Plachtový katamaran z dvoch kánoe.

Stavební plány lodí, odkazy na ně, atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Neny
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Plachtový katamaran z dvoch kánoe.

Příspěvekod Neny » pon čer 08, 2009 8:35 pm

Ahoj všetkým. Práve som zohnal ďalšieho zatvoreného tučniaka na stavbu katamaranu,máte s tým niekto skúsenosti? Tu sú plány a návod na stavbu! http://plachtolet.sweb.cz/navod/Navod.htm
divokan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod divokan » pát led 15, 2010 3:54 pm

:) 2 kánoe = katamarán . Je to punk , ale ty detaily jsou tam pěkně rozkresleny a možná se budou hodit . Dík moc .
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pát led 15, 2010 5:02 pm

Dobré návody na katamaránky jsou v knize od Zdeňka Oppla Jak si postavím maňásek, kajak, oplachtěnou pramičku

Má tam i jen oplachtěný kajak, oplachtěnou pramičku, oplachtěnou plovací desku a katamaran z dvou maňásků

Materiál na obšívku trupu od papíru, přes textil, sololit až po ocel. Moc zajímavé, ale v chodu jsem takový katamaránek ještě neviděl.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pát led 15, 2010 7:07 pm

Pokud by ti pomohl starší serf ( má stěžeň ráhno i plachtu, akorát plovák se tzv. nasákavý) věnuji ti ho. Rovněž vloni potápěči vylovili kormidlo ( sklopné, s hliníkovou knihou) , tak jestli ho nikdo přes zimu z přístavu nepřemístil je tvoje.
Katamaran ze dvou kanoe mi přijde jako dobrá věc , asi lepší než jedna kanoe s plováky po stranách. I když Asketa s tím drandí po slapech již mnoho let.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod PRWOcK » čtv črc 09, 2015 11:32 am

Zdar Neny,
dotáhnul jsi ten tvůj projekt? Jestli jo, tak pošli fotky a napiš jak to funguje... Chci udělat to samý, ale s motorem.
Díky ;-)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv črc 09, 2015 5:46 pm

vytvoru ze 2 kanoí- podlažky a motoru jsem na Labi potkal letos nekolik(dokonce i s ,,kajutkou ,,ze stanu)-na tom není co vymejslet-teda jen jak to udelat aby se to dalo rozebrat a slozit k preprave-par hranolku ,hrst sroubu a nejakou desku z preklizky a za den pluješ
MB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MB » čtv črc 09, 2015 7:21 pm

mám takový katamaran, jen profily jsou hliník .....plachta ze serfu ....potřebuji jen lepší kosatku ...dětem jsem musel plachty zmenšit ...jelo to jak čert .....ale ....raději si vezmu 420, tu ostrojím za čtvrt hodiny ...tohle montuju hodinu .....bez ploutve nelze ...plachtit ...ale o plošině, stanu a dvojkoňce jsem uvažoval ....

Zpět na