Zustaneme v oblasti predchoziho kvizu, proto budme presni. Na fotce je pohled z more na vyusteni tzv. "Stezky smrti" (skutecne jmeno je jine). Nejmenuje se tak nahodne. Je to jedna z nejnarocnejsich turistickych tras siroko daleko. Dodnes se zde kolabuje prehratim, prestoze je kazdy den v odpolednich hodinach vypraven mistni clovek s osly, sbirajici jiz nemohouci turisty, kteri sve sily precenili.
- zajima me nazev utesu a skalnich sten (500 - 800m vyska), mezi ktere stezka usti (je zde take male kotviste)
- zajima me nazev nejblizsi mariny s odvozenym nazvem, kterou se casto proplouva i na transatlanticke ceste
Los Gigantes na Tenerife
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Jarda885
- zkušený harcovník

- Reputace: 102
Re: Co je to a kde to je?
Připomíná mi to zátoky před připlutím do Los Gigantes na Tenerife...
Strejda gugl mlčí.
Strejda gugl mlčí.
Je to tak.
Soutezka se jmenuje Masca. A usti mezi Los Gigantes. U jejiho vyusteni je male kamenne molo. Ale tak pro jednu lod. Pristavaji u nej lode, vozici turisty pres more zpet. Ze soutezky se neda vyjit. Bud k mori nebo cele zpet
Kousek bokem (na fotce tam stoji dve lode) se da ale kotvit. Pohled jak z Los Gigantes na more, tak z more na Los Gigantes je fenomenalni.
Marina Puerto los Gigantes je krasna, plne vybavena marina. Servis obsluhy mariny je super. Pokud jste slusni a ohlasite se, prijedou si pro vas k vjezdu a jedou s gumakem pred vami a zavedou si vas az na misto. Neni to takove, jako kdyz vam reknou pozici do vysilacky.
Soutezka se jmenuje Masca. A usti mezi Los Gigantes. U jejiho vyusteni je male kamenne molo. Ale tak pro jednu lod. Pristavaji u nej lode, vozici turisty pres more zpet. Ze soutezky se neda vyjit. Bud k mori nebo cele zpet
Kousek bokem (na fotce tam stoji dve lode) se da ale kotvit. Pohled jak z Los Gigantes na more, tak z more na Los Gigantes je fenomenalni.Marina Puerto los Gigantes je krasna, plne vybavena marina. Servis obsluhy mariny je super. Pokud jste slusni a ohlasite se, prijedou si pro vas k vjezdu a jedou s gumakem pred vami a zavedou si vas az na misto. Neni to takove, jako kdyz vam reknou pozici do vysilacky.
- Jarda885
- zkušený harcovník

S tou marinou mám jiné zkušenosti.
Do vysílačky nám řekla slečna číslo mola, které jsme neviděli. Přistáli jsme někde. Přišli místní, vysvětlili, že tam stát nemůžeme a vysvětlili nám, kam nás slečna poslala. Přistáli jsme a vyvázali jsme se podle toho.
Než jsem dopil pivo po vyvázání, volala slečna vysílačkou. Ptala se, kde jsme, že nás nemůže najít. Byli jsme na přímý dohled z její kanceláře. Po nás nepřijela žádná cizí loď. Pouze pár místních se vrátilo na svá stálá místa. Marina neměla koupelnu. WC bylo na promenádě. Klíč nepasoval. Naštěstí nikdo nezavřel dveře s kuličkou, takže WC bylo přístupné celou noc. Druhý den se slečna divila. Nevypadala, že by klíč od WC chtěla řešit.
Ale je tam moc hezky.
Bonus: Ve všech marínách všech západních ostrovů po sdělení jména lodě, dámy s jiskrou v oku odpověděly jménem skipera (áááá Alfons), který nám loď předával s tím, že je to jeho nejoblíbenější loď. Ve výbavě byla spousta jeho věcí, které na běžné čártrové lodi nejsou. Měl jsem pocit kámoše domácího člověka.
Do vysílačky nám řekla slečna číslo mola, které jsme neviděli. Přistáli jsme někde. Přišli místní, vysvětlili, že tam stát nemůžeme a vysvětlili nám, kam nás slečna poslala. Přistáli jsme a vyvázali jsme se podle toho.
Než jsem dopil pivo po vyvázání, volala slečna vysílačkou. Ptala se, kde jsme, že nás nemůže najít. Byli jsme na přímý dohled z její kanceláře. Po nás nepřijela žádná cizí loď. Pouze pár místních se vrátilo na svá stálá místa. Marina neměla koupelnu. WC bylo na promenádě. Klíč nepasoval. Naštěstí nikdo nezavřel dveře s kuličkou, takže WC bylo přístupné celou noc. Druhý den se slečna divila. Nevypadala, že by klíč od WC chtěla řešit.
Ale je tam moc hezky.
Bonus: Ve všech marínách všech západních ostrovů po sdělení jména lodě, dámy s jiskrou v oku odpověděly jménem skipera (áááá Alfons), který nám loď předával s tím, že je to jeho nejoblíbenější loď. Ve výbavě byla spousta jeho věcí, které na běžné čártrové lodi nejsou. Měl jsem pocit kámoše domácího člověka.
No, tak jako skipper jsi mel mit planek mariny nachystany Ale celkem tedy revidujes me zazitky. Kdy jste tam byli?
- Jarda885
- zkušený harcovník

Vidíš na tom plánku molo č. 4?
Byli jsme tam v říjnu 2016.
Nevím jak vnímáš revizi Tvých zážitků.
Mně se tam hóóóodně líbilo.
Každému doporučuji. Je tam výborný jachting, příjemní lidé.
Je to jižní temperament.
Maňána.
EDIT:
Plánky mariny z internetu opravdu nestahuji. Podle elektronické navigace vím, jak ta marina vypadá. Pokud mi řeknou do vysílačky číslo mola, většinou je molo viditelně označené tímto číslem. Nebo je v marině člověk, který mi ukáže, kam mám přistát.
Byli jsme tam v říjnu 2016.
Nevím jak vnímáš revizi Tvých zážitků.
Mně se tam hóóóodně líbilo.
Každému doporučuji. Je tam výborný jachting, příjemní lidé.
Je to jižní temperament.
Maňána.
EDIT:
Plánky mariny z internetu opravdu nestahuji. Podle elektronické navigace vím, jak ta marina vypadá. Pokud mi řeknou do vysílačky číslo mola, většinou je molo viditelně označené tímto číslem. Nebo je v marině člověk, který mi ukáže, kam mám přistát.
Revizi jsem myslel na obsluhu mariny. Jinak tam krasne skutecne je. Chteli bychom tam zpet, tentokrate na sve lodi. Nejdrive ale musime obeplout jeste ten sever 
Ja planky marin naopak studuji. Bud v nejakem pilotu, almanachu nebo na jejich strankach a pokud nic z toho neni, tak alespon na Google mapy a divam se, jak je marina vubec udelana. Ma lod poradne otaci jen jednim smerem, couva dost zesikma a az za dele se ustali na rovnem kurzu, takze je to pro mne nutnost, byt pripraven driv nez zjistim, ze se nedokazu otocit ...

Ja planky marin naopak studuji. Bud v nejakem pilotu, almanachu nebo na jejich strankach a pokud nic z toho neni, tak alespon na Google mapy a divam se, jak je marina vubec udelana. Ma lod poradne otaci jen jednim smerem, couva dost zesikma a az za dele se ustali na rovnem kurzu, takze je to pro mne nutnost, byt pripraven driv nez zjistim, ze se nedokazu otocit ...
- JaOCZ
- aktívní jachtař

- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
To Jarda885: tak to jsme se o tyden minuli, byl jsem tam zacatkem listopadu.
Kdyz odmyslim spanelsky chaos jako narodni vlastnost, tak zkusenost pozitivni.
Kdyz odmyslim spanelsky chaos jako narodni vlastnost, tak zkusenost pozitivni.
- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
Spongelbob