MERCHANT píše:Jednu prosbičku bych měl. Kde jsi dotankoval loď při vracení?
Díky za odpověď.
V Šibeniku na nábřeží je benzínka, takže tam. Žádná vhodná bližší asi není, protože mě na ní odkázal přímo personál mariny.
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
MERCHANT píše:Letos vyplovám z nové mariny v Chorvatsku (myšleno pronájem lodi).
Jedná se marinu Zaton, která se nachází na 43°46'41.858"N, 15°49'49.615"E. Vytaženo z mapy.cz.
Snažil jsem se o této marině co nejvíce zjistit, abych věděl do čeho jdu. Byl to docela problém nějaké informace najít.
Stálo mne to spoustu času něž jsem něco zjistil. Berte to prosím jako info, abych někomu ušetřil čas.
Pokud pojedete ze Zatonu do Šibeniku po silnici Z6088, tak kousek za Zatonem je v zatáčce odbočka k vodě. Zde by měla být zmíněná marina. Na vnitřní straně této zatáčky je sloupek s nápisem "Marina Zaton".
Z dálnice je to do mariny asi 19 km.
Vegetace na břehu není tak hustá a tak stožáry upozorní na to, že se blíží marina.
Parkování auta v marině bylo v roce 2011 zdarma. (potvrzeno z více zdrojů)
V marině je i restaurace. WC, sprchy, elekřina, voda.
Je to malá marina – asi 30 lodí.
Pozor při přistávání, je tam malá hloubka. Držte loď co nejvíce od mola ať nebouchnete kormidlem o dno. Přistát zádí k molu jde.
Už se buduje molo na věší hloubce, tak se to snad časem vyřeší.
V nedalekém Zatonu, asi 900 metrů je obchod, bankomat.
Do Šibeniku je to asi 9 km a tam jsou markety, pokud chce někdo dělat větší nákup.
Baharis píše:My jsme tam byli v dubnu skoro sami a ceny v tu dobu ještě nebyly tak katastrofální.
Ale když se dívám na fotky na jejich stránkách, rekonstruované a placené maríně to bude až po to molo před hotelem. Po ten domeček s červenou střechou. A pak už začínají rybáři. Tak nevím, jak to tam vypadalo.
Že by se tomu němčourovi investice nevrátila si ale nemyslím. Jednak je, hlavně mezi motorářama, stále klientela ochotná zaplatit a pak si lidi zase zvyknou. To zázemí je opravdu velmi luxusní. Přirovnat se to dá snad jen k novým sociálkám v Mandalině.
Vem si jenom to, že jsou lidi ochotni zaplatit o 200 kun více za rezervaci v Primoštenu. Kromě hodně okrajových měsíců už je dnes problém se k molu dostat. A pro taliány o prázdninách to bude ráj. Ti obsadí úplně všechno.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host