Hvar

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

drud
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Hvar

Příspěvekod drud » úte srp 07, 2018 7:50 pm

Můžete prosím poradit, jak je to s přistáním/kotvením u Hvaru na konci srpna? Vím, že je to velmi komplikované najít si tam místo, ale sbírám informace, jak svoji šanci zvýšit.

S samotným městským přístavem (1) to je poměrně jasné, postup jsem našel tady http://www.adriaticsailor.com/hvar_harb ... 944/158/EN
bude lepší dorazit co nejdřív, a po 12. hodině už šance nejsou. Ale co s kotvením v těchto oblastech: 2 a 3?

Obrázek

Jsou tam boje? Je kotvení povoleno? Jak je to obtížné?
Máte prosím nějaké rady? Děkuju.
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Hvar

Příspěvekod Skof_ACE » stř srp 08, 2018 1:54 pm

Ahoj,

není to úplně odpověď na tvoji otázku, ale potencionální inspirace. My to předloni (polovina září) udělali tak, že jsme "zakotvili" na severovýchodní straně Hvaru, v zátoce U Pribinja, na bójce u restaurace, dali si tam véču a do Hvaru pak přejeli taxikem (myslím zhruba 10minut - dodávkou celá posádka). Takže bylo jak kotvení bez mačkání (mimochodem v té zátoce je před kempem myslím i kotviště - na kotvu), tak večer ve Hvaru....

A přiznám se, že tím, že ve Hvaru v té době nebyly sociálky (a je otázka jestli teď jsou), a lodí jak když nasere a rozšlape...tak mě tam to kotvení ani moc nelákalo...bo wastetanky objevují chorvati až poslední dobou...
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » stř srp 08, 2018 2:38 pm

:offtopic:

Skof_ACE píše:......bo wastetanky objevují chorvati až poslední dobou...

Wastetanky jsou v Chorvatsku povinné od plus mínus roku 2007. Stanice na odčerpávání waste vody jsem ještě v Chorvatsku neviděl.
Běžnou praxí provozovatelů čártrových lodí je, že výpustný ventil je trvale otevřen....

Je to jednodušší. Nehrozí, že někdo vrátí loď s plným wastetankem.
Vladimir1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Vladimir1 » pát dub 19, 2019 10:45 pm

Ahoj všem, prosím máte někdo zkušenost s tankováním v Hvaru? Osmičky varují, že je tam obtížný až nemožný přístup k čerpačce. Je to tak doopravdy? Hloubka 1,5m mi stačí.
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » sob dub 20, 2019 9:01 am

Kromě zmiňované menší hloubky tam bývá téměř neprůchodná skrumáž místních člunů. Molo je na vyvázání krátké, manevrovací prostor žádný. Jedině v nouzi a za bezvětří. Kdysi jsme se tam docouvali s ofendrovanou 45ft lodí, ale je to zbytečný adrenalin. Poslední dva roky jsem tam ale nebyl.

Zpět na