29.10.2007 jsem si objednal a přes net zaplatil plány na Hartley 16ku.
Platba ok.
1. zásilka vůbec nedorazila.
Po urgencích odeslána z NZ 2. zásilka.
2. zásilka dorazila po cca týdnu.
JENŽE!!!!!
Zdála se nepoškozená (ale spoj byl přelepen izolepou) a po rozbalení jsem zjistil, že obsahuje sice rozpis materiálů na H16, ale místo jejích plánů jsou tam přiloženy nějaké kopie nákresů původního Cruiseru Aurora (formát A3).
Myslel jsem si, že se holt při kompletaci zásilky u Hartleyů spletli a jejich zaměstananec tam třeba omylem zaměnil "mé" plány ze své "soukromé" kopie Aurory.
Ošemetná situace

Do 3. zásilky se jim určitě chtít nebude

Zhruba takhle nějak jsem jim to napsal.
Jejich první reakce byla "veselá". Ať si z nich prý nedělám prču

Po mém ujištění, že si prču nedělám se mnou komunikoval již přímo Colin Brookes (mimo jiné autor knihy Ferro-Cement Boats).
Poslal jsem mu detailní fotky jednotlivých listů, obálky, poštovních nálepek, ...
A tu "Auroru" prý v životě neviděl:-( Ale taky se jim nic podobného prý ještě nestalo.
Ujistil mne, že k chybě nemohlo dojít u nich, protože 2. zásilku balil jako "reklamační" přímo on a i to osobně podával na poště.
Jelikož mu to celkem věřím

Dnes ráno jsem zásilku převážil na poště a opravdu je tam značný, omyl vylučující, úbytek váhy (0,390kg>0,127kg).
Předpokládám, že český pošťák nemá o Hartleyovic plánech ani potuchy, takže to tipuju na nějakou NZ poštovní krysu.
Dokážete si představit tu NZ krysu, která tuší co je v obálce (posílají přeci mnoho Hartleyovic plánů do celého světa) po zvědavém nakouknutí si nechá plány na H16, přiloží "nějaké/jakékoliv lodní kopie" a třeba doufá, že nějaký vidlák ficcus z Tramtárie to se zaťatýma zubama skousne a ani se neozve?
Jsem paranoidní? Žádné jiné řešení mne nenapadá ...
Nic to nemění na tom, že někdo má 2x plány zdarma a já mám výpis z banky o zaplacení

Čert vem těch cca 900,- Kč, ale už nějak nemám chuť cokoliv platit předem ...