Mercury 4.0 - návod a oprava
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Proč by nebylo nejčistší, oni motor prodali a možná nevěděli jak na tom je. I do mailu psali že motor je funkční ale moc o něm nevědí. Možná se spoléhali na záruku majitele a nebo jim tam nějakou dobu stál. Stát se může ledacos. Odvedli na tom jistou práci,za kterou by měli dostat zaplaceno. Takže jsem velice nadšená jejich rovným přístupem. Jsem ráda že se s tím už nemusíme mordovat...
Čímžto se i omlouvám, pokud jsem někde napsala něco co by je stavělo do špatného světla.
Čímžto se i omlouvám, pokud jsem někde napsala něco co by je stavělo do špatného světla.
Ahoj,jestli chce půjčit motor,tak se ozvi,mám tu dva a ač jsou vypláchnutý,projetí na sladké vodě by jim vůbec nevadilo.problém je v tom,že jeden je 9,9 a druhý 15HP,ještě tu mám 5HP,ale ten dodělávám a není dnes k mání!
Povídání si o motorech,to je na Tři knihy,servis dělám 20let a vím o prodejcích své§
atím čau a ozvi se na SZ
kus
Povídání si o motorech,to je na Tři knihy,servis dělám 20let a vím o prodejcích své§
atím čau a ozvi se na SZ
kus
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Laura. ty by si mala dostať od obchodníkov titul "ZLATÝ ZÁKAZNÍK"
Keď ti v záručnej dobe na bote praskne podošva, tak ti v obchode vrátia len časť peňazí, pretože si ich nosila a odpočítajú ti z vrátenej sumy ešte aj svoj zisk? To si kde videla?
Žebráci sú to, keď zoberú starší motor na predaj, tak by ho mali aspoň odskúšať a pravdivo ťa informovať o jeho stave. Ešte že bol ten karburátor na nič, ak by to šlapalo a v nohe bol namiesto oleja hnoj, tak by ste ho aj tak zničili. Za čo si zaslúžia zisk, za to že ťa dostali do srabu a bobeš nad tým strávil pár hodin?
Ak ten motor už teraz nemá chybu, okrem karbíku, tak by som sa pokúsil ho opraviť ako je vyššie spomínané a nevracal by som ho. Šak je na ňom spravená solídna údržba.
Alebo rob čo chceš, ono je to vlastne jedno.

Žebráci sú to, keď zoberú starší motor na predaj, tak by ho mali aspoň odskúšať a pravdivo ťa informovať o jeho stave. Ešte že bol ten karburátor na nič, ak by to šlapalo a v nohe bol namiesto oleja hnoj, tak by ste ho aj tak zničili. Za čo si zaslúžia zisk, za to že ťa dostali do srabu a bobeš nad tým strávil pár hodin?

Ak ten motor už teraz nemá chybu, okrem karbíku, tak by som sa pokúsil ho opraviť ako je vyššie spomínané a nevracal by som ho. Šak je na ňom spravená solídna údržba.
Alebo rob čo chceš, ono je to vlastne jedno.

[quote="Laura"]Tak Marine center se zachovalo skvěle. Pokud jim přivezeme motor tak nám vyplatí peníze zpět, ovšem snížené o jejich provizi, ale to se dalo čekat. I tak je to příjemné překvapení.[/quote
To jsou podvodníci!!! to je přístup jak v doba kamená, Marine center fuj, nikdy u nich nic nekoupít
PS: jsem obchodník a každou reklamaci uznávám a vracím peníze v plné výši!!
To jsou podvodníci!!! to je přístup jak v doba kamená, Marine center fuj, nikdy u nich nic nekoupít

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Sleduji Vaši debatu se zájmem. Já jen tolik, že asi není obchodník jako obchodník.
Já svůj první motor také kupoval jetý a starý, ale u renomovaného obchodníka s podrobným popisem a provedenou údržbou. Dodnes jej u něj servisuji a pořád běží bez problémů. I když na plachetnici toho moc nenatočí. Po koupi nového motoru mi slouží jako záložní a v podstatě ho používám jen občas na pomocném člunu v zátokách apod.
Doporučuji tedy dobře vybírat a porovnávat. Byl to motor Mariner 4HP a stál mnohem více než výše zmíněný, ale dodnes jsem s ním spokojený.
Já svůj první motor také kupoval jetý a starý, ale u renomovaného obchodníka s podrobným popisem a provedenou údržbou. Dodnes jej u něj servisuji a pořád běží bez problémů. I když na plachetnici toho moc nenatočí. Po koupi nového motoru mi slouží jako záložní a v podstatě ho používám jen občas na pomocném člunu v zátokách apod.
Doporučuji tedy dobře vybírat a porovnávat. Byl to motor Mariner 4HP a stál mnohem více než výše zmíněný, ale dodnes jsem s ním spokojený.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Určitě v lepším. V noze je nový Madit Hypol (GL-5), nové svíčky Brisk, nová palivová hadice + svorky. Ten palivovej kohout byl taky namontovanej úplně blbě a trvalo mi než jsem ho tam dostal na původní místo. To jim naúčtuj. Když oni chtějí provizi, tak ty chtěj náklady za opravu. Alespoň na tu láhev rumu + řekni, že jsi jela taxíkem
A nejhorší ze všeho bylo hledání dírky!!!

A nejhorší ze všeho bylo hledání dírky!!!
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
To je úplně jednoduché. Mě doma fungoval a první den taky, ale jelikož byl vzhledem ke stáří asi určitě zpuchřelej, ty lopatky šly rychle do p.....rčic.
Jasně udělej plovákovku, impeler a pojezdi přes léto. Myslím, že ho po sezóně v pohodě prodáš za ty samý prachy.
Jasně udělej plovákovku, impeler a pojezdi přes léto. Myslím, že ho po sezóně v pohodě prodáš za ty samý prachy.
Naposledy upravil(a) bobes dne čtv bře 27, 2008 7:26 pm, celkem upraveno 3 x.
Jo, jasně. Teď už vím, co v tom motoru je. Strávil jsem na něm celé odpoledne, pucoval karbec, vypadal jsem pak takhle
. Teď už bych jim ho nedal. Ještě se pokusím opravit ten impeller a bude jak novej. Jo, MC chce na nás poslat právníky pro údajnou antireklamu. No, naštěstí si schovávám maily a písemnosti. Bobeši, když půjde do tuhého, dosvědčíš, jak ten zaručeně funkční motor vypadal? Pak můžem na MC udělat tohle
Bobeši, až budu hotovej, zvu tě na loď. Zase bude rum. 

- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
Od počátku sleduji tuto debatu a poslední dny už se mi přestává líbit. Dokud to bylo o řešení problému, tak, aby Laura mohla plout, obdivovala jsem Vaše znalosti a zkušenosti, sledovala jsem ochotu bobše (chtěla bych mít takového zručného známého, jako jsi Ty, poblíž svého bydliště
).
Teď už se to ale line do roviny jiné. Nechme Lauru vyřešit si svůj spor-problém s firmou sama, mimo stránky tohoto webu. Jistě to zvládne. Není vhodně pro nás ostatní nechat se zatáhnout do hodnocení věcí, jichž nejsme přímým účastníkem. Stránky webu nejsou určeny k řešení a komentování on-line sporů.
O konečném výsledku své zkušenosti a ponaučení sebe sama se Laura samozřejmě může podělit. Nadále prosím pouze věcnou debatu o motoru jako o technickém problému.

Teď už se to ale line do roviny jiné. Nechme Lauru vyřešit si svůj spor-problém s firmou sama, mimo stránky tohoto webu. Jistě to zvládne. Není vhodně pro nás ostatní nechat se zatáhnout do hodnocení věcí, jichž nejsme přímým účastníkem. Stránky webu nejsou určeny k řešení a komentování on-line sporů.
O konečném výsledku své zkušenosti a ponaučení sebe sama se Laura samozřejmě může podělit. Nadále prosím pouze věcnou debatu o motoru jako o technickém problému.
Re: Mercury 4.0 návod
Ale ne, nikdo vám utrum nedává. Ale držte se prosím tvého zadání v citaci. O motoru Mercury 4,0 dvoutakt si klidně povídejte habakuk. Vilma měla asi na mysli otírání se o firmu, která možná ani nemá tušení, že tu je propírána.Laura píše:Ahoj!
Potřebovala bych poradit. Před týdnem jsme si z druhé ruky koupili starší motor Mercury 4.0 dvoutakt, a tak nějak jsme k němu nedostali žádné základní informarce, návod k použití, prostě nic. Nevěděl by někdo, kde sehnat návod, nebo alespoň pár základních informací, jakože jaká benzín to baští, jestli to jezdí na směs, nebo to má oddělené mazání etc. Budu vděčná za každou drobnost....
Díky
Jak to bylo s tvou koupí motoru víš jenom ty a MC. Všichni ostatní mají informace zprostředkované, je otázka nakolik objektivně a nakolik subjektivně. Něco si domyslí sami a pak se můžeme dostat někam kam nechceme. To je opravdu mezi tebou a MC.
Mercury 4.0 dvoutakt, jeho oprava, údržba, užívání, to vše má free.