Zdravim,
pred nekolika lety se mi dcera s rodinou prestehovala na Azorske ostrovy a za tu dobu jsme tam byli jiz asi 10x. Jelikoz na Azorske ostrovy letame pravidelne a nevylucuju, ze se tam casem taky prestehujeme, laka me vyridit si potrebne papiry a koupit ci pronajmout lod a jezdit mezi ostrovy. Ma s touto oblasti nekdo zkusenosti? Jake papiry jsou treba a jakou bych potreboval na presuny mezi ostrovy lod? Mezi Sao Miguel a Terceirou je to docela dalka, cca. 200 km. Navic se jedna o Atlanticky ocean a ten umi byt pekne divoky.
Snad se nejedna uplne o hloupy dotaz, ale nejak se zacit musi.
Diky
Tomas
Azorske ostrovy
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- MartinB
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
Re: Azorske ostrovy
Ahoj.
Byl jsem tam asi 4x na charteru.
Co se týče průkazů, já osobně mám ministerské B, určitě by stačila "stará" SPS 2.1 a vyšší, také RYA, jak by se porovnali s Chorvatskými, těžko říct.
Pokud budeš mít svoji loď, nikoho běžně Tvoje papíry k vedení nezajímají, zajímají se spíše o vlastnictví lodě a poištění.
Chartr oprávnění k vedení lodě chce, a taky rádio.
Pokud tam máš přízeň, nejlepší je aby se na nějakém kapitanátě zeptali.
Budou tam ale zvyklí na ledacos, stavuje se tam cestou z Karibiku do Evropy snad vše co ještě trochu pluje
Byl jsem tam asi 4x na charteru.
Co se týče průkazů, já osobně mám ministerské B, určitě by stačila "stará" SPS 2.1 a vyšší, také RYA, jak by se porovnali s Chorvatskými, těžko říct.
Pokud budeš mít svoji loď, nikoho běžně Tvoje papíry k vedení nezajímají, zajímají se spíše o vlastnictví lodě a poištění.
Chartr oprávnění k vedení lodě chce, a taky rádio.
Pokud tam máš přízeň, nejlepší je aby se na nějakém kapitanátě zeptali.
Budou tam ale zvyklí na ledacos, stavuje se tam cestou z Karibiku do Evropy snad vše co ještě trochu pluje

-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Re: Azorske ostrovy
Ahoj!
Pořád nemůžu na Azorech, Madeiře nebo na Kanárech najít charterovou loď do 33 stop do 1000 EUR na týden.
Nemáte někdo nějaký tip?
Předem díky.
Pořád nemůžu na Azorech, Madeiře nebo na Kanárech najít charterovou loď do 33 stop do 1000 EUR na týden.
Nemáte někdo nějaký tip?
Předem díky.