Poruchy závěsného lodního motoru

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

tesnění palivového čerpadla Honda BF5

Příspěvekod JoeDoe » pát srp 21, 2015 2:00 pm

Ahoj všem, na přívěsným motoru mi kolem palivovýho čerpadla teče benzín. Potřeboval bych sehnat nové těsnění - nějaký tip, kde bych ho mohl sehnat? Nechce se mi moc do servisu, už jsem do motoru nacpal tuhle sezonu spoustu peněz a rád bych to opravil sám. Nějaká věc, na co si dát při demontáži a montáži pozor? Dík moc.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pát srp 21, 2015 4:41 pm

v Taboře f.Kalina nam podle stareho rezala na plotru membranu do palivoveho cerpadla na stare VolvoPenta Elektric 5-cena par kacek(postovne bylo dražší) a na montaži taky nebylo nic složiteho
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Re: Poruchy závěsného lodního motoru

Příspěvekod josef12345 » pát dub 08, 2016 9:42 pm

Sháním manuál k Mercury 9.9 2015 nevíte někdo kde ho stáhnou děkuji
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát dub 08, 2016 11:16 pm

no to dáš do vyhledávače třeba strejdy gůgla "mercury 9,9 manual" a vyleze ti např. tohle: http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/99-15.html#/26
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod josef12345 » sob kvě 07, 2016 11:27 pm

řeším problém, mám nový mercury 9,9 4T cca po 3 hodinách ježdění ( v záběhu max. půl plynu) mi motor začal střílet do výfuku, vynechávat a netáhne, musel jsem dojet na min plynu abych se vůbec dostal ke břehu. nastartovat jde, na volnoběh běží normálně, ale jak se přidá více plynu motor kucká na střílí. svíčky jsem vyměnil, stav byl stejný. Nevíte někdo nějakou radu? díky.
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » úte kvě 10, 2016 11:41 am

Zkus vyčistit karbec v ultrazvuku. Pokud nemáš, tak možná kolega motorkář......
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Zahajskej » úte kvě 10, 2016 12:31 pm

Pokud je nový, je v záruce. Takže šupajdy s ním k prodejci. Vlastním šťouráním v motoru o záruku přijdeš.
skiliner
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod skiliner » úte kvě 10, 2016 8:29 pm

Tohle může dělat omezovač otáček - teplota vody motoru nebo nízký tlak oleje.
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » úte kvě 10, 2016 9:29 pm

Je nečistota v karburátoru, vyčistit trysky, profouknou kanálky a mělo by to být.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » úte kvě 10, 2016 9:57 pm

pokud jsi doposud jezdil jen na pul plynu a zacalo ti to delat až když jsi zvysil otacky tak by to mohl byt omezovac -pujč nebo si kup otackomer -cena kolem 500 a mas to i s pocitadlem motohodin -treba mas jen blbe stoupaní na vrtuli jinak pak servis
jo a pro ucastníky srazu- Vaška motor už běha-olejovy filtr z motorky opravdu do lodniho motoru nepatří-i když vypada skoro stejně :)
hlavne až na to prijdeš co s tim bylo tak napiš co a jak-bude to dobré pro budoucí postižene nějakou tou poruchou-teda pokud si da praci a tak trochu si pohledá :)
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod josef12345 » stř kvě 11, 2016 1:38 pm

po telefonické dohodě z prodejcem , jsem vyčistil karbec, ale závada přetrvává, bohužel se to ještě více zhoršilo a i na 1/4 plynu v sudu už to kucká a střílí. Motor jsem reklamoval. Dám vědět co tomu bylo, až to opraví. Jen nechápu motor za takový prachy a stojí za dvě ho..a. nejdu pár hodin a můžu ho hned reklamovat.
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod josef12345 » čtv kvě 19, 2016 7:57 pm

Tak motor byl u prodejce, servisní technik motor nastartoval a prý mu běžel normálně, bez závad, škytání střílení. Motor (dle sdělení prodejce)nechali běžet dvě hodiny v kádi a žádný problém se neprojevil. Tak nevím nevím, motor mi posílají zpět, budu hradit dopravné atd. jelikož se nejedná o uznanou reklamaci - až přijede domů hodím ho do sudu a uvidíme????!!! dám vědět.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát kvě 20, 2016 9:49 am

Jestli se bude závada opakovat, natoč ji prodejci na video, ať máš k další reklamaci důkaz. Jinak je možné, že pokud to bylo nějakým bordelem, cestou se to uvolnilo a motor pak normálně běžel 8)
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Zahajskej » pát kvě 20, 2016 1:06 pm

Nebo to zkoušeli se svojí nádrží a svým benzínem. Ona dokáže nadělat divy i půldecka nafty v 5l benzínu. A nemusí to být vlastní vinou, stačí tohle svinstvo natankovat u čerpačky. Již jsem taky rozebíral kde co a pak stačilo dát jiný benzín a už se vrčelo.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pát kvě 20, 2016 1:40 pm

Já vyzkoušel na svém motůrku Mercury 4T 5hp benzín Verva 100 a zdá se, že mu velmi chutná.
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod josef12345 » sob kvě 21, 2016 8:42 am

video jsem natočil, ale i přesto se reklamace neuznává, prý jsem do toho natankoval špatný benzín, přemýšlím, zda by to nemohlo být nádrží nebo přívodem paliva? když jsem po tom kuckání vyndal svíčky byly černé jako bota, fotky jsem poslal, toto dle sdělení technika je špatná palivová směs ( špatný benzín). benzín jsem tankoval u benziny, ne u nějakého ONO a jiné pochybné čerpačky.
před tímto motorem jsem mel Parsuna 2,5 Hideu 5 a nikdy jsem neřešil takovéto problémy, jen jsem jezdil. Koupím " značkový motor" a hned od začátku se to sere a sere a sere.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod bernau1 » sob kvě 21, 2016 9:16 am

A jim to na ty černé svíčky běželo?Tušil jsem jak to asi dopadne.Nechci nikoho osočovat ale je možné,že ho ani nezkoušeli nebo jim to taky střílelo.Usoudili jen podle fotek....Jsme v Česku.A jestli jsi ten karburátor rozebíral a oni to ví,máš po reklamaci kdyby jsi na ně začal tlačit.Podle svíček tam paliva jde dost.Možná něco se vzduchem nebo zkus podřadnou benzínku ;) Netvrdím že to tak muselo být na tuty ale pravděpodobnost je veliká.Mám podobnou zkušenost,jen s jiným výrobkem.
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » sob kvě 21, 2016 10:08 am

josef12345 píše:video jsem natočil, ale i přesto se reklamace neuznává, prý jsem do toho natankoval špatný benzín, přemýšlím, zda by to nemohlo být nádrží nebo přívodem paliva? když jsem po tom kuckání vyndal svíčky byly černé jako bota, fotky jsem poslal, toto dle sdělení technika je špatná palivová směs ( špatný benzín). benzín jsem tankoval u benziny, ne u nějakého ONO a jiné pochybné čerpačky.
před tímto motorem jsem mel Parsuna 2,5 Hideu 5 a nikdy jsem neřešil takovéto problémy, jen jsem jezdil. Koupím " značkový motor" a hned od začátku se to sere a sere a sere.

A po tom, jak ti ho vrátili, tak už "jede"?
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » ned kvě 22, 2016 8:46 am

Spatnej benzin to bych chtel videt jak spatnej. Kdyby jsi dal novej tak by to muselo zase jezdit normelne. Jeto original motor. Merucy neni to motor Design by Mercury. Od Repy z Budejic to je jina pohadka. Vlodi mam naftu uz 5 let v nadrzi normalne to na ni nezdi privesek mam na vode 3roky i v zime nic necistim nic neprofukuji benzin no jsem natankoval na obycejne benzince nikdy se nic nedeje nekdo tady resi zazimovani cisti a pak problemy. Me se jen zanese sani vodytak do kontrolni hadicky strikani postim kompresor a do vyfuku take dole to zacne bublat a je jarni servis hotovej.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » ned kvě 22, 2016 3:42 pm

No, je to Tvůj motor, Tvoje peníze a Tvůj boj, ale podívat se jednou za rok na olej dole v noze a jednou za tři roky na impeler, kolik mu zbývá zubů, to považuju za rozumný i já, kterej motory nemám rád a chovám se k nim jako prase ;)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » ned kvě 22, 2016 3:51 pm

Olej vnoze kouknu to je jasny na impeler nema. Cenu koukat kdyz to kontrolkou a vzadu vejfukem tece normalne..
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Zahajskej » pon kvě 23, 2016 10:42 am

To že si natankoval u Benziny, ještě neznamená, že je benzín OK. Může v něm být např.voda, nebo vysoký obsah biolihu. Nafta dělá právě to střílení (samozápaly), většinou do sání, protože chytně dříve, než jsou ventily zavřené. A bude to dělat, až když je motor zahřátý, studený ne, neměla by se od čeho zapálit.
A když už si nakousnul to ONO, tankuji u něj již mnoho let stále, jak benzín, tak i naftu, samozřejmě až na výjimky. Nájezd mám cca 50tis.ročně a zatím se mi žádný motor v autě nerozpadl. A při takovém obratu, jaký mají, si nemůžou nekvalitní paliva dovolit. V testu zimních naft měli naftu jednu z nejlepších.
Doporučuji palivovou soustavu vypustit, vypláchnout, koupit čerstvý benzín a zkusit.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pon kvě 23, 2016 12:38 pm

Zahajskej píše:Doporučuji palivovou soustavu vypustit, vypláchnout, koupit čerstvý benzín a zkusit.

A až to vyčistíš, nalej do toho modrý benzín "Verva 100", koupíš ho u Benziny. Nemá biosložkua a na palivový systém má čistící vliv.
Můj motorek mě za tento benzín chválí ;) a odměňuje se za to.
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod josef12345 » úte kvě 24, 2016 2:41 pm

tak motor je doma a běží úplně normálně, nechal jsem ho hodinu ohřát a zatím maká jak má!!! použil jsem stejný benzín co jsem měl předtím a není problém. Tak uvidíme. dle přiložené zprávy čistili ultrazvukem karbec a byla provedena uprava bohatosti směsi.
michalfialka
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod michalfialka » ned srp 28, 2016 1:35 pm

Dobry den chtel bych se zeptat na vas nazor .novy zavesny 3.5 ps motor mercury najeto cca 10mh v tahu na 1/3 plynu co chvily chcipa a opetovne jde velmi spatne nastartovat jindy zase za podobnych provoznich podminek bez problemu /benzin novy cela palivova soustava dle majitele v poradku. neni tam nejake cidlo prehrati? vodni pumpa dle strikani vody v poradku/ dekuji za odpo michal

Zpět na