Ahoj všichni,
chystáme se od příštího týdne (středa 17. dubna) na přeplavbu z Holandska do Norska.
V rámci předplavební přípravy přemýšlíme také o variantě útěku ze Severního moře do Baltu přes Kielský kanál.
Podle informací z webu by to mělo být možné, ani by to nemělo být drahé.
Prosím o informace, jestli tam není nějaká zrada, která mi na webu unikla.
Protože budu zjišťovat, zda sem někdo něco aktuálního nepřidal, také za drahé peníze ze zahraničí, prosím pouze o věcné informace.
Do středy možno cokoliv. To ještě nebudu používat zahraniční rooming.
Nenašel jsem vhodné vlákno, zakládám nové. Snad to admini zvládnou, nebo mne přesunou.
Díky.
Jarda
Kielský kanál
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- MartinB
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
No, sem tam okolo propluje lodní gigant tak, že to vypadá, že se do zbývajícího místa s lodí nedá vejít, je třeba dávat pozor na kormidlování, před koncem lodi se projevuje sání a kousek za to taky trochu zatočí (to ale musí být ty opravdu veliké).
Taky je tam dost přívozů, které u břehu stojí tak, že nechají motor běžet, to je tlačí na břech a když se pluje blízko kolem tak to loď otočí ke břehu.
A placení v Kielu, to musí jeden zaběhnout do "řídíci věže" do 1. patra, lodní papíry nechtěli, zajimala je myslím délka lodi, cena příznivá.
(Byl jsem tam se Stanislavem)
Taky je tam dost přívozů, které u břehu stojí tak, že nechají motor běžet, to je tlačí na břech a když se pluje blízko kolem tak to loď otočí ke břehu.
A placení v Kielu, to musí jeden zaběhnout do "řídíci věže" do 1. patra, lodní papíry nechtěli, zajimala je myslím délka lodi, cena příznivá.
(Byl jsem tam se Stanislavem)