěsných motorů v Německu.[/quote]
Felixi, vrhol som sa na stránku AWN, teda AW Niemaier a motory skoro žiadne? Nemyslel si ty niečo iné?
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » ned pro 11, 2011 4:13 pm

Denis píše:
Felix píše:Velcí obchodníci, dobrá pozice u výrobců, velký obrat - malý zisk... AWN asi před dvěma roky tvrdilo, že prodává skoro polovinu všech přívěsných motorů v Německu.

Felixi, vrhol som sa na stránku AWN, teda AW Niemaier a motory skoro žiadne? Nemyslel si ty niečo iné?

Jestli si dobře pamatuji, byla to informace z jejich firemních materiálů, nijak jsem ji neověřoval. AWN už delší dobu nesleduji, protože s koupí konkurenčního řetězce (jméno si teď nevybavím) nehorázně zdražili, konkrétně třeba rollfock, který se před nějakými třemi lety prodával za cca 50 euro, teď stojí 120. Jediné, co mi bliká v paměti, je bůhvíkde vzatá informace, že AWN zřizovala buď dceřinné firmy, obchodní divize nebo něco takového. Jenom spekuluji, jestli motory nepřevedli do něčeho takového, ale opravdu nevím, jejich nabídce se už dlouho vyhýbám.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » ned pro 11, 2011 5:14 pm

Mám dobré zkušenosti u našich severních sousedů
po nevalných u nás jsem v poských obchodech kupoval pár příslušenství a spokojenost,
Tím nechci zavrhovat zcela naše Jachtařské obchody, třeba Imramovský nebo Avar OK.
U jiných spíše negativní pocit.
Ale záleží na tom co člověk potřebuje. Motor jsem kupoval vždy starší takže s tím nemám zkušenost

http://www.sklepyzeglarskie.pl/
http://www.mazuria.com/category/osprzet
http://www.sailservice.pl/index.php?lang=pl
- tady šíjou perfektně plachty, ale taky jsem tam kupoval stříšku bimini s nerez konstrukcí a kočárek nad kabinu, perfektně provedené, obavy z původu naprosto zbytečné.
danda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod danda » ned pro 11, 2011 5:46 pm

Ahoj
Dej pozor u Yamahy na obsah baleni, já doplácel úplně vše , ovládání,kabely,bowdeny, budík,vrtuli
Mercury snad má vše v balení. Já kupoval novou, ale dnes bych asi uvažoval o mírně jeté, protože problémy s novou ,radost z nového (tedy drahého) motoru značně pokazily.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon pro 12, 2011 1:49 pm

Díky za varování,ale kupuji čistě jenom motor.Mám původní 50ku.kde mi vyskočila ojnice přez blok,opravovat to nebudu,i když to jde.Proto použiju všechno ovládání,vrtule atd s původního,ikdyž mě Maďar obeslal s žádostí o parametry člunu kvůli vrtuli.Tak uvidím,až si pro něj pojedu.Novovrtuli nechci,ale když bude v ceně tak se bránit nebudu.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon pro 12, 2011 4:15 pm

Lebone

až ho dovezeš,tak napiš jaké příslušenství u toho bylo a kolik to stálo.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon pro 12, 2011 4:51 pm

Stojí v přepočtu 176 400,- ale příslušenstvím jsem se nezabýval protože tu 50ku mám z roku 1996 tak tam je vše shodné.Teď řešíme problém s převodem,Maďar chce zálohu,já mu chci poslat celou částku najednou protože náš peněžní ústav chce za převod dvou částek cca 5000Kč.V Ostravě byl také zádrhel sehnat Maďara slovem i písmem,ale už se všechno řítí do finále.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon pro 12, 2011 5:00 pm

A nebylo by lepší tam za těch 5000,-Kč raději zajet?
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon pro 12, 2011 5:53 pm

Není to tak jednoduché.Zajedeš do Gyoru 400km tam 400 zpět,koupíš Sk dál.známku,složíš zálohu v přepočtu 25.000Kč,celý den v prdeli.Za 14 dní ti přijde emaile,že si máš motor vyzvednout.Koupíš dál.známku,jedeš 400 tam,400zpět,další den v prdeli a poplatky za výběr a výměnu za forinty tě stejně neminou.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » pon pro 12, 2011 6:44 pm

Zaplatit za převod peněz do maďarska 5000 je holý nesmysl.

platby stojí řádově 200-800Kč v rámci evropy 100%.

Jen je třeba si vyžádat správné bankovní údaje od prodejce:

mimo číslo účtu ještě mezinárodní formát
- jmenuje se to IBAN,
a identifikační kódy banky jmenuje se to BIC nebo SWIFT code
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon pro 12, 2011 6:57 pm

Zapoměl si připočítat poplatek za převod z Kč na jinou měnu což činí 1 % z převáděné částky.

Zpět na