Diesel na benzín.

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Diesel na benzín.

Příspěvekod tataS » stř pro 04, 2013 11:11 am

Tohle by mohlo být zajímavé i na lodě: http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000617/ ... na-benzin-
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv pro 05, 2013 2:10 pm, celkem upraveno 1 x.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » stř pro 04, 2013 9:26 pm

Když se do toho serou Korejci,tož to bude žůžo.Zlatí Číňani.Mám Kiu,měl jsem korejský telefon,ať rači žerou psy a netlačí se do techniky.Nemají k tomu žádnou historii technických kádrů.(bydlím 20 km od hlavního města Koreje v Č R. Nošovice)
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv pro 05, 2013 8:29 am

Akorát, že to vytvořili Amící v amíckým středisku v USA a ty motory umí a mají v tom zatraceně dlouhou historii.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » čtv pro 05, 2013 8:41 am

Podle mě zajímavý nápad a k něčemu to bude. Dnešní motory už opravdu nemají moc co nabídnout.. Sice jsem se těšil, že zamakají na elektru nebo vodíku, ale to zřejmě ještě přes ropné magnáty neprojde.. A je jedno, jestli se tím zabývají Korejci nebo třeba Eskymáci. V článku se píše o tom, že na podobném konceptu pracují i jiné automobilky, třeba GM, což by se nemuselo líbit zarytým odpůrcům amíků. Chytrý člověk může přinést užitek světu, ať je jakékoliv národnosti, blbci jsou všude..

EDIT: TataS byl rychlejší :)
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » čtv pro 05, 2013 8:49 am

To jsi Tatasi trefil hřebík přímo na hlavičku.Amerikáni je setřepou s bambusu,postaví v buši halu bez základu nahrnou tam tu zběř,která předstírá práci,dodají technologie.Ti otrapové pak těma sračkama zaplevelují svět.Ale to je jiné téma,když vedocí stavební divize pro Č.R. je za odměnu dosazen FILOZOF,který navíc neumí ani anglicky,a jelikož oni práci žen neuznávají,týká se to i překladatelky,je to řiť.Doklady,kterým nerozumí schová do stolu a zapře.Pak je nenápadně pouští do oběhu aby neztratil tvář.A moh bych vyprávět.Je to svoloč.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » čtv pro 05, 2013 10:02 am

Trochu mi uniká smysl (pro uživatele) motoru, který má dost podobné vlastnosti jako nafťák, akorát se do něj leje benzín, který ale stojí stejně :)
A to ještě srovávají prototyp s produkčními kusy, na kterých už jsou uplatněny všechny kompromisy a šetření "nutné" pro masovou výrobu. Tenhle to teprve čeká. Potom bude teprve zajímavé srovnávat reálnou spotřebu, výkon a emise. Neustále zvedají kompresi, teploty a výkon a snižují hmotnost jednotlivých komponent. Kolik lodí má dneska funkční 50 let starý motor a kolik dneska nových jich bude chodit za 50 let? :?
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » čtv pro 05, 2013 10:10 am

to lebon

myslím,že by měli být všichni rádi,že tomu nešéfuješ Ty.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » čtv pro 05, 2013 10:52 am

řesně tak Lebon kupuješ levný korejský šmejdy a pak nadáváš zamysli se nad tím co píšeš.Nekupuj navoněnou bídu .
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » čtv pro 05, 2013 11:10 am

Geus máš pravdu,jsem tupé pr..,ale když už jsme u toho,co není Korajské.Na odpověď budu asi dlouho čekat,a co se týče ceny,jestli považuješ šrot za pár peněz 1.150.000 Kč ,chtěl bych ti dělat milenku.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv pro 05, 2013 11:11 am

Tahle myšlenka neni nic tak převratnýho. Už řadu let se tim zabejvá hromada automobilek. Mimochodem auta s motory, kde je benál vstřikovanej vstřikovači obdobnými, jako je v nafťákách už normálně jezdí. Nedokážu posoudit pokrok a výhody toho udělat to samý, ale bez zapalovacích svíček. :D
Navíc tyhle motory jsou extrémně náchylný na kvalitu benzínu.

Do lodí se to hodí výborně. :D
Stačí se podívat na spolehlivost podobných motorů v autech. Motor samotnej (myšleno holej motor) většinou celkem dobrý, ale všechno ostatní odchází, jak na běžícím pásu.
Je děsný hrdinství udělat biturbo a chlubi se, jak jsem z 1,8 obsahu vyšťoural 180 koní.

Ze strategickýho hlediska je nesmysl investovat věší peníze do masivního vývoje motorů spalujících fosilní paliva. Poměrně dobře je v tomto směru zpracovaná dlouhodobá (40 let) strategie Toyota.

P.S.
mohl by už někdo konečně přejmenovat to vlákno? Já jsem z češtiny málem propadnul, ale i tak se na to nemůžu koukat. :D
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv pro 05, 2013 11:30 am

Zdendo12345 možná mi to uniklo,mohl bys trochu naťuknout tu strategii Toyoty,já jsem kromě jakýchsi hybridů nezaznamenal něco mimořádného.Ale opravdu mě to zajímá,takže no flame.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv pro 05, 2013 11:57 am

Je to dlouhodobá strategie, rozuměj tim sny a odhady nějakýho týmu lidí. :D

Oni předpovídají odklon od používání fosilních paliv tak, jak je zatím používáme. A to ku podivu ani nestraší s docházejícími zásobami ropy, jako např. strategie jiných automobilek (zejména amerických).

Maji to rozfázovaný do několika období. V zásadě ale vidí budoucnost v podobě elektropohonu, jako primárního pohonu. V tuhle chvíli se nechtějí hlouběji zabývat a investovat do vývoje akumulace energie. Jejich strategie je odladit si elektropohon jako takový. V krátkém horizontu v podobě hybridu, který je poháněn spalovacím motorem a doplňován elektropohonem. V další fázi by to chtěli otočit. Využít elektromotor, jako primární pohon a spalovací motor využít jen jako jednoduchý zdroj energie s vybudovanou infrastrukturou. Předpokládají, že během této doby bude do průmyslový výroby uvedena řada technologií na ukládání elektřiny. Tušim, že tam jako nejperspektivnější zmiňují nějaké články na bázi textýlie. V nejvzdálenějších předpovědích už ale uvažují o vlastních zdrojích energie (elektrárnách) v každym autě. Mělo by to bejt na bázi jaderný fůze deuteria a tricia vodíku.

Základní nosnou vlnou ale je elektropohon, který si chtějí odladit a připravit k masivnímu nasazení.
Zajímavá taky je pasáž, kde se zabývají nepozemní dopravou. :)
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv pro 05, 2013 12:02 pm

Strategiemi jsem se nejhlouběji zabýval před cca 6 lety, kdy jsem se připravoval na řízení oddělení dlouhodobého strategického plánování u jednoho giganta.
Výše popisovaná strategie je z právě toho období. Jak je to dnes netušim. :D
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv pro 05, 2013 3:35 pm

Ovšem z pohledu nejjednoduššího motoru je asi na špičce 2T diesel. Rusové jej používali v nákladních Zilech dosti dlouho. Žádná elektrika a sežere
všechno. Akorád si neumím představit jak by plnil emise. To ten diesel na benzín je na tom z tohoto pohledu před se jen trochu lépe.
Jeden čas se psalo o australském dvoutaktu 2litry se vstřikováním a olejem v karteru vodou chlazeném. Prý neprošel kvůli emisím. A ty současné diesely na ně dojdou také. S tím jak se půjde po emisích i u lodních motorů (již to začalo max stářím 25 let) tak těch použitelných motorů moc nebude.
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv pro 05, 2013 3:59 pm, celkem upraveno 1 x.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » čtv pro 05, 2013 3:43 pm

Proto plachty a elektromotor. :) Baterky pěkně do kýlu a je to :whist:
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv pro 05, 2013 4:01 pm

A ebonitovou tyč a liščí ohony. A celá posádka bude honit ohony. (Jenom jestli by zatím nedošli lišky.)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » čtv pro 05, 2013 4:21 pm

amíci je dělali také dlouho ty 2T diesel Detroid jsou velmi spolehlivé trochu to papá
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » čtv pro 05, 2013 4:25 pm

Taky v tom nevidím technický pokrok a pro lodě už vůbec ne,....nechápu ten myšlenkový pokrok,když benzín je energeticky náročnější na výrobu a tím pádem dražší. A svět jde cestou zlevňování nákladů.
P.S. díky za opravu nadpisu vlákna,....už jsem si připadal jak u hotentotů s 2 třídama pomocné obecné :cry:
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » čtv pro 05, 2013 4:47 pm

Zdendo díky
Před pár lety jsem viděl dokument o obřím tankeru,který spaluje ropu /nebo to co veze/ v dvoutaktním dieselmotoru,písty byly velikosti Škody 1203 a loď neměla převodovku,rychlost se regulovala pouze otáčkami motoru
Z komínu asi lítaly rovnou lisovaný brikety :?
ixxo47
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ixxo47 » čtv pro 05, 2013 4:59 pm

Kedysi sa na Dunaji plavil remorkér, meno si presne nepamätám, asi Ďumbier, ktorý mal trojvalcový diesel. Vraj keď bol na úrovni Gabčíkova, vtedy ešte samozrejme bez priehrady, tak na plavebnej správe začali drnčať okná, tak vedeli že už sa blíži :good:

samozrejme som zabudol uviesť že to bol dvojtakt
Naposledy upravil(a) ixxo47 dne pon pro 09, 2013 5:42 pm, celkem upraveno 1 x.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » čtv pro 05, 2013 5:41 pm

Konspirační teorie mají jednu vadu - motor na vodu nebo přijímač volné kosmické energie by byl pro ropný průmysl požehnáním.
Znamenalo by to výrobu 1 miliardy nových aut - obrovské množství ropy. Navíc kdyby lidi měli energii v autě zdarma, jezdili by více. Musely by se vybudovat nové větší silnice - zase ropa. A každé auto potřebuje nějaký ten olej - zase ropa.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv pro 05, 2013 7:57 pm

Martin88 píše:Zdendo díky
Před pár lety jsem viděl dokument o obřím tankeru,který spaluje ropu /nebo to co veze/ v dvoutaktním dieselmotoru,písty byly velikosti Škody 1203 a loď neměla převodovku,rychlost se regulovala pouze otáčkami motoru

je vidět, že o lodních motorech víš úplný kulový :hmm:
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » čtv pro 05, 2013 8:13 pm

Michal123 píše:Konspirační teorie mají jednu vadu - motor na vodu nebo přijímač volné kosmické energie by byl pro ropný průmysl požehnáním.
Znamenalo by to výrobu 1 miliardy nových aut - obrovské množství ropy. Navíc kdyby lidi měli energii v autě zdarma, jezdili by více. Musely by se vybudovat nové větší silnice - zase ropa. A každé auto potřebuje nějaký ten olej - zase ropa.

houby s voctem. auta sa z ropy vyrabat nemusia - plasty mozu pochadzat aj z repky olejnej, kukurice. nove vacsie ulice mozu byt aj z betonu. a olej do auta tiez moze byt z repky olejnej. mimochodom, uz v sucasnosti ma vela olejov iny ako ropny povod :?
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv pro 05, 2013 8:18 pm

Jo a jezdit to může na špiritus z cukrové třtiny. Případně kola udělat loukoťový.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » čtv pro 05, 2013 8:29 pm

david píše:
Martin88 píše:Zdendo díky

je vidět, že o lodních motorech víš úplný kulový :hmm:

ano

Zpět na