Los Gigantes na Tenerife

Trochu odlehčené téma pro zábavu a poučení. Kvízové hádanky, soutěže v poznávání míst, plavební teorie a praxe. A pár vtipů pro zasmání...to vše s jachtařskou či vodní tématikou (jiné nejsou žádoucí)

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Los Gigantes na Tenerife

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 5:46 pm

Zustaneme v oblasti predchoziho kvizu, proto budme presni. Na fotce je pohled z more na vyusteni tzv. "Stezky smrti" (skutecne jmeno je jine). Nejmenuje se tak nahodne. Je to jedna z nejnarocnejsich turistickych tras siroko daleko. Dodnes se zde kolabuje prehratim, prestoze je kazdy den v odpolednich hodinach vypraven mistni clovek s osly, sbirajici jiz nemohouci turisty, kteri sve sily precenili.

- zajima me nazev utesu a skalnich sten (500 - 800m vyska), mezi ktere stezka usti (je zde take male kotviste)
- zajima me nazev nejblizsi mariny s odvozenym nazvem, kterou se casto proplouva i na transatlanticke ceste
Přílohy
DSC03315.JPG
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Re: Co je to a kde to je?

Příspěvekod Jarda885 » úte bře 14, 2017 6:13 pm

Připomíná mi to zátoky před připlutím do Los Gigantes na Tenerife...
Strejda gugl mlčí.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 6:21 pm

Je to tak.

Soutezka se jmenuje Masca. A usti mezi Los Gigantes. U jejiho vyusteni je male kamenne molo. Ale tak pro jednu lod. Pristavaji u nej lode, vozici turisty pres more zpet. Ze soutezky se neda vyjit. Bud k mori nebo cele zpet :-) Kousek bokem (na fotce tam stoji dve lode) se da ale kotvit. Pohled jak z Los Gigantes na more, tak z more na Los Gigantes je fenomenalni.

Marina Puerto los Gigantes je krasna, plne vybavena marina. Servis obsluhy mariny je super. Pokud jste slusni a ohlasite se, prijedou si pro vas k vjezdu a jedou s gumakem pred vami a zavedou si vas az na misto. Neni to takove, jako kdyz vam reknou pozici do vysilacky.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » úte bře 14, 2017 6:58 pm

S tou marinou mám jiné zkušenosti.

Do vysílačky nám řekla slečna číslo mola, které jsme neviděli. Přistáli jsme někde. Přišli místní, vysvětlili, že tam stát nemůžeme a vysvětlili nám, kam nás slečna poslala. Přistáli jsme a vyvázali jsme se podle toho.

Než jsem dopil pivo po vyvázání, volala slečna vysílačkou. Ptala se, kde jsme, že nás nemůže najít. Byli jsme na přímý dohled z její kanceláře. Po nás nepřijela žádná cizí loď. Pouze pár místních se vrátilo na svá stálá místa. Marina neměla koupelnu. WC bylo na promenádě. Klíč nepasoval. Naštěstí nikdo nezavřel dveře s kuličkou, takže WC bylo přístupné celou noc. Druhý den se slečna divila. Nevypadala, že by klíč od WC chtěla řešit.

Ale je tam moc hezky.

Bonus: Ve všech marínách všech západních ostrovů po sdělení jména lodě, dámy s jiskrou v oku odpověděly jménem skipera (áááá Alfons), který nám loď předával s tím, že je to jeho nejoblíbenější loď. Ve výbavě byla spousta jeho věcí, které na běžné čártrové lodi nejsou. Měl jsem pocit kámoše domácího člověka.
IMG_0046.jpeg
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 7:07 pm

No, tak jako skipper jsi mel mit planek mariny nachystany Ale celkem tedy revidujes me zazitky. Kdy jste tam byli?
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » úte bře 14, 2017 7:36 pm

Vidíš na tom plánku molo č. 4?

Byli jsme tam v říjnu 2016.

Nevím jak vnímáš revizi Tvých zážitků.
Mně se tam hóóóodně líbilo.
Každému doporučuji. Je tam výborný jachting, příjemní lidé.
Je to jižní temperament.
Maňána.

EDIT:
Plánky mariny z internetu opravdu nestahuji. Podle elektronické navigace vím, jak ta marina vypadá. Pokud mi řeknou do vysílačky číslo mola, většinou je molo viditelně označené tímto číslem. Nebo je v marině člověk, který mi ukáže, kam mám přistát.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 8:14 pm

Revizi jsem myslel na obsluhu mariny. Jinak tam krasne skutecne je. Chteli bychom tam zpet, tentokrate na sve lodi. Nejdrive ale musime obeplout jeste ten sever :-)

Ja planky marin naopak studuji. Bud v nejakem pilotu, almanachu nebo na jejich strankach a pokud nic z toho neni, tak alespon na Google mapy a divam se, jak je marina vubec udelana. Ma lod poradne otaci jen jednim smerem, couva dost zesikma a az za dele se ustali na rovnem kurzu, takze je to pro mne nutnost, byt pripraven driv nez zjistim, ze se nedokazu otocit ...
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » úte bře 14, 2017 8:57 pm

To Jarda885: tak to jsme se o tyden minuli, byl jsem tam zacatkem listopadu.

Kdyz odmyslim spanelsky chaos jako narodni vlastnost, tak zkusenost pozitivni.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob zář 09, 2017 4:11 pm

Spongelbob

Zpět na