Možnost půjčení lodě mimo ČR bez obdoby VMP apod.?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Možnost půjčení lodě mimo ČR bez obdoby VMP apod.?
Ahoj,
chci se zeptat, jestli se sá někde v zahraničí (podobně jako u nás) půjčit malá loďka na pár dní, abych na to nemusel mít papíry? U nás mi tahle možnost vyhovuje, ale rád bych někam vyjel (jezera...).
Díky moc
chci se zeptat, jestli se sá někde v zahraničí (podobně jako u nás) půjčit malá loďka na pár dní, abych na to nemusel mít papíry? U nás mi tahle možnost vyhovuje, ale rád bych někam vyjel (jezera...).
Díky moc
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Re: Možnost půjčení lodě mimo ČR bez obdoby VMP apod.?
Určitě Holandsko (Nizozemí) a Francie.
Myslím, že celá západní Evropa. V Česku se přijala úprava umožňující půjčit loď bez papírů jako harmonizační úprava s Evropou.
Myslím, že celá západní Evropa. V Česku se přijala úprava umožňující půjčit loď bez papírů jako harmonizační úprava s Evropou.
Díky moc. Polsko nebo Litva toto nedovoluje, že? Na druhou stanu, jsou také v EU.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Švédsko lodě do 12 x 4m bez povolení.
Děkuju. Něco poblíž není? 

- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Je na Maruzach slapadlo
Možná trochu zbytečná odpověď. Bylo by lepší pokračovat v původním tématu jako předešlí rádci, za což jim moc děkuju!!!
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Vo Francúzsku ti bez problémov na kanáloch požičajú 15m loď a po 15 min. inštruktáži môžeš vyraziť. Býva potom zábava hlavne v komorách.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
PVC píše:Bylo by lepší pokračovat v původním tématu jako předešlí rádci ...
Možná úplně nejlepší by bylo porozhlédnout se po společnostech, které v žádaných zemích pronajímají lodě, a přečíst si jejich stránky - žádanou informaci obvykle uvádějí. K lodičkování tak nějak patří trocha samostatnosti...
K fórům zase patřej rejpalové. Od čeho by bylo fórum, kdyby se tu člověk nemohl zeptat?
Pokud mám navázat, nikdo tu nemůže vědět, jestli jsem opravdu nehledal. Pokud ale někdo má tip, tak budu velice vděčný.
Pokud mám navázat, nikdo tu nemůže vědět, jestli jsem opravdu nehledal. Pokud ale někdo má tip, tak budu velice vděčný.
- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
Víš, PVC.. nechceš to zkusit jinak? Bez té arogance.. Možná nikdo nechápe, co vlastně chceš. Co tak trochu upřesnit stát, zeměpisnou oblast..?
Za sebe ti můžu říct, že v Chorvatsku nejčastěji dostaneš laminátovou pětimetrovou Vodičanku s "pětkou". Cena bývá tak 450 Kun na den, je v tom i benzín.
Za sebe ti můžu říct, že v Chorvatsku nejčastěji dostaneš laminátovou pětimetrovou Vodičanku s "pětkou". Cena bývá tak 450 Kun na den, je v tom i benzín.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, v Polsku jsou lodě do 7,5 m délky a výkonu motoru do 10 kW bez nutnosti vlastnit VMP. Většina chartrovek má těchto lodí dostatek. Např. TES 678, Sasanka 660 atd. Kromě plachetnic lze půjčit i motorowki bez patentu. To jsou od malýho motoráčku až po velký, obytný lodě. A ne jen na Mazurách.
Pěkný léto, ahoj Jirka.
Pěkný léto, ahoj Jirka.
Děkuji všem moc a moc za tipy. Kouknu na to.
Jo a k té aroganci, podívejte se, kdo začal rejt se šlapadlem, s tím, že se nepodívám na net a nakonec i ta sranda další ze mě... A arogantní jsem já?
Jo a k té aroganci, podívejte se, kdo začal rejt se šlapadlem, s tím, že se nepodívám na net a nakonec i ta sranda další ze mě... A arogantní jsem já?
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
PVC píše:
Tak sorry jako, já to šlapadlo beru jako skvělý vtip a vůbec ne nějaké rejpání. A když si přečtu požadavky v začátku vlákna, nepadlo tam slovo o pohonu ( jen v názvu " bez VMP" ) tedy jestli má být pohon strojní, nebo vlastní, nebo plachetnice. To šlapadlo je plavidlo s vlastním pohonem a podle mě zadání splňuje. Tedy pokud to jako já nebereš jako skvělý fór a nástroj pro pozdvižení nálady tady na fóru ...

Prostě autor šlapadla je veselá kopa a kdyby to takhle napsal na mojí adresu, tak mu dám ještě palec nahoru

To samé Baharis, když jsem viděl obrázek a koment k ovládání, manželka na mě volala co se mi stalo, jak jsem se řezal...
Ale to k tomu tady patří, byla by tu nuda, kdyby nebyly šlapadla a občasné jiné ústřelky - kapíšto?
Jinak k tématu - upřesňuji Ferdasovo info - v Chorvatsku ( RABAC) je možno i bez VMP půjčit laminátovku s 6 HP motorem. Sám jsem to před cca 6 lety zkusil a samozřejmě jsem se ptal na papíry. Chtěl vidět řidičák ( NA AUTO ) a bylo mi sděleno, že no problemo, do ruky mi strčili nějakej papír s razítkem a informaci o zápjůčce se slovy Police no problemo... A absolvoval jsem asi 5 minut školení na vodě ( ještě bez familie ) jak se plavidlo a motor ovládá. A že je to jako motorka. Ukázal mi , jak zhasnout a natočit ( upaliť ) motor, jak přibrzdit zpětným chodem a když viděl, že nejsem úplně tupej, pomohl mi nastěhovat famílii a vyskočil a zamával.
Určitě by mi nepůjčili nějakou raketu s 50 HP , ale pochopil jsem, že tam je nějakej tichej zákon a domluva, že turisté s výletní lodičkou z půjčovny
( lodě RENT a BOAT s těma koťátkama do 6HP ) mít prostě papíry nemusí. A potvrdil mi to i vloni kamarád, co měl takhle loďku půjčenou několikrát ve Splitu.
Správně Lemone
Je to tak, plastový muži. My nejsme arogantní, my jsme až nebezpečně ftipní.
Ale ty také. Je tu skoro 4 tisíce uživatelů, fungujeme přes 10 let a nepamatuji si kdy naposledy (jestli) mezi nás zavítal někdo kdo požadoval rady tohoto typu.

Je to tak, plastový muži. My nejsme arogantní, my jsme až nebezpečně ftipní.

Ale ty také. Je tu skoro 4 tisíce uživatelů, fungujeme přes 10 let a nepamatuji si kdy naposledy (jestli) mezi nás zavítal někdo kdo požadoval rady tohoto typu.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
A moje pitomy dotazy si uz nepamatuješ?