Ahoj všichni,
zachytil jsem lobby od vedení sítě ACI , kde iniciují zákaz kotvení mimo povolená místa. Myslím si, že to je zajímavé téma k dalšímu sledování. Informaci přinesly noviny Slobodna Dalmacija více zde:
ACI: Zabranite sidrenje izvan marina; Vlasnici malih brodova: To bi bi bila katastrofa > Slobodna Dalmacija (http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... katastrofa)
....and Google translate.....
ACI: Prohibit anchoring outside the marina;We put anchoring ban on the coves so that the guests do not leave garbage.In the Croatian part of the Adriatic, especially in attractive bays and coves, the state must urgently set up boards with a warning about anchorage ban! This would be the first step to discipline all the more numerous yachts that circulate our Adriatic, making the mess and leaving garbage, and that neither the state nor the marinas have any financial benefit - says Ante Violić, ACI Director and President of the Association Council of Croatian Marinas At the Croatian Chamber of Commerce.. At the full anchorages, the virgin coves in which yachts do not pay the kuna, the directors of Croatian marinas from Cavtat to Pula warned.
The Adriatic is interesting for foreign sailors because they can be anchored or tied wherever they come to mind.The better acquaintances are not be surprised by the behavior of the yacht owners, especially the foreigners. Croatian Adriatic, otherwise, is considered a paradise for boaters. There they can do what they like. Actually, all that is forbidden to their home. And anchors where you come to mind, drob the anchor, and even throw away the waste, and do not pay one single kuna. And, uh, sorry, punishment not to speak. What can be done in our part of the Adriatic, and nowhere else, the Nautical Association will ask the competent ministry, and also the Government of the Republic of Croatia, to introduce more orders.
Zákaz kotvení mimo mariny v Chorvatsku
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- pavelmicek
- návštěvník fóra

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zákaz kotvení mimo mariny v Chorvatsku
Hajzli, zas někdo kdo už má tolik prachů, že potřebuje ještě víc..
Kdyby sis místo zdlouhavého a nesmyslného psaní volovin raději přečetl, že to je sedm roků stará věc.
Zde samozřejmě v dané době komentovaná.
Ťapkám z Galaxy S7
Zde samozřejmě v dané době komentovaná.
Ťapkám z Galaxy S7
Naposledy upravil(a) Anonym dne sob dub 22, 2017 10:11 pm, celkem upraveno 1 x.
Aha...
Ťapkám z Galaxy S7
Ťapkám z Galaxy S7
No tak to je docela sranda, protoze mi tahle zprávy přišla z www.cruisersforum.com minuly tyden a ja jsem ji hned v dobre víře překlopil tady na forum.
Pravda je, že jsem se na original odkaz napred nepodival, jen na anglicky preklad a az potom jsem si vsimnul data vydání clánku.
Hosi z cruisersforum.com maji proste oproti jachting.info trochu zpoždění - co se da dělat.
Timto beru zpět toto "zdlouhavé a nesmyslné psaní volovin". Voloviny proste delají volové a ja priste zapnu autocenzuru.
A díky za nálepku neomylný taťko Baharisi
Pravda je, že jsem se na original odkaz napred nepodival, jen na anglicky preklad a az potom jsem si vsimnul data vydání clánku.
Hosi z cruisersforum.com maji proste oproti jachting.info trochu zpoždění - co se da dělat.
Timto beru zpět toto "zdlouhavé a nesmyslné psaní volovin". Voloviny proste delají volové a ja priste zapnu autocenzuru.
A díky za nálepku neomylný taťko Baharisi

Promiň, nikoho nenálepkuji a už vůbec nejsem neomylný.
Než ovšem vypustím nějakou poplašnou zprávu, třikrát si ověřím jeji správnost. V tomto případě jsem v jachtařském dění i trochu v obraze a vím co se před lety "drbalo" a jaké to (i zde) budilo neopodstatněné pohoršení.
Nic ve zlém...
Ťapkám z Galaxy S7