MapSource od GARMIN a GPS???

Mapy námořní, řek a kanálů + odkazy ke stáhnutí. Ale také požadavky na hledané mapy. Třeba je někdo má.

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

MapSource od GARMIN a GPS???

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 10:27 am

Zdravím,

mám takový problém, měl jsem MapSource s verzí Atlantik 6 nainstalovanou, připojenou
GPS a vše fungovalo v pořádku. Teď jsem rozšířil databázi map o další produkty Garminu, konkrétně Americas 2008, Atlantic 2008, Pacific v9.5, World Map a US Waterways a záložka se spuštěním GPS mi totálně zmizela a program se tváří jako atlas ke kterému nejde připojit GPS modul a získat pozici.

Nevíte někdo čím to je?? Proč mapy celého světa fungují super a nejde zapnout tracking GPS??

Děkuji
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8777
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 15, 2008 10:40 am

Netuším, ale jako první bych zksil přeinstalovat MapSource. Jednou se mi stalo, když jsem doinstaloval další mapy, že se přehrál i MapSource. Zmizel zástupce a celé to bylo jinak. Po novém nahráníMapSource a případně i map znovu, si myslím, to musí jít.

Jak ti nejde zapnout tracking GPS?
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 11:14 am

na levé straně jsou takové záložky tracks, routes, maps a jedna z nich byla i GPS - kde dole bylo tlačítko start tracking a tim se rozjela GPS a zobrazil se malý červený trojúhelník na mapě jako pozice, no a to teď nejde. Zkoušel jsem to přeinstalovávat ale nic, nemám samotný mapsource
Uživatelský avatar
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 111
Registrován: pon črc 30, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Rosice

Příspěvekod 13paja » pon zář 15, 2008 11:36 am

MapSource z instalace BlueChart Atlantic v2008 má připojení k GPS úpod záložkou Převod nebo v horní liště je obrázek GPS se sipkou in nebo out.
Řešil jsem stejný prolém a nakonec jsem volal na hotline, kde mě navedli. Mě se konkrétně tloukla verze BlueChart Atlantic v9.5 s verzí BlueChart Atlantic v2008, tudíž jsem jednu musel odinstalovat. Poté funguje bez nejmenších problémů.
Pavel
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8777
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 15, 2008 11:37 am

Samotný MapSource je zdarma a seženeš / stáhneš ho kdekoliv, např.:
http://www8.garmin.com/software/MapSource_6141.exe
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 11:40 am

ted jsem to nainstaloval a žádná změna - jen se to graficky vylepšilo, všechny mapy, ale není tam žádné tlačítko na spuštění gps, prostě to je mrtvé. nevím čím to je
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8777
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 15, 2008 11:51 am

Takto to nepoužívám, ale myslím, že GPS musí být připojená a být aktivní (mít příjem z družic).
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 11:53 am

jak spouštíš gps aby ti ukazovala pozici v mapsource??
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8777
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 15, 2008 12:00 pm

Psal jsem, že to nepoužívám. Naviguji jen s GPS a pak si vyjedu tracklog do compu. A archivuji.
Pokud chceš navigovat s notebookem (jsou tu na to i témata ve fóru) stačí ti nějaký přijímač GPS, nemusí to být navigace.
Ale to budou znát ti znalejší než já, např. Baharis a ten se vrátí až za týden.
Uživatelský avatar
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1069
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 71
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » pon zář 15, 2008 3:06 pm

Ahoj
Pokud chceš v počítači vidět kde zrovna jsi, tak to MapSource neumí.
Musíš stáhnout ze stránek Garmina program nRoute a ten to umí
http://www8.garmin.com/software/nRoute_276.exe
Pokud máš mapy odemčené v Mapsource, tak budou odemčené i v nRoute.
nRoute je ovládáním velmi podobný MapSource takže zorientovat se je velmi jednoduché.
A nRoute zase neumí poslat mapu do GPSky. Vlastně mi není jasné, proč by to nemohlo být v jednom programu vše najednou.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 3:48 pm

aha, tak tohle bude asi rozseknutí mého problému!!

mám totiž MapSource Atlantic v6.0 - a tam MapSource přímo ukazuje
pozici, kurz, rychlost, nadmoř. výšku, DOP, a dálší - no a v těch nových už to není a
udělali ten nRoute asi!?!?

jdu to zkusit
Uživatelský avatar
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1069
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 71
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » pon zář 15, 2008 4:20 pm

Jo tak přesně tohle umí nRoute.
Nevím který chytrák to tahle vymyslel, že to oddělili (ale možná Garmin ví proč, že je pro to dobrý důvod).

Další věc, která se stává, že to z "neznámého" důvodu MapSource po instalaci/odinstalaci nějaké mapy nejde spustit a hlásí chybu. Problém je v registrech. Zůstane tam záznam o mapě která neexistuje a to se programu nelíbí. Problém se vyřeší spuštěním MapSourceFix.exe - to jsem stáhl z netu ( http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=22 )

Pak ještě, že pokud nainstalujete MapSource staženého z Garmina, umí česky. Mapsource na CD/DVD často ne. Pokud doinstalujete mapu v které je MapSource obsažen, nainstaluje se Mapsource z této mapy (vůbec mu nevadí, že Mapsource už v počítači existuje) a čeština zmizí. Pro obnovení je potřeba znovu nainstalovat MapSource z Garmina.

A taky jsem měl problém s tím, že mi zmizely detaily mapy na to pomáhá Ctrl+G (to mi poradil Baharis - znovu díky).

Toť moje současné zkušenosti.
Uživatelský avatar
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 722
Registrován: čtv srp 30, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Dolni Kounice

Příspěvekod simon » pon zář 15, 2008 4:31 pm

ja to rikam porad, ze dokud nebude na software standardni zaruka 24 mesicu na funkcnost produktu ...ale jen jako na umelcke dilo AS-IS, tak ze za to nedam ani korunu
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon zář 15, 2008 7:13 pm

tak teď to funguje dle mých představ, co se týče mapy a nRoute, ovšem když dám spustit GPS modul tak je tam stále napsané
že se snaží navázat spojení a tím to hasne. prostě pozici to nedá a GPS normálně funguje s programem co k ní byl přiložen. tak nevím kde je zase bota. dnes jsem u toho strávil celej den a jsem docela otrávenej:o)

mám i ten USB to SERIAL program a GPS mi normálně běhá satelity najde ale ne v nRoute.

jo a to že jsou mapy s mapsourcem je taky otrava, nevím proč to není jasně oddělené - mapsource a do toho moduly s mapama.

díky moc za ten nRoute, hodně mi to pomohlo, ještě musím zprovoznit tu GPS nevím proč mě to nekomunikuje.
Uživatelský avatar
smike
moderátor
Příspěvky: 1378
Registrován: pon bře 19, 2007 1:00 am
Reputace: 17

Příspěvekod smike » pon zář 15, 2008 9:03 pm

jestli nemáš modul Garmin, použij gpsgate odtud: http://franson.com/gpsgate/

je to pro možnost připojení jiného gps modulu k mapSource.
Trochu si s tím asi vyhraješ, ale funguje to.
Uživatelský avatar
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1069
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 71
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » pon zář 15, 2008 11:10 pm

Hmm, tak to nebudeš mít jednoduché. Nedávno jsme se taky snažili spojit nRoute s GPS Garmin Legend (černobílý) se serial portem plus převaděč serial-USB a nějak se nedařilo. Jakmile se k tomu připojil Garmin s USB tak to okamžitě běželo. Na Garminovských stránkách je jakýsi update USB ovladačů (je to u MapSource myslím) třeba by to taky mohlo pomoc.
Jen tak na okraj: kdesi jsem slyšel že čipy převaděčů jsou několika typů a každý čip si s nějakým programem sem tam nerozumí takže je dobré prý zkusit převaděč serial-USB od jiné firmy a možná se to chytne. Je to ale informace typu JPP (jedna paní povídala).
Uživatelský avatar
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 135
Registrován: úte kvě 15, 2007 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Modra koule kousek od hvezdy nazyvane Slunce
Kontaktovat uživatele:

Poloha GPS u Map Source

Příspěvekod Pajas11 » čtv pro 04, 2008 2:44 pm

Garmin u posledniho Mapsource tuhle moznost vypustil. Slo mu o to, aby se nepouzival jako navigacni program. Mel jsem ten samy problem. Proste chteji penize . Proc mas pouzivat notas, kdyz si muzes koupit cely unit od nich. Je moznost se vratit ke starsi verzi, ale pokud mas odemcene mapy a jeste pokud je mas crackly je to ponekud pracnejsi. :mad: .
Uživatelský avatar
smike
moderátor
Příspěvky: 1378
Registrován: pon bře 19, 2007 1:00 am
Reputace: 17

Příspěvekod smike » čtv pro 04, 2008 3:13 pm

to pajas: nevím jestli jsem tě dobře pochopil, ale mapsource nikdy nešel použít jako navigační program. Pouze pro přenos mapových podkladů popř. zaznamenaných tras směrem do gps a naopak... Jako navigační je nRoute.. nebo se mýlím??
Uživatelský avatar
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 135
Registrován: úte kvě 15, 2007 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Modra koule kousek od hvezdy nazyvane Slunce
Kontaktovat uživatele:

Map source

Příspěvekod Pajas11 » čtv pro 04, 2008 3:44 pm

Mam pocit, ze do verze 6 . Tam byvalo tlacitko pro zobrazeni tvoji polohy na mape. Tzn. pouzival jsem to , jako GPS. Pripoil jsem handhelda ke kompu a lital do podpalubi kontrolovat jak to vypada. Mam totiz odemcene komplet garminacke celosvetove Blue Charts a nebavilo me to po kouskach ladovat do toho mrnavyho E-trexu. Jenomze jsem udelal chybu a udelal update. No nic, kaslu na to. Aspon se mi nenamoci laptop. :-))))))) 8)
Uživatelský avatar
smike
moderátor
Příspěvky: 1378
Registrován: pon bře 19, 2007 1:00 am
Reputace: 17

Příspěvekod smike » čtv pro 04, 2008 3:54 pm

aha, to tedy šlo přes klasickou gpesku... samotný modul gps připojit nešel..aspoň mě ne...asi už jsem laboroval s novější verzí..
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8271
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv pro 04, 2008 4:49 pm

Nevím už, jaká byla aktuální verze MS v r.2001, ale v té době to nešlo. GPS mě chodila s prg. Route66 a InfoMapa, ale modul družic jem u MS nikdy neviděl.
Uživatelský avatar
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 135
Registrován: úte kvě 15, 2007 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Modra koule kousek od hvezdy nazyvane Slunce
Kontaktovat uživatele:

Map source

Příspěvekod Pajas11 » čtv pro 04, 2008 5:02 pm

Uz vazne si nepamatuju verzi. Je to uz dlouho a od te doby jsem uz vyzkousel tolik navigacnich programu, ze mam v hlave gulas. Vim, ze se tohle da vygooglit, taky jsem po tom patral, proc mi to najednou nejde. Spis bych mel otazecku. Nevite ktery program dokaze precist garminovske Blue charts? Myslim marine navigaci. Prece jenom mi tam chybi MOB a hlidani kotvy. A to prave Nroute nema, nebo aspon ne moje verze.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host