Frankfurt nad Mohanem - Týnec nad Labem

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Frankfurt nad Mohanem - Týnec nad Labem

Příspěvekod mikiviki » ned dub 17, 2022 9:33 am

Ano ano. už jedno podobné vlákno ale z Bodanského jezera do Týnce nad Labem jsem tady minulý rok založil... ale po té co mi prodávající oznámil den před mým příjezdem, že se věci rychle mění a že loď prodal, i když byla zaplacena záloha (tu mi vrátil), tak se cesta z Bodanského jezera do Týnce neuskutečnila. Mezitím jsem svou loď (LM24) v česku prodal a tak mi nezbylo nic jiného, než se po evropě podívat na jinou loď. Tu jsem našel ve Švédsku (je to úplně stejná loď co jsem prodal LM24) :), koupil a přeplul baltské moře a teď ji mám v polském Kolobřehu. Jenže jsem ji vlastně koupil jenom z "donucení" protože je nám malá a já chtěl LM27, která už pro dva dospělé a 2 dorůstající borce 7 a 10let nabízí více místa. Sice jsem vyřešil velikost lodě nákupem letos na jaře, koupí LM32 ve Španělsku, ale to neřeší mou touhu cestovat evropou po řekách a kanálech. A najednou... když už jsem se soustředil na dovolené na moři ve Španělsku... se objevila možnost, stát se majitelem vytoužené LM27 s nejlepší historií jakou si může kupující přát.. Ve Frankfurtu nad Mohanem jsem objevil LM27, která už 10 let stojí v soukromém hangáru, na vozíku a je ve výbavě a motorizaci, která nasvědčuje, že by evropské kanály a řeky byly určeny pro ni.
Její kapitán je 84 letý německý inženýr, který ji vlastní od začátku.. tedy od roku 1984. Bouhužel už se mu moc dobře nechodí a tak má loď na zahradě v pro ni postaveném hangáru už více jak 10let. Až letos se ji rozhodl prodat a já měl štěstí, že jsem byl první kdo na prodej reagoval a přijel na druhý den na loď se podívat. Chtěl jsem LM27 s nejsilnější tehdy dodávanou motorizací (BUKH 36) sklápěcím stěžněm, okna již v hliníkovém rámu, topení a zachovalý stav. Po zjištění, že loď splňuje moje požadavky a v mnohém předčila mé očekávání jsme si plácli a já jsem teď majitelem LM27 ve Frankfurtu :)
V jarních měsících udělám restart lodě s antifoolingem, oživení motoru a ostatních částí a někdy v červnu bych chtěl do vody. A teď je otázka, co vlastně s lodí na Mohanu, kam plout a má cenu doplout za jednu sezonu do Česka? První myšlenka je plout po proudu Mohanu směrem Holandsko, tam pár týdnů kroužit po kanálech, možná dolů do Francie a pak zpátky nahoru a směrem Berlínská jezera a tam pak už dolů po Labi do Týnce. Píšu tady pro rady, jak by jste to udělali vy? Kam plout, co určitě nevynechat, kudy určitě ne, co je zbytečná přeplavba atd. Nejsem v důchodu a nemám ani čas strávit nonstop léto na lodi.. takže myšlenky jsou týdnové přeplavby, kdy by se dalo loď někde nechat a bylo to dostupné autem, letecky atd. Možná i některé etapy bych nemusel plout já, ale někdo z vás... vůbec nevím jak nejlépe rozložit čas. Prosím, pokuste se zamyslet a napsat vaše představy, jak by jste tuto možnost využít. Nechat loď první rok v Holandsku.. Francii.. nebo rovnou do Německa? Díky za vaše nápady a rady!
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Re: Frankfurt nad Mohanem - Týnec nad Labem

Příspěvekod ixxo » ned dub 17, 2022 2:52 pm

Gratulujem k lodi. Na Tvojom mieste by som sa domov neponáhľal. Z Frankfurtu to môžeš zobrať dolu prúdom do Mainzu a potom dolu prúdom do Koblenzu a hore prúdom Mosely, prúd skoro žiadny a na francúzskych kanáloch objavovať Francúzsko. Ja som mal loď vo Francúzsku niekoľko rokov a naplával som veľa kilometrov a stále bolo čo vidieť. Z Mosely môžeš ísť kanálom Marna Rýn až do Paríža alebo na druhú stranu smer Nancy a ďalej do Štrasburgu. Na kanáloch je povolená rýchlosť 8 km/hod. výška mostov 3,50 m takže s touto loďou to hravo prejdeš. Na plavby po kanáloch by som sťažeň nechal doma. Len pre zaujímavosť si pozri video
https://www.youtube.com/watch?v=pYEYy6R00EY&t=23s
To sme sa plavili z Bratislavy do Štrasburgu, Teba by mohla zaujímať tá časť od Frankfurtu. Tak sa rozhoduj.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikiviki » ned dub 17, 2022 3:18 pm

Ano ixxo, děkuji za první rady! Předpokládám, že budu vykrádat Vaše místní znalosti. Řeším tedy v hlavě, kde mám nechat stěžeň, aby byl při návratu k dispozici... ale vzhledm k tomu, že na těcho typech lodí, není stěžeň o moc delší než loď samotná, přikláním se ho odložit až při cestě dolů do Francie... nebo jej povezu na lodi pořád.
PS: Ixxo-vi videa máme nakoukáné už několik let... a pořád jich máme málo :D
mkovi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod mkovi » stř dub 20, 2022 9:18 am

Ahoj,

pro inspiraci naše cesta Strasbourg Paříž - deník:

http://mkovi.wz.cz/2016.htm

fotky:

https://mkovi.rajce.idnes.cz/Francie_20 ... tridene_-/

bylo to 600 plavebních komor a bylo to náročné.
Ještě jsme před covidem pluli Dijon - Toulouse. Chtěli jsme si proplout hlavně kanál Du Midi, ale deník ani fotky na webu nejsou. Máme tam jen některé plavby.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikiviki » stř dub 20, 2022 5:21 pm

600 komor?! tvl! Děkuji za další inspiraci! Mám od Daniela Hagena pilota pro Holandsko a tak řeším, jestli tento rok plout rovnou do holandska a teprve po jeho prozkoumání to pustit dolů do francie nebo je výhodnější z Frankfurtu nejdřív Francii a potom Holandsko! nechám si poradit
vili69
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 28

Příspěvekod vili69 » stř dub 20, 2022 7:27 pm

Vzhledem k tomu, že každoročně už od 2013 jezdím do Holandska, bude asi pochopitelné, že doporučím Holandsko. Taky jsme chtěli s manželkou první "dva tři" roky prozkoumat Holandsko a pak zmizet na jih směrem Belgie a Francie. Je rok 2022, a na jih Holandska jsme se ani nedostali a vypadá to tak, že v NL ještě delší dobu zůstaneme. Na severu geniální Frísko a klid, více na jihu více lidí a větší cvrkot. Každý najde, co hledá. Vřele doporučuji.
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » čtv dub 21, 2022 9:28 am

Francúzsko aj Holandsko sú zaujímavé, v Holandsku je chladnejšie a často fučí.
Pozri si ešte takú rýchlovku ako sme sa plavili z Toulu do Štrasburgu cez Luxembursko a Nemecko
https://www.youtube.com/watch?v=K8ZeyDIb4nc
Fum
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod Fum » pát dub 29, 2022 8:44 am

Za mě je Holandsko také favorit. Jde o to, jestli to má být jenom plavba po kanálech na motor, anebo také občas jachting na plachty. V Holandsku můžeš obojí a to dokonce i v některých kanálech.

Zpět na