Ale ten slabej výkon...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

bobes píše:Pokud tě s Atolem chytí bouřka s vlnami 2m, tak si myslím, že je jedno jestli budeš mít 2,5 nebo 5 koní![]()
Bouřka nikdy nepřijde úplně bez varování a i s 2,5 budeš mít vždy dost času to šoupnout na pláž nebo do rákosí. S větším motorem budeš s sebou tahat zbytečně 20 kg železa a zaplatíš za motor skoro dvojnásobnou cenu. Atolek je lehoučkej ( pokud máš toho 5,5 metrového tak asi 400 - 500 kg ne?) a s novou spolehlivou 2,5 nebudeš mít problém.
.... rakosi nula, plaz cca 5% brehu, kamenobetonova zed cca 40% brehu
A je to, jak píše simon . Celý severní břeh je tvořen velkými kameny přelitými asfaltem, či podobným svinstvem. Přistát tam není kde.

tataS píše:to bobes: Asi mám malou fantasii, nebo ty jsi přehlédl, že ten diesel má vývod vodorovný a tak si nedovedu představit jak bys
ten pohon zlomil o 90°. Obávám se, že by to byla velmi silně bolavá noha, protože ten motor zase není tak malý a ještě k tomu
mordovat úhlový převod. To už by snad bylo lepší k němu dát generátor a loď pohánět el. motorem. To je myslím tak stejně
na hlavu. Jinak jsem se dobře pobavil při představě onoho.
Na odkazu na prospekt http://www.hatz.com/index.php?id=72 ten motor v pravo má vývod správně. Navíc je to stavebnice, otočíš si ho jak chceš. Dělat převod 90 stupňů by mě fakt ani nenapadlo. Upravoval jsem podobnou Hondu i když benzinovou ( 5 koní, 4 takt ) kamarádovi na spodek Větěrok 8. Používá to na prámu na chovném rybníce na zavážení krmiva, čištění břehů tak a je úplně spokojenej. Větěrok měl a tu Hondu koupil asi za 4.500 Kč úplně novou. Ušetřil 20.000,-Kč a navíc má motor , který nemá do vody ani výfuk, tedy k rybám úplně ekologický. Jezdí s tím 3 roky skoro denně.

halladin píše:2 bobes
Bouřka nikdy nepřijde úplně bez varování [i]
Citát z loňských okresních novin ( ale na www.novinky.cz o tom psali taky..
V drama se šťastným koncem se v pátek odpoledne proměnil závod plachetnic na hladině třetího jezera soustavy nádrží Vodního díla Nové Mlýny u Pavlova na Břeclavsku. Silný vítr byl nad síly posádek osmatřiceti plachetnic."
Bouřka začala během regaty, a záchranáři měli co dělat.. Museli si zavolat na pomoc hasiče s gumákem z Břeclavi, a na závěr vytáhli už poloutopeného surfaře.
No , a mám dojem že dva zdejší přispěvatelé už na Mlýnech přišli o stěžeňA je to, jak píše simon . Celý severní břeh je tvořen velkými kameny přelitými asfaltem, či podobným svinstvem. Přistát tam není kde.
Bobesi a rozhodit tebou jmenovaný přívěsák s 8 -12 koňmi ( Kolik asi stojí) kvůli nasazení něčeho s třemia půl koňmi mi připadá dost nelogická přestavba....i jako motorářskému laikovi. Jedině, že by se naskytlo něco s neopravitelným motorem.
A navíc, morave Nechce přívěšák...
http://www.windlife.cz/novinky-obecne/h ... are-2.html

halladin píše:A sakra bobesi
1 :0 vedeš
Holt člověk si má být jistý jen tím, že si nemá být ničím jistý
Ale i tak
1. Morave nechce přívěšák
2. Jak to bude u tohohle nafťáku (coby přívěšáku) s odolností proti korozi, zvláště když se mluví o moři ?
Promiňte mi krátké OT. To vůbec Bobeši neváhej. I přes lehce nepříznivé pobřeží to je jedna z nejhezčích nádrží co znám. Když se z vody díváš na hřebeny Pálavy, siluleta Dívčích Hradů...bobes píše: Nejvíc mě ale mrzí ty Nové Mlýny...Chystám se tam už dlouho...

halladin píše::-D
Atol má maximální povolený výkon motoru 6 koní . Obávám se , že už s desítkou by se rozložil na molekuly - ale to je jen můj dojem, podložené to nemám

Baharis píše:Promiňte mi krátké OT. To vůbec Bobeši neváhej. I přes lehce nepříznivé pobřeží to je jedna z nejhezčích nádrží co znám. Když se z vody díváš na hřebeny Pálavy, siluleta Dívčích Hradů...bobes píše: Nejvíc mě ale mrzí ty Nové Mlýny...Chystám se tam už dlouho...
Ale také fantastický pohled, téměř z ptačí perspektivy je naopak z Dívčích hradů, když se jede nějaká regata.
![]()
![]()

tataS píše:Za dávných času totality se varovalo před použitím ruských přívěsných motorů na moři. Již si nepamatuji jestli jenom trvalým,
nebo i občasným. Důvodem bylo složení hliníkové slitiny motoru, která údajně vlivem mořské vody bobtnala a měnila struktůru.
Údajně se měl materiál rozsypat.
Já jsem z toho důvodu na cesty k moři do NDR koupil Crescenta za tehdy strašné peníze. Větorka jsem jeden čas vlastnil ale
nikdy na moři nebyl a tak to nemohu potvrdit.

bobes píše:
To tedy asi máš.Na odkazu na prospekt http://www.hatz.com/index.php?id=72 ten motor v pravo má vývod správně. Navíc je to stavebnice, otočíš si ho jak chceš. Dělat převod 90 stupňů by mě fakt ani nenapadlo. Upravoval jsem podobnou Hondu i když benzinovou ( 5 koní, 4 takt ) kamarádovi na spodek Větěrok 8. Používá to na prámu na chovném rybníce na zavážení krmiva, čištění břehů tak a je úplně spokojenej. Větěrok měl a tu Hondu koupil asi za 4.500 Kč úplně novou. Ušetřil 20.000,-Kč a navíc má motor , který nemá do vody ani výfuk, tedy k rybám úplně ekologický. Jezdí s tím 3 roky skoro denně.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti