Volvo Penta - benzínová
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Volvo Penta - benzínová
Máte niekto skúsenosť so zabudovaným benzínovým motorom Volvo Penta saildrive? Sem tam sú na starších malých plachetniciach. Výkon je asi 10 HP. Predpokladám že dôvod používania benzínového motora bola váha.
- bokal
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Je to klasický motor Honda BF10A, (skoro stejný jako BF8A) dvouválec OHC, běžný karburátor se sytičem (klapkou), velmi jednoduchá konstrukce a maximálně spolehlivá. Byly i typy s automatickým sytičem, ale tuším až u modelu BF10D, to už může trochu zlobit, podobně jak se to děje u Yamahy F9,9.
Rozdíl oproti závěsnému je jen v noze, kdy tady je to posazeno na Saildrive.
Volvo penta už asi před 40lety používala motory Honda a prodávali to jako BF75, nebo BF100.
Měl jsem postupně už asi 5 těchto motorů, různě ojetých, ale spolehlivě fungujících,
podle mě nesmrtelný motor.
Kdysi mi při technické říkal pán z SPS, že větrání motoru, když je v uzavřeném prostoru je povinné.
Taky je nějaké pravidlo, že se ventilátor musí nechat několik minut běžet, než se nastartuje motor.
u zabudovaných motorů má být ventilátor zapnutý spolu se spínačem zapalování. Po zapnutí klíče se hned spostí ventilace.
Rozdíl oproti závěsnému je jen v noze, kdy tady je to posazeno na Saildrive.
Volvo penta už asi před 40lety používala motory Honda a prodávali to jako BF75, nebo BF100.
Měl jsem postupně už asi 5 těchto motorů, různě ojetých, ale spolehlivě fungujících,
podle mě nesmrtelný motor.
Kdysi mi při technické říkal pán z SPS, že větrání motoru, když je v uzavřeném prostoru je povinné.
Taky je nějaké pravidlo, že se ventilátor musí nechat několik minut běžet, než se nastartuje motor.
u zabudovaných motorů má být ventilátor zapnutý spolu se spínačem zapalování. Po zapnutí klíče se hned spostí ventilace.