On-Line Chart Viewer NOAA a NGA (online prohlížeč map)

Mapy námořní, řek a kanálů + odkazy ke stáhnutí. Ale také požadavky na hledané mapy. Třeba je někdo má.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

On-Line Chart Viewer NOAA a NGA (online prohlížeč map)

Příspěvekod radar » stř črc 13, 2011 12:53 am

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv říj 24, 2013 5:48 pm

NOAA uvolnilo v rámci zkušebního provozu na 3 měsíce zdarma stahování námořních map ve formátu PDF.
Kdo potřebujete námořní mapy atlantického a pacifického pobřeží USA, Mexického zálivu, Aljašky a oblasti Velkých jezer, tak se nyní dají legálně získat. Podrobnosti na http://www.nauticalcharts.noaa.gov/pdfcharts/
Jack_of_Hearts
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Jack_of_Hearts » pát říj 25, 2013 3:37 am

Nez by nekdo zacal stahovat a tisknout desitky PDF maps, za zvazeni asi stoji koupe jednoho z "atlasu" Maptech Chart Kit, ktere celkem dobre pokryvaji kazdy urcitou cast pobrezi US. Pripadne si pak dotisknout par detailu, ktere v sade chybi.
Napriklad: http://www.richardsonscharts.com/

Honza K
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát říj 25, 2013 4:46 am

Další volba mapy v pdf book vydání
http://www.nauticalcharts.noaa.gov/staf ... Chart.html

Osobně mám Maptech Waterproof Chartbooks z nabídky jak píše Jack.

Radar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát říj 25, 2013 9:01 am

Pokud jsem to správně pochopil, tak NOAA se chystá, že přestane vydávat tištěné mapy a jediný způsob, jak získat tištěnou mapu od nich, bude stáhnout si ji a nechat si ji vytisknout. A tohle je zkouška, jak to bude fungovat.
Jack_of_Hearts
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jack_of_Hearts » ned říj 27, 2013 1:45 am

Pokud jsem dobre informovan, NOAA uz delsi dobu tistene mapy nevydava, ale jsou k dispozici ke stazeni ve formatu BSB. Vytisky je mozno si koupit od soukromych firem, ktere je tisknou po obdrzeni objednavky (nikoli do zasoby), aby byly "up-to-date". Myslim, ze si je clovek muze vytisknout i doma - nikdy jsem to ale nezkousel. Ten PFD format je nejspis za ucelem tisk vice usnadnit (dlazdice v PFD?). Vseobecne mi ale pripada, ze vlada i firmy nekdy dost zoufale hledaji nejake povyrazeni pro programatory, coz by s tim take mohlo mit neco spolecneho.

Kdyz us jsme u toho, moc by me zajimalo pokud by nekdo vedel o zdroji elektronickych map severozapadniho Karibiku pro Open CPN - Mexico, Belize, Guatemala. Treba i za penize. Diky predem.
nohal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod nohal » ned říj 27, 2013 2:38 am

Mexicka vlada je normalne prodava: http://digaohm.semar.gob.mx/hidrografia.html Dal na jih nevim, az do Brazilie a Argentiny, kde jdou ke stazeni zadarmo. Podobne tema pro druhou stranu: http://www.cruisersforum.com/forums/f13 ... 14071.html

P.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » sob pro 21, 2013 2:35 pm

Cernoch píše:když pročítám forum "Plavení mapy" s popiskem "Mapy námořní ... + odkazy ke stáhnutí...", koho by napadlo použít ještě google vyhledavač. :D

Cernoch, dekuji za upozorneni na zmatek. :good: Je to presunute do spravneho oddilu.

Tvou odpoved pro spuzvu jsem premistil sem:

modules.php?name=...317#142317
Jack_of_Hearts
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jack_of_Hearts » stř pro 25, 2013 3:15 am

Nohal:
snazim se najit na tom mexickem odkazu, co uvadis vyse, mapy na prodej a vubec se mi to nevede. Nejspis to bude moji spanelstinou. Na cruisersforum.com jsem take moc stesti nemel. Mohl bys prosim poskytnot trochu detailnejsi odkaz? Diky moc.
Honza K
nohal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod nohal » stř pro 25, 2013 5:00 am

Klikni na ten ctverecek, kde pisou "LISTAS DE PRECIOS DE CARTAS Y PUB. NAUTICAS" a stahni si to PDF. To je cenik a na predposledni strance je seznam prodejnich mist s kontaktnimi informacemi (zkus hned tu prvni). Vpravo od toho pod "CATALOGO DE CARTAS Y PUB NAUTICAS" je katalog, v nem si vyber, co potrebujes. Mexican kupodivu vetsinou umi anglicky, aspon trochu a je to prijemnej manik, jen trosku pomalej. Kdyz se mi nekdy podari vypadnout z kancelare vcas, zajdu se tam podivat, ale tezko rict, kdy ten zazrak nastane...
Mimochodem, moc never tomu, ze gringos na CF pisou, ze "neuspeli", kdyz je shaneli, jsou to gringos.
Jack_of_Hearts
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jack_of_Hearts » stř pro 25, 2013 2:39 pm

¡Holla!
Diky moc. Ty PDF ceniky jsem videl a stahnul, ale nepripadalo mi, ze se v nich da neco nakupovat. Ted uz tomu rozumim.
¡Adiós!
Honza K

Zpět na