Trochu odlehčené téma pro zábavu a poučení. Kvízové hádanky, soutěže v poznávání míst, plavební teorie a praxe. A pár vtipů pro zasmání...to vše s jachtařskou či vodní tématikou (jiné nejsou žádoucí)
Úhel zelenýho trojúhelníku je trošku větší než úhel červenýho, na horním obrázku je přepona mírně prohlá dolů a na spodním zase mírně nahoru a to je právě rozdíl ploch který dá dohromady jeden čtvereček. , je to vlastně optický klam
Já už tenhle vtip nosím vystřižený v peněžence leta a v hospodě to dávám k dobru. To tvé řešení, mopadji, už jsem někde četl. Ono ovšem, když si to narýsuješ bez těch prověsů (tedy s rovnou přeponou) na čtverečkový papír a pak to rozstříháš, tak ti to vyjde stejně, tedy bez toho jednoho čtverečku.
Byli jste rychlejší.
Než jsem to sesmolil, tak už je pozdě.
No když se nehraje na vítěze, tak to sem ještě vrazím.
Je to jak říkáte.
Přepony těch trojúhelníků nejsou přímky ale křivky.
No tak dobrá, je vás víc. Je fakt, že při stříhání se na takové drobné odchylky nehledí. Na úspěšnosti toho vtipu ve společnosti (neznalých) to stejně nic nezmění.
Tak jo. Jak to tu čtu, už mě to je jasné. I podrobným zkoumáním místa styku přepony s podkladovou mřížkou to je patrné. Když to člověk ví.
Fajn, díky vám.