Jen taková myšlenka - jachting info klub

Povídání o jachtingu, moři a vodě kolem nás ...

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 11:48 am

Jo je to kus za bufáčem a kus před mostem, je tam takový betonový plac.Břeh momentálně není ideální, ale to je proto, že tam byla zřízena dočasná cesta pro náklaďáky, které tudy chvíli jezdily na stavbu obchvatu, cesta má být příští rok zrušena a má to být opět normální břeh.
Určitě máš pravdu, že více řešit by se to muselo někde osobně.Zde jsem chtěla zjistit případný zájem, jestli by to vůbec mělo smysl, jestli by to lidi zajímalo, jestli to není jen zase konina, která mě opět napadla....Pokud by se někdo kdo by měl zájem zde něco budovat našel, velmi ráda se domluvím na setkání a maximálně pomůžu a pár pomocníků se tu už taky ozvalo. :)
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » úte říj 06, 2009 11:53 am

Jasne. Tak dej treba nejak vedet pres SZ,pokud budes neco organizovat.
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » úte říj 06, 2009 11:54 am

Myšlenka je to krásná, ale 1000 metrů je na nějaké podnikatelské aktivity málo. Jeden Bufet, místo pro pár stanů a šlus - víc se nevejde.
Mám přesně stejnej pozemek...
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » úte říj 06, 2009 11:58 am

1000 metrů není málo, protože předpokládám hranici tohoto pozemku pár metrů (možná desítek metrů) od vody. A tento břeh (od vody k hranici pozemku) bude nutné pronajmout od Povodí. A to pár stovek metrů přidá :) Tedy pokud to bude vydáváno za oficiální přístaviště ...
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » úte říj 06, 2009 12:10 pm

ficcus píše:1000 metrů není málo, protože předpokládám hranici tohoto pozemku pár metrů (možná desítek metrů) od vody. A tento břeh (od vody k hranici pozemku) bude nutné pronajmout od Povodí. A to pár stovek metrů přidá :) Tedy pokud to bude vydáváno za oficiální přístaviště ...

tak to už jo. já myslel, že to leží hned u vody.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte říj 06, 2009 12:28 pm

po nahlédnutí do katastru se to jeví celé poněkud jináč. a povodí tam má od 3 do 0,8m šířky břehu
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 1:45 pm

Ano je tam břeh v tom rozmezí co píše David a ten patří povodí, některé kousky půdy také patří Českým drahám. Dal by se tam ještě určitě pěkný kousek pronajmout.
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 1:50 pm

Teda nenapsala jsem to přesně, mám na mysli pěkný kousek před vstupem na tento pozemek, né úplný břeh.Takže by se pozemek o dost protáhnul.Kdo to tam zná, tak bych pronajala celý ten travnatý kus, který končí betonovým placem, kde parkují auta.Pak by se šlo rovnou z toho trávníku branou na dotyčný můj pozemek( jsou to 2 oplocené pozemky vedle sebe,teď tam budou vyznačovat vjezd, neboť někteří řidiči s vysokým IQ mi parkují přímo před vjezdem).
david
moderátor

Příspěvekod david » úte říj 06, 2009 2:21 pm

všude všechno okolo je něčí. dráha má pozemek paralelně se břehem co je povodí, a podél tvého pozemku má šířku od cca 14 do 18m. celkem tam maj dráhy podél břehu 17335m2, až za most. měl bych obavy, jestli si to od ČD nepronajalo Povodí nebo obec, když tam chtějí kotviště. a vůbec, pronájmy nejsou pro soukromníka šťastný řešení. to bych sousedící kus radši hned koupil. stavební to není a nebude, tak co můžou chtít za m2?
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte říj 06, 2009 2:25 pm

Marcelita píše:Teda nenapsala jsem to přesně, mám na mysli pěkný kousek před vstupem na tento pozemek, né úplný břeh.Takže by se pozemek o dost protáhnul.Kdo to tam zná, tak bych pronajala celý ten travnatý kus, který končí betonovým placem, kde parkují auta.Pak by se šlo rovnou z toho trávníku branou na dotyčný můj pozemek( jsou to 2 oplocené pozemky vedle sebe,teď tam budou vyznačovat vjezd, neboť někteří řidiči s vysokým IQ mi parkují přímo před vjezdem).

tak nás pozvi na posezení u ohně, vezmeme stany a spacáky, na místě posoudíme, k čemu je ten kus
země dobrý a zároveň zakončíme sezonu :D
teda vlastně mluvím jen za sebe :mad:
david
moderátor

Příspěvekod david » úte říj 06, 2009 2:33 pm

to je nápad! :good:
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 3:41 pm

Ten pozemek samozřejmě pronajatý mám, tedy po délce mého pozemku. Koupit zatím nejde, neboť prodej státního majetku není jednoduchá záležitost, hned jak to půjde koupím ho. Teď jej mám v pronájmu už hodně let....
Oheň je jasně možný.Já vytahuju loď 25.10., kdy Vy? že bychom teda zvolili datum a ty stany nevim, aby tam někdo nezmrznul...
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 3:44 pm

Davide jen pro zajímavost, chtějí okolo 300,- Kč/m2, pokud Tě to bude zajímat přesně, mohu Ti to poslat do e-mailu.
david
moderátor

Příspěvekod david » úte říj 06, 2009 7:46 pm

já loď nevytahuju, tak oheň třeba na silvestra :whist:
david
moderátor

Příspěvekod david » úte říj 06, 2009 7:50 pm

300 není taková hrůza, vždycky lepší než nájem, kdy něco postavíš a v zápětí dostaneš padáka. viz smlouvy Přístavů na Cindě

jde o to, kolik do akce chceš vrazit, případně kam dosáhneš
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » úte říj 06, 2009 9:49 pm

Ano, prostě ten pozemek nejde už několik let koupit a případný prodej musí projít schvalováními, která zatím nebyla úspěšná, státní podnik ................myslím, že není co dodat a my zde to nevyřešíme,bohužel.... Na budování je pozemek vedle ten můj.Nicméně mám pocit, že to není nijak moc zajímavé, odpovědělo Vás jen pár.Mám z toho pocit, že tam cokoliv budovat asi zatím nemá smysl, nevím jestli se mýlím, ale o to mi šlo, zjistit, zda by to bylo vůbec pro lidi kolem lodí zajímavé, zda se do toho teď vůbec pouštět. :) ;) tak třeba časem.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » stř říj 07, 2009 12:32 pm

Marcelito, neházej flintu do žita.

Nápad je to dobrý (to samé jsem sondoval na Lipně a kolem Týna nad Vltavou). A věřím, že když to rozjedeš v Tebou popsaném duchu, tak se z toho místa může dost dobře stát kultovní místo setkávání "lodních" lidí.

Nicméně, bych Ti doporučil rozjezd na vlastní pěst a za vlastní (třeba i půjčené) peníze. Ostatní ochotné lidi (třeba tu z fóra) ber jen jako brigádníky, kterým nabídneš jako odměnu třeba nějaké výhody do budoucna (ovšem pozor - sliby=chyby).

Úplně to vidím: Voní posečená tráva, vyvazovací molo (třeba i koupací molo vedle), kiosek "U Marcelity" s dřevěnou terasou (na zábradlí truhlíky s kytkama pochopitelně), dobré pivo a lehké jídlo (rychloobčerstvení), malá dílna, ...

Každopádně Ti držím palce ... protože vím, co to zhruba obnáší ;)
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » stř říj 07, 2009 12:40 pm

Neboj,flintu do žita zatím neházím, ale s budováním ještě počkám.Protože když se do toho pustím naplno sama, dost dlouho si pak nezajezdím na lodi, neboť budu pracovat v klubu. Takže ještě bych chtěla jezdit.Proto jsem si myslela, že kdyby do toho šel někdo další, nebo nějací další, teoreticky by se to všechno dalo zvládnout na střídačku - práce i jezdění na lodi.N ;) ení to zas až taková sranda, vím, že je to kus dřiny.Ale moc a moc děkuju Tobě i všem co nabídli pomoc.Moc si toho vážím a pokud se začne něco dít, dám Vám hned vědět. :)
grauwolf
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod grauwolf » sob lis 21, 2009 7:26 pm

Marcelita píše:Ano, prostě ten pozemek nejde už několik let koupit a případný prodej musí projít schvalováními, která zatím nebyla úspěšná, státní podnik ................myslím, že není co dodat a my zde to nevyřešíme,bohužel.... Na budování je pozemek vedle ten můj.Nicméně mám pocit, že to není nijak moc zajímavé, odpovědělo Vás jen pár.Mám z toho pocit, že tam cokoliv budovat asi zatím nemá smysl, nevím jestli se mýlím, ale o to mi šlo, zjistit, zda by to bylo vůbec pro lidi kolem lodí zajímavé, zda se do toho teď vůbec pouštět. :) ;) tak třeba časem.

tuto oblast dobře znám ještě z dávných dob, kdy jsem vesloval za bohemku,je tam dost silný proud,nicméně při čtení této diskuse se mi vybavily překrásné vzpomínky na tento čas,a tak vám svým způsobem děkuji,také vám svým způsobem držím palce,ale nevěřím v dlouhodobý úspěch celé akce,časem vás stejně někdo podvede a zchlamstne vaše dílo a vaše loděnice skončí jako jedna z nejdražších v okolí v cizích rukách a to mi je líto,velice líto a stejně tak je mi líto těch útrodných polí k vybudování jezea , které bude pravděpodobně krásné,inu něco za něco.
tove
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 4

Re: Jen taková myšlenka - jachting info klub

Příspěvekod tove » čtv úno 25, 2016 9:07 pm

jak tohle dopadlo ? nebo to byl jen krasny sen ?

Zpět na