Přeplavba Malta - Švédsko, zamyšlení nad zimní plavbou
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- bozakafka
- aktívní jachtař

- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Můj střízlivý odhad byl tak kolem 100 mil na 24 hodin možná i méně.pokud skiper nebude přetěžovat loď dále takových 20-30 procent z času plavby na přestávky. záleží opravdu na počasí, stavu posádky a lodi. Například 15 prosince vyplul tady z malty kámoš Aleandro na podobné lodi jako je slomotino. Pluli ve dvou a 17 ledna mi volal že je na San Martenu. byl jsem hodně překvapen. je fakt že je to jiná plavba, ale chytil naprosto skvělé počasí a nemazal se s tím. uvidím jak ta přeplavba bude dlouho trvat. tento víkend asi loď vyplová . skiper sehnal do posádky kluky z polska. jednoho z nich znám a je to dobrej námořník. nemají co teď na práci a každá míle se do deníku hodí.
Ale dámy...Ten soudruh byl míněn trochu jinak,ale hned mně chce někdo dát přes držku...Pročpak vás to dámy tak irituje...???Že by snad...v minulosti...no hrůza pomyslet....Ale raději k věci.
To Bóža,
Hřbitovy jsou plné plánujících optimistů.A mořské dno asi dvakrát tak...Inu,nevím.Mám za sebou cca deset zim na moři a to v plné parádě,zimního počasí jsem si ve Středomoří i na Atlantiku užil do syta,že by to celé naši vesnici stačilo možná na tři životy a často se sahalo i k plánu "X,Y,Z",bo plán A ,B,C,D,E ....a tak dále po zbytek abecedy,azbuky, hlaholiky a sypaného čaje prostě z nějakého důvodu nebylo možné realizovat.Ale třeba se pletu a nevím o čem mluvím.Cituji" dávno jsem pochopil že jsme národ těch nej a nej nejchytřeších a rádi radíme ostatním věci o kterých nemáme ani páru".... zkusil jsi se zamyslet,jestli to tak trochu není i tvůj případ???Bez urážky...a nebo klidně i s ní.Ono já tě neznám ale věřím,že máš bláznivé nápady...á propos,kdo jinej,než magor si koupí loď a trčí na ní celou zimu
,ale neboj ono tě to přejde
.Není nad to v zimě kosti prohřát na sluníčku
.Co se týče ale vlezu do vody se starou automatikou,tak to už je čistej hazard....nebo spíše už tupost a nesoudnost.Soudružská nebo nesoudružská.Pod vodou jsu skoro každej den a co myslíš,jaká je statisticky u takéto frekvence ponorů pravděpodobnost,že to přežiju...se zdravou kůží...Nijaká.Ono snad i proto raději potápím bez ní
,je to bezpečnější,ve vodě mohu býti mnohem delší dobu a potápět se potápím hlouběji,než by mi to zdravej rozum s automatikou vůbec dovolil.No na Everest nepolezu,bo bych asi spadnul dólu a není tam ani hospoda.Snad závěrem ještě...Když je nutno plout,tak se pluje,když není,je líp v hospodě.S výrokem strejdu Pompeiuse "Navigare necesse est, vivere non est necesse" zcela ztotožněn nejsu.Mám rád klid a nohy v teple...
To Mireček,
No...Tak přijď večer do hospody a já Ti klidně soudružsky zasalutuju
. .Jaká pak urážka...Soudruzi měli ideály,jenž jaksi nestáli na reálných základech a to stejné má drtivá většina lidí o moři,lodích,plavbách a i zimě na moři.Kdosi tady psal,že by se z téhle plavby mohla státi můra noční ...Ono by se nejspíš i stala a na takovou plavbu se může dát člověk,jenž reálně zhodnotil věci a ví do čeho leze.S představou,že nějak to dopadne a nějak to přežiju to moc nepůjde.Ale jestli chceš vědět,co je zimní Atlantik,tak tě klidně po něm trochu povozím,stačí,když přiletíš.V tomhle období je i přeplavba z Kanárů na Madeiru někdy docela maso.A to je to na Atlantiku jedna s nejpříjemnějších plaveb
To Strejda,
Velice optimistický odhad...
A vůbec...Už jsem měl být dávno ve vodě a hledat ňákou svačinku.A místo toho tady blábolím o nesmyslech...
Všechny vás líbám
howk
Monty
To Bóža,
Hřbitovy jsou plné plánujících optimistů.A mořské dno asi dvakrát tak...Inu,nevím.Mám za sebou cca deset zim na moři a to v plné parádě,zimního počasí jsem si ve Středomoří i na Atlantiku užil do syta,že by to celé naši vesnici stačilo možná na tři životy a často se sahalo i k plánu "X,Y,Z",bo plán A ,B,C,D,E ....a tak dále po zbytek abecedy,azbuky, hlaholiky a sypaného čaje prostě z nějakého důvodu nebylo možné realizovat.Ale třeba se pletu a nevím o čem mluvím.Cituji" dávno jsem pochopil že jsme národ těch nej a nej nejchytřeších a rádi radíme ostatním věci o kterých nemáme ani páru".... zkusil jsi se zamyslet,jestli to tak trochu není i tvůj případ???Bez urážky...a nebo klidně i s ní.Ono já tě neznám ale věřím,že máš bláznivé nápady...á propos,kdo jinej,než magor si koupí loď a trčí na ní celou zimu
,ale neboj ono tě to přejde
.Není nad to v zimě kosti prohřát na sluníčku
.Co se týče ale vlezu do vody se starou automatikou,tak to už je čistej hazard....nebo spíše už tupost a nesoudnost.Soudružská nebo nesoudružská.Pod vodou jsu skoro každej den a co myslíš,jaká je statisticky u takéto frekvence ponorů pravděpodobnost,že to přežiju...se zdravou kůží...Nijaká.Ono snad i proto raději potápím bez ní
,je to bezpečnější,ve vodě mohu býti mnohem delší dobu a potápět se potápím hlouběji,než by mi to zdravej rozum s automatikou vůbec dovolil.No na Everest nepolezu,bo bych asi spadnul dólu a není tam ani hospoda.Snad závěrem ještě...Když je nutno plout,tak se pluje,když není,je líp v hospodě.S výrokem strejdu Pompeiuse "Navigare necesse est, vivere non est necesse" zcela ztotožněn nejsu.Mám rád klid a nohy v teple...
To Mireček,
No...Tak přijď večer do hospody a já Ti klidně soudružsky zasalutuju
. .Jaká pak urážka...Soudruzi měli ideály,jenž jaksi nestáli na reálných základech a to stejné má drtivá většina lidí o moři,lodích,plavbách a i zimě na moři.Kdosi tady psal,že by se z téhle plavby mohla státi můra noční ...Ono by se nejspíš i stala a na takovou plavbu se může dát člověk,jenž reálně zhodnotil věci a ví do čeho leze.S představou,že nějak to dopadne a nějak to přežiju to moc nepůjde.Ale jestli chceš vědět,co je zimní Atlantik,tak tě klidně po něm trochu povozím,stačí,když přiletíš.V tomhle období je i přeplavba z Kanárů na Madeiru někdy docela maso.A to je to na Atlantiku jedna s nejpříjemnějších plaveb
To Strejda,
Velice optimistický odhad...
A vůbec...Už jsem měl být dávno ve vodě a hledat ňákou svačinku.A místo toho tady blábolím o nesmyslech...
Všechny vás líbám
howk
Monty
Naposledy upravil(a) MontySail dne sob led 28, 2012 12:53 pm, celkem upraveno 1 x.
bozakafka píše:skiper sehnal do posádky kluky z polska. jednoho z nich znám a je to dobrej námořník. nemají co teď na práci a každá míle se do deníku hodí.
Nota bene,u tohohle jsem si vzpomněl na jednu věc,co mně kdysi dávno vykládál starej Hrvatskej rybář.Když začne funět Bora,tak se všichni dekujeme do portů.Na moři zůstávají jenom Poláci,to proto,že to umí a Češi,proto že jsou blbí.
No snad to zase někoho neurazí,ale jak jsem nakoupil,tak prodávám....
howk
Monty
- Ferdinand
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
Termín.
bozokafko prosímtě až tam doplují, nemohl by Ti ten kapitán dát vědět, jak dlouho to trvalo a zdali vůbec dopluli ? Protože podle toho co tady čtu by neměla být na této trase ani jedna loď a skoro na 100% je tady někteří už dopředu posílají ke dnu .
Ještě bych se rád zeptal: MontySaile, když tak dobře víš co říkají Chorvati o Polácích a o nás nemohl by jsi tady taky napsat jejich reakce na italské námořníky?
Ještě bych se rád zeptal: MontySaile, když tak dobře víš co říkají Chorvati o Polácích a o nás nemohl by jsi tady taky napsat jejich reakce na italské námořníky?

Někde uprostřed, mezi jižní Afrikou a jižní Austrálií pluje právě nyní na 8,5 m plachetnici jeden člověk. Těm místům, kde pluje se říká "řvoucí čtyřicítky nebo padesátky", ani přesně nevím. Má za sebou 6000 mil nonstop plavby /bez jediné zastávky/ a je mu kolem 70 roků.
Hlavní plachtu i její náhradní, stejně jako jednu ze dvou kosatek má roztrhané. Dochází mu jídlo, vody má jen tolik, kolik si odsolí. Má naražená žebra, nohu a přes zánět v očích skoro nevidí. Teplota je kolem 8° C a přišel o poslední rukavice.
Má dobré spojení s domovem pomocí vysílačky a jeho deník se každý týden na netu doplňuje.
Cituji z jeho deníku...." V těchto větrech autopilot ani větrné kormidlo loď neuřídí. Tak musím vše odkormidlovat sám. Jde to dobře do 40 knt. Maximálně do 45. Potom loď zastavím a musím si jít dolů odpočinout.".....svoji relaci obvykle končí slovy – vše je O.K.
Nijak moc si nestěžuje a fakt nenadává. Co víc, vyjadřuje se velmi zdvořile.
Hlavní plachtu i její náhradní, stejně jako jednu ze dvou kosatek má roztrhané. Dochází mu jídlo, vody má jen tolik, kolik si odsolí. Má naražená žebra, nohu a přes zánět v očích skoro nevidí. Teplota je kolem 8° C a přišel o poslední rukavice.
Má dobré spojení s domovem pomocí vysílačky a jeho deník se každý týden na netu doplňuje.
Cituji z jeho deníku...." V těchto větrech autopilot ani větrné kormidlo loď neuřídí. Tak musím vše odkormidlovat sám. Jde to dobře do 40 knt. Maximálně do 45. Potom loď zastavím a musím si jít dolů odpočinout.".....svoji relaci obvykle končí slovy – vše je O.K.
Nijak moc si nestěžuje a fakt nenadává. Co víc, vyjadřuje se velmi zdvořile.

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Máš tu celé vlákno modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5707&start=all
Nechce se mi věřit že bys o Petrovi Ondráčkovi ještě neslyšel....
Nechce se mi věřit že bys o Petrovi Ondráčkovi ještě neslyšel....
- bozakafka
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
malinko se vrátím k podstatě celé věci. ten kapitán odpluje a jak to dopadne tak to dopadne. do jeho plánů nemá nikdo z nás pověřění kecat. monty se nám představil tím že je eso v jeho vesnici a zažil deset sezon na moři. co se týče mne tak jen na moři na svojí lodi žiju a na moři pracuji. což neznamená že jsem nějaký extra jachtař. díky tomu občas potkám lidi kteří hledají posádky pro přeplavbu svojich lodí tak mne jen napadlo to, zde nabídnout aby si ti kdo mají zájem si zaplachtili a neplatili za to peníze lidem kteří si za to účtují. kam ti lidé plují není na mne já jen předávám informace. bohužel podle toho co se zde rozběhlo za debatu jsem dospěl k názoru že to asi nemá smysl.
tímto uzavírám z mojí strany celou debatu. opravdu jsem chtěl nabídnout jen plavbu.
tímto uzavírám z mojí strany celou debatu. opravdu jsem chtěl nabídnout jen plavbu.
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 420
seemann píše:No a v tom to asi je. S ním by určitě nikdo z nás nepolemizoval. Polemizovat se dá totiž jen se sobě rovným. Možná, že by neškodilo při vyhroceňejších debatách říct co mám za sebou a potom buď sklapnout kufry a nebo někoho i někam poslat.
Bohužel se mýlíš. Ve zmiňovaném vláknu o smyslu Petrovy plavby kdosi polemizuje. Sice ho nazývá Pavel, ale ...
"Nesmírně si vážím Pavla jako jachtaře, ale trochu nechápu proč chce tuto cestu podniknout. Tady vůbec není příběh o rekordu, protože tu samou cestu už překonalo desítky mořeplavců kteří to nikdy nezveřejňovali v mediích. Ale o tom to není Pavel je jeden z nejlepších co se týče lodní techniky, asi by bylo lepší aby se na tu cestu vykašlal a naučil ta mladší jak ji zvládnout."
Právě se důkladně probírám publikací Reeds Nautical Almanac. Sice si nevybavuji, co se tam píše o zimním jachtingu v Biskajském zálivu a Kanálu (podívám se), ale velice dobře mi utkvělo, co píšou o plavbě na Shetlandské ostrovy, které jsou na kraji Severního moře:
Jachtaři by na ně měli plout jen mezi květnem a srpnem (včetně). V ostatních částech roku před plavbou jachet důrazně varují, protože patnáct dní v měsíci je tu síla větru 7 Bft a více.
Je to prostě tak, že co někomu připadá jako "trochu sado-maso, ale jinak v pořádku a hlavně nesedět na prdeli" (volná parafráze), jiní považují za nepřijatelné riziko a chtějí před tím varovat.
A Bóžo: Já sice nemám podrobný přehled o Montyho plavbách, ale zcela jistě nestrávil těch deset sezon na moři sezením v lodi na Maltě nebo kdekoli jinde.
Lynx
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Každý má jinou zkušenost a proto i názor. To je legitimní. Není potřeba se tady čílit.
Děkuji ti Bóžo za tu nabídku, jen houšť a víc. Kdo bude chtít si jistě vybere bez ohledu na zdejší diskuzi.
Přidám svůj skromný názor. Na mořeplavce si dnes díky všem vymoženostem pouze více či méně hrajeme... se všemi důsledky z toho vyplývajícími.
Poslední námořníci skončili s érou čajových kliprů, i když o malou renesanci se částečně pokouší nějakou dobu Rudova Viktorka a Pepova La Grace.
Nejvíce se těmto podmínkám dnes blíží Petr Ondráček se svou Singou.
Zrovna jsem včera začal číst pěknou knížku Osamělí mořeplavci / Les navigateurs solitaires
Autor: Jean Merrien
http://www.databazeknih.cz/knihy/osamel ... avci-37865
Dovolím si vložit malou ukázku na kterou jsem si vzpomněl při čtení tohoto vlákna: http://web.jachting.info/paper/show/alfred-johnson
Ale je to vše již mimo téma a chtělo by to tady asi rozdělit...
Děkuji ti Bóžo za tu nabídku, jen houšť a víc. Kdo bude chtít si jistě vybere bez ohledu na zdejší diskuzi.
Přidám svůj skromný názor. Na mořeplavce si dnes díky všem vymoženostem pouze více či méně hrajeme... se všemi důsledky z toho vyplývajícími.
Poslední námořníci skončili s érou čajových kliprů, i když o malou renesanci se částečně pokouší nějakou dobu Rudova Viktorka a Pepova La Grace.
Nejvíce se těmto podmínkám dnes blíží Petr Ondráček se svou Singou.
Zrovna jsem včera začal číst pěknou knížku Osamělí mořeplavci / Les navigateurs solitaires
Autor: Jean Merrien
http://www.databazeknih.cz/knihy/osamel ... avci-37865
Dovolím si vložit malou ukázku na kterou jsem si vzpomněl při čtení tohoto vlákna: http://web.jachting.info/paper/show/alfred-johnson
Ale je to vše již mimo téma a chtělo by to tady asi rozdělit...
- Monty
- zkušený harcovník

- Reputace: 6
To Bóža,
ale chlape,nač ten vztek...Skus to vše trochu brát s nadhledem....
...Nikdo se tě tady nechtěl dotknout. Já předci nemám nic proti životu na lodi a na moři....Klobouk dolů přede všema a znám jich tucty...Já mám ocelovku už devátým rokem a posledních šest let jsem na ní skoro furt...Středozemí mám propluté s Albatrosem křížem a teď se houpám lehce na Kanárech v teplet(teda do středy,kdy letím do Francie a tam je v noci pod nulou,se fakt těším jako malej Jarda
).Ty jsi dal možnost přeplavby,a pár lidí k tomu řeklo co vědělo,bo tohle opravdu není jachting.To je moc těžká plavba.Každá mince má dvě strany a dobré je trochu otevřít oči lidem, kteří by o tom uvažovali,bo že to bude všechno možné jenom ne pohodovej jachting je myslím nepopíratelné.Na druhou stranu,nevím,co má chlápek za loď,ale dovoluju si tvrdit,že kdyby to byl byla bakelitka,tak už je to trochu velkej hazard.A neříkej mi prosím,že jsou i pevné laminátky...Nejsou.Tady teď jedna stojí na suchu...Je to závodní speciál(momentálně ale si ho nový majitel předělával ve vnitř na normální žití),všechno carbon,kevlar a co já vím ještě co, se zlámaným stěžněm a vytrhanýma vantama...A podobné lodi potkávám takřka denně...Od nakřáplej kýlu,vytrhaných vantů, až po trhliny v trupu.A to je tady opravdu oproti severu Atlantik více než vlídný. Tam jsou ti i prognózy počasí na prd,jsou jenom velice orientační,bo počasí je z jara na severním Atlantiku velice nevyzpytatelné.Takže buď v klidu,nikdo tady nic ve zlém nemyslel.Takovouhle plavbu člověk dá,jenom když musí...Ale opravdu musí.Já neznám nikoho,znalého trochu poměrů,kdo by to dal jenom proto,že má čas a chce nějaké majle do nějakého deníku...Á prorpos,moc ani nevím,co deník je...Jeden jsem kdysi v Hrvatsku dostal od Toma(T-rex,S/Y Kilada) a doteď do něj nikdo ani neškrtnul....
To Lynx,
Neboj chlape,já to s tím jachtěním v zimě taky moc nepřeháním...Ale užil jsem si ho opravdu dosyta..Pluji jenom když musím a mám proč,jinak si vypluju tak zapotápět a na ryby...Ono v zimě je fakt lepší v hospodě u grogu.
.Jo pár let dozadu jsem plul v zimě normálně...Mám taky z února osobní rekord Plavba ze Sete ve Francii do Port Vendres,Fr-SP pomezí,sólo...cca 55 majlí za 8,5 hod...A to s těžkotonážníkem s vodoryskou něco málo přes osm metrů...
..Lion bay je v zimě sviňa.
.No a myslím,že almanac nemusíš otvírat...Stačí stáhnou prognózy,podívat statistiky a trochu selského rozumu.Každému,kdo zná trochu moře je to ale i bez toho dosti jasné.
To už nevím kdo,
O italech nevím nic,jenom to,že tam moc námořníků nenajdeš...
...Ale čest výjimkám,znám jich dost.V Itálii jsem nějakej pátek odplachtil a užil.Mám ji rád,hlavně jih.
ale chlape,nač ten vztek...Skus to vše trochu brát s nadhledem....
...Nikdo se tě tady nechtěl dotknout. Já předci nemám nic proti životu na lodi a na moři....Klobouk dolů přede všema a znám jich tucty...Já mám ocelovku už devátým rokem a posledních šest let jsem na ní skoro furt...Středozemí mám propluté s Albatrosem křížem a teď se houpám lehce na Kanárech v teplet(teda do středy,kdy letím do Francie a tam je v noci pod nulou,se fakt těším jako malej Jarda
).Ty jsi dal možnost přeplavby,a pár lidí k tomu řeklo co vědělo,bo tohle opravdu není jachting.To je moc těžká plavba.Každá mince má dvě strany a dobré je trochu otevřít oči lidem, kteří by o tom uvažovali,bo že to bude všechno možné jenom ne pohodovej jachting je myslím nepopíratelné.Na druhou stranu,nevím,co má chlápek za loď,ale dovoluju si tvrdit,že kdyby to byl byla bakelitka,tak už je to trochu velkej hazard.A neříkej mi prosím,že jsou i pevné laminátky...Nejsou.Tady teď jedna stojí na suchu...Je to závodní speciál(momentálně ale si ho nový majitel předělával ve vnitř na normální žití),všechno carbon,kevlar a co já vím ještě co, se zlámaným stěžněm a vytrhanýma vantama...A podobné lodi potkávám takřka denně...Od nakřáplej kýlu,vytrhaných vantů, až po trhliny v trupu.A to je tady opravdu oproti severu Atlantik více než vlídný. Tam jsou ti i prognózy počasí na prd,jsou jenom velice orientační,bo počasí je z jara na severním Atlantiku velice nevyzpytatelné.Takže buď v klidu,nikdo tady nic ve zlém nemyslel.Takovouhle plavbu člověk dá,jenom když musí...Ale opravdu musí.Já neznám nikoho,znalého trochu poměrů,kdo by to dal jenom proto,že má čas a chce nějaké majle do nějakého deníku...Á prorpos,moc ani nevím,co deník je...Jeden jsem kdysi v Hrvatsku dostal od Toma(T-rex,S/Y Kilada) a doteď do něj nikdo ani neškrtnul....
To Lynx,
Neboj chlape,já to s tím jachtěním v zimě taky moc nepřeháním...Ale užil jsem si ho opravdu dosyta..Pluji jenom když musím a mám proč,jinak si vypluju tak zapotápět a na ryby...Ono v zimě je fakt lepší v hospodě u grogu.
.Jo pár let dozadu jsem plul v zimě normálně...Mám taky z února osobní rekord Plavba ze Sete ve Francii do Port Vendres,Fr-SP pomezí,sólo...cca 55 majlí za 8,5 hod...A to s těžkotonážníkem s vodoryskou něco málo přes osm metrů...
..Lion bay je v zimě sviňa.
.No a myslím,že almanac nemusíš otvírat...Stačí stáhnou prognózy,podívat statistiky a trochu selského rozumu.Každému,kdo zná trochu moře je to ale i bez toho dosti jasné.
To už nevím kdo,
O italech nevím nic,jenom to,že tam moc námořníků nenajdeš...
...Ale čest výjimkám,znám jich dost.V Itálii jsem nějakej pátek odplachtil a užil.Mám ji rád,hlavně jih.-
Beda
- radioamatér

- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Jsou taci co jachtu berou jen jako taxik ktery je doveze na misto kam chteji. Takovy je treba Mirek Snehuka.
Ma vlastni lod, pluje i daleko, ale ma to jako prostredek k doprave. Take kdyz nekde zustane stat, je tam dlouho a procestuje si to tam.
http://www.winlink.org/dotnet/maps/Posi ... sign=OK4sw
Ma vlastni lod, pluje i daleko, ale ma to jako prostredek k doprave. Take kdyz nekde zustane stat, je tam dlouho a procestuje si to tam.
http://www.winlink.org/dotnet/maps/Posi ... sign=OK4sw
- Monty
- zkušený harcovník

Ale dámy,
hlubokej nádech,výdech a opakovat,kým se hormony nezklidní....
To Boža,
naco takhle...Proč si myslíš,že jsem já kdysi dávno dostal tady ban a pak jsem musel slíbit,že se polepším,a budu papat i špenát a nebudu střílet po sousedovic kočce a kopec jinejch důležitostí...??? Háááá???A to jsem tady na tom fóru od plínek,jako 12 registrovanej uživatel.No to proto,že jsem reagoval jako ty,jenom z tím rozdílem,že ty se tady bavíš tak s lidmi,co o moři už něco ví a něco na něm už odskákali.Že je loď a práce na moři tvůj životní styl ti nikdo nebere.Takových je tady dost a na moři ještě víc.Já se s tou svou konzervou flákám po moři už pár pátků,jenom na tom nic stylového nevidím.Přečti si co napsal Béďa...To loď pro mně není cíl,nýbrž prostředek k dosažení cíle.Nebyl a nikdy nebude a přesto ji mám.Neboli jinak...loď je pro mně věc charakteru sekundárního,primárně se chcu v klidu poflakovat a loď je k tomu jako stvořená
...i když....Co Ti na to mám říct...???Dokonce někdy lodě nemám ani rád...Pořád to houpe,drncá,kamarádi ti poblijou palubu,furt tam něco vrže a drnčí,kafe po ránu končí na podlaze,polívka k obědu občas taky a toď jsem včera zbýral ze zemi Francouzkej brambor...Takovej ten opravdu Francouzkej,ne ten náš.No a to pak té plechovce nevím přijít na jméno.Už loni o tomto času jsem se chtěl na to všechno vyprdnout,ale tady starší a zkušenější měli pravdu.Trochu jsem vychladl a za chvilku jsem se houpal opět.Kde jinde se dá celej den strávit s nohama na stole
?Kolikrát jsem i měsíc,dva zakempovanej na místě,chodím trochu po okolí,potápím rybařím a věnuji se vodným i nevodním radovánkám a jiným bohulibým činnostem.
Primárně to už ale tady s tímhle topicem nemá nic a uvidíš,jak nám to tady za chvilku admini vymalujou...A asi někdo založí topic "ring volný"
.Tak projev trochu nadhledu a ber to trochu víc z humorem.
Stejně to nepřežiješ
To Lynx,
Neboj chlape,ani ty to nepřežiješ
,i když asi budeš žít déle než Bóža ,odpovědnost je tady opravdu na místě.
...To přežijeme jenom my, nesmrtelní
To Béďa,
Tak,tak...takhle nějako to tady funguje nejčastěji.Teda alespoň takhle fungující se občas i důchodu dožijou
.Ono,jde to i bez lodi,ale HOMO SAPIENS jestli druh zvířeny velmi zhýčkaný a na lodi mám betlu a kuchyň a plnou lednici a hajzlík,toď věc charakteru nesmírně důležitého a hlavně nemusím v báglu na zádech tahat všechny zbytečnosti,co na cestách sebou tahám..Kuwa,to by byl bágl
howk
Monty
hlubokej nádech,výdech a opakovat,kým se hormony nezklidní....
To Boža,
naco takhle...Proč si myslíš,že jsem já kdysi dávno dostal tady ban a pak jsem musel slíbit,že se polepším,a budu papat i špenát a nebudu střílet po sousedovic kočce a kopec jinejch důležitostí...??? Háááá???A to jsem tady na tom fóru od plínek,jako 12 registrovanej uživatel.No to proto,že jsem reagoval jako ty,jenom z tím rozdílem,že ty se tady bavíš tak s lidmi,co o moři už něco ví a něco na něm už odskákali.Že je loď a práce na moři tvůj životní styl ti nikdo nebere.Takových je tady dost a na moři ještě víc.Já se s tou svou konzervou flákám po moři už pár pátků,jenom na tom nic stylového nevidím.Přečti si co napsal Béďa...To loď pro mně není cíl,nýbrž prostředek k dosažení cíle.Nebyl a nikdy nebude a přesto ji mám.Neboli jinak...loď je pro mně věc charakteru sekundárního,primárně se chcu v klidu poflakovat a loď je k tomu jako stvořená
...i když....Co Ti na to mám říct...???Dokonce někdy lodě nemám ani rád...Pořád to houpe,drncá,kamarádi ti poblijou palubu,furt tam něco vrže a drnčí,kafe po ránu končí na podlaze,polívka k obědu občas taky a toď jsem včera zbýral ze zemi Francouzkej brambor...Takovej ten opravdu Francouzkej,ne ten náš.No a to pak té plechovce nevím přijít na jméno.Už loni o tomto času jsem se chtěl na to všechno vyprdnout,ale tady starší a zkušenější měli pravdu.Trochu jsem vychladl a za chvilku jsem se houpal opět.Kde jinde se dá celej den strávit s nohama na stole
?Kolikrát jsem i měsíc,dva zakempovanej na místě,chodím trochu po okolí,potápím rybařím a věnuji se vodným i nevodním radovánkám a jiným bohulibým činnostem.
Primárně to už ale tady s tímhle topicem nemá nic a uvidíš,jak nám to tady za chvilku admini vymalujou...A asi někdo založí topic "ring volný"
.Tak projev trochu nadhledu a ber to trochu víc z humorem.
Stejně to nepřežiješ
To Lynx,
Neboj chlape,ani ty to nepřežiješ
,i když asi budeš žít déle než Bóža ,odpovědnost je tady opravdu na místě.
...To přežijeme jenom my, nesmrtelní
To Béďa,
Tak,tak...takhle nějako to tady funguje nejčastěji.Teda alespoň takhle fungující se občas i důchodu dožijou
.Ono,jde to i bez lodi,ale HOMO SAPIENS jestli druh zvířeny velmi zhýčkaný a na lodi mám betlu a kuchyň a plnou lednici a hajzlík,toď věc charakteru nesmírně důležitého a hlavně nemusím v báglu na zádech tahat všechny zbytečnosti,co na cestách sebou tahám..Kuwa,to by byl bágl
howk
Monty
- bozakafka
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
Monty abych se přiznal tak ti moc nerozumím. Nemám za potřebí mluvit a mé statečnosti. To co žiješ je tvůj boj a to co já žiju je můj boj. nikomu jsem tady , alesoň doufám nevnucoval jakej jasem super jachtař a ani to nemám v plánu to celou dobu ty naznačuješ ty jaký si mistr světa. jenže mne je to fakt na háku. až se jednou někdy potkáme třeba si dáme pivko já se ti jistě představim jako boža a ty jako monty a vše bude fu fu. možná některé moje příspěvky vypadají namyšleně, já vím speciálně když přijdu domu trochu pod parou tak napíšu pěkné voloviny, ale na jednu strany si myslím že pár procent bylo třeba k ničemu. a v situaci když toto forum je jedna z mála příležitostí si pokecat a posat z lidma co hovoří stejným jazykem, tak mi to připadá fajn. jenže tady se poslední dobou všechno řeší poněkud podivně. toto vlákno bylo o přeplavbě a zkončilo o tom že si někteří potřebují dokazovat jaký jsou mistři světa a spěciálně poznámkami o člověku kterého znáte zřejmě jen s tohoto fora. vážím si každáho námořníka a trochu vím co je to moře, ale chvástat se o svojich najetých majlích nebudu to nepatří k mému stylu. námořník může být stejně tak dobrý po jedné sezoně jako bard po deseti. báýt dvanáctý na tomto foru jsem být opravdu nemoh protože jsem to neznal. večeře dovařena pokrpř.....
- Monty
- zkušený harcovník

[quote="DarkDruid"][quote="Monty"]Na druhou stranu,nevím,co má chlápek za loď,ale dovoluju si tvrdit,že kdyby to byl byla bakelitka,tak už je to trochu velkej hazard.A neříkej mi prosím,že jsou i pevné laminátky...Nejsou.[/quote]
Je to Bavarie 39 ft, bóža to psal hned v prvním příspěvku
[/quote]
Uff,uff...Tak já nevím,ale ....Asi rok dozadu jsem viděl u Torevieja ve Spajnu tuhle loď Bav 39 tahat z vody na běžnou údržbu.Jěřáb ji vytáhnul z vody,což 60 tunka zvládne bez povzdechu,jenom jaksi zapomněli kýl ve vodě.Toš loď vysala na jeřábu a kýt dvrdohlavě trčel na dně bazénu.Dle vyjádření majitele s ní nikdy nikde nedrncul o šutr.Loď byla pojištěná a lidičky z klasifikační společnosti jenom kroutili hlavou,že jak se tohle pojišťovně vysvětlí,nic naplat to chtěli hodit na jeřábníka,ale neměli jak.Byl to nesmysl.Trochu už extrém,ale bavarka asi není zrovna vychytaná loď na takovéto plavby,tím nechci říct,že to nemůže zvládnout s trochou rozumu v pohodě.Nicméně je to rychlá loď a co ztratí u čekání na počasí,jistě doběhne na moři.Ale tohle bych fakt nedal.Snad v létě,s přízní bohů a značné finanční motivace
.
Je to Bavarie 39 ft, bóža to psal hned v prvním příspěvku
[/quote]
Uff,uff...Tak já nevím,ale ....Asi rok dozadu jsem viděl u Torevieja ve Spajnu tuhle loď Bav 39 tahat z vody na běžnou údržbu.Jěřáb ji vytáhnul z vody,což 60 tunka zvládne bez povzdechu,jenom jaksi zapomněli kýl ve vodě.Toš loď vysala na jeřábu a kýt dvrdohlavě trčel na dně bazénu.Dle vyjádření majitele s ní nikdy nikde nedrncul o šutr.Loď byla pojištěná a lidičky z klasifikační společnosti jenom kroutili hlavou,že jak se tohle pojišťovně vysvětlí,nic naplat to chtěli hodit na jeřábníka,ale neměli jak.Byl to nesmysl.Trochu už extrém,ale bavarka asi není zrovna vychytaná loď na takovéto plavby,tím nechci říct,že to nemůže zvládnout s trochou rozumu v pohodě.Nicméně je to rychlá loď a co ztratí u čekání na počasí,jistě doběhne na moři.Ale tohle bych fakt nedal.Snad v létě,s přízní bohů a značné finanční motivace
.- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Jeden OT neý dojde k pročištění....
Já, když sem nahlédnu, se směju od ucha k uchu, jak ta klávesnice mění styl vyjadřování.....
Potkal jsem vás oba, netvrdím že vás znám..., ale z toho mála pořád mám pocit že jste naprosto stejní blázni co odešli žít svůj život na moře...
a myslím si, že byste si měli hodně co říct, jinak než tady.
Takže až půjde na to pivko, budete se tomu smát taky jako já.....
Já, když sem nahlédnu, se směju od ucha k uchu, jak ta klávesnice mění styl vyjadřování.....
Potkal jsem vás oba, netvrdím že vás znám..., ale z toho mála pořád mám pocit že jste naprosto stejní blázni co odešli žít svůj život na moře...
a myslím si, že byste si měli hodně co říct, jinak než tady.
Takže až půjde na to pivko, budete se tomu smát taky jako já.....

Jak správně Monty předpokládal, přichází nevyhnutné. i kdyby baštil špenát od rána do večera
Rukou společnou (mne nevyjímaje) jsme z tohoto vlákna udělali pěknou bramboračku.
V sekci
Hledám posádku, volná místa na lodi
Kde ve svém vlákně bozakafka inzeroval možnost účastnit se přeplavby z Malty do Švédska,
vzniklo vcelku rychle vlákno s příspěvky, řekněme, zamýšlející se nad zimní plavbou v nechráněných vodách.
Předpokládajíc laskavý souhlas bozikafky, vlákno přejmenuji tak, aby název vyjadřoval obsah:
"Přeplavba Malta-Švédsko, zamyšlení nad zimní plavbou"
a vlákno přesunu do sekce
Jachting jako profese, hobby, sport, nebo jen relax ...
Kam by toto vlákno, má li být zachováno pro časy budoucí, mělo asi patřit.
Pepa
Rukou společnou (mne nevyjímaje) jsme z tohoto vlákna udělali pěknou bramboračku.
V sekci
Hledám posádku, volná místa na lodi
Kde ve svém vlákně bozakafka inzeroval možnost účastnit se přeplavby z Malty do Švédska,
vzniklo vcelku rychle vlákno s příspěvky, řekněme, zamýšlející se nad zimní plavbou v nechráněných vodách.
Předpokládajíc laskavý souhlas bozikafky, vlákno přejmenuji tak, aby název vyjadřoval obsah:
"Přeplavba Malta-Švédsko, zamyšlení nad zimní plavbou"
a vlákno přesunu do sekce
Jachting jako profese, hobby, sport, nebo jen relax ...
Kam by toto vlákno, má li být zachováno pro časy budoucí, mělo asi patřit.
Pepa