Ahoj,
Poprve pojedu z Biogradu, marina Kornati, Pitter.
Prosim o prakticke rady typu kde nakoupit, kde zaparkovat auto, apod. Base manager je ok?
Mockrat dekuju.
Jirka
Biograd marina Kornati
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Re: Biograd marina Kornati
Biograd, marina Kornati.
Omezené parkování je uvnitř mariny. V květnu jsem platil 385 HRK za týden. Když se budeš rozhlížet, narazíš na lidi, kteří nabízejí parkování v soukromých zahradách do půl hodiny pěšky daleko, za zhruba poloviční peníz.
Velký obchod na nábřeží vedle mariny. Koupíš vše. Nejlépe dovézt autem do mariny. Hodinové parkování v marině je zdarma.
Pitter:
Velká společnost s letitou tradicí. Má dnes v Biogradu spolupracující společnost Adventure Charter. I když máš smlouvu s Pittrem, možná Ti loď bude předávat Adventure. Letité dobré ohlasy jsou letos narušeny negativními názory. Je to i na jachting.info.
Base managera zřejmě nepotkáš. Je to kolos zaměstnávající spoustu skipperů. Jeden z nich bude mít na starosti tvoji loď. Jsou mezi nimi staří spolehliví praktici i nováčci. Těžko odhadnout, kdo bude Tvým partnerem. Doporučuji jednat slušně, neprovokovat, nejlépe se znalostí balkánské mentality. Jak je nas.reš, zaplatíš.
Omezené parkování je uvnitř mariny. V květnu jsem platil 385 HRK za týden. Když se budeš rozhlížet, narazíš na lidi, kteří nabízejí parkování v soukromých zahradách do půl hodiny pěšky daleko, za zhruba poloviční peníz.
Velký obchod na nábřeží vedle mariny. Koupíš vše. Nejlépe dovézt autem do mariny. Hodinové parkování v marině je zdarma.
Pitter:
Velká společnost s letitou tradicí. Má dnes v Biogradu spolupracující společnost Adventure Charter. I když máš smlouvu s Pittrem, možná Ti loď bude předávat Adventure. Letité dobré ohlasy jsou letos narušeny negativními názory. Je to i na jachting.info.
Base managera zřejmě nepotkáš. Je to kolos zaměstnávající spoustu skipperů. Jeden z nich bude mít na starosti tvoji loď. Jsou mezi nimi staří spolehliví praktici i nováčci. Těžko odhadnout, kdo bude Tvým partnerem. Doporučuji jednat slušně, neprovokovat, nejlépe se znalostí balkánské mentality. Jak je nas.reš, zaplatíš.
Takze klasika. Moc diky za info.
Jirka
Jirka
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Pri prijezdu z dalnice je na zacatku Biogradu oznacen smer Lidl, kdyby Ti jako me cestou posadka vychlastala zasoby piva, lze tam dokoupit a dokonce vratit prazdne plechovky.
Lod si nafot nebo natoc na kameru, v Recku to delaj v marine i v pujcovne skutru samotne firmy.
Lod si nafot nebo natoc na kameru, v Recku to delaj v marine i v pujcovne skutru samotne firmy.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Martin88 píše:......
Do Chorvatska na lodě jezdím téměř dvacet let. Lodě mají spoustu závad, které technici neopravují. Přestože o nich vědí.
Při přebírání lodě je to navázání nějakého vztahu s předávajícím. On je profesionál, který s lodí pracuje každý víkend, já jsem zákazník přebírací loď na týden (několik týdnů). O neopravených závadách, které najdu, spolu mluvíme. Vše probíhá s úsměvem, žádná honička, žádný stres. Spoustu toho nechá opravit. Když řekne, že na to teď nemá kapacitu/náhradní díl, řeknu O.K. Spravíš příští týden.
Balkánská nátura technikovi říká, že pokud začnu fotit a filmovat, nevěřím mu. Proto nikdy nefotím ani nefilmuji.
Při návratu ho upozorním na závady, o kterých jsme nemluvili při předávání. Vždy řekne O.K., o tom vím. Pokud je to závada nová, diskutujeme o tom, jestli se stala našim zaviněním nebo opotřebením stářím lodě. Neplatím. Výjimkou např. prošlápnuté lukny. Tam je to jasné.
Jsem přesvědčen, že většina těch situací, o kterých na JI někteří píší, je způsobena "aktivním" (většinou služebně mladým) skipperem právě focením a filmováním nebo jiným způsobem nas.rání technika při přebírání lodě.
Každá loď má tolik závad, že je nikdy nenafotíš nebo nenafilmuješ všechny. Pak nenafocené závady platíš.
Je to můj názor. Nevnucuji. S řadou techniků mám letitý vztah. O tom, že když je někdo vytočí při přebírání lodě, zaplatí při odevzdání lodě, jsme se několikrát bavili. Jsou to kluci, kteří chtějí pracovat v balkánském klidu. "Nema problema" je jejich základní filosofie.
Někteří moji kamarádi, kteří stráví v CRO kolem 10 týdnů ročně nepřebírají vůbec. Přímo podepisují protokol.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Nie vždy je to tak, niekedy majú lode závady, neopravované, na ktorých okrádajú začínajúcich skiprov, osobná skúsenosť.
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Nevim proc bych mel navazovat pratelske vztahy s nekym, komu za sluzbu platim. Kazdy at se rozhodne, jakym zpusobem si bude hlidat svoje penize, ja uprednostnuji korektni vztah. Na more uz jezdim spoustu let a poznal jsem ruzne pristupy v ruznych zemich a poznal jsem, ze spolehnout se muzu jen na sebe a jak si to zaridim, tak takove to bude.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Martine, nečteš přesně.
Nemluvím o přátelském vztahu. V každém obchodním případě, který trvá déle než pár minut navazují strany obchodu nějaký vztah. Jde o to, aby vztah s profesionálním technikem, který mi předává loď byl korektní.
Píši "Je to můj názor. Nevnucuji.". Souhlasím s Tvým názorem upřednostňuji korektní vztah ......spolehnout se muzu jen na sebe a jak si to zaridim, tak takove to bude.
Nemluvím o přátelském vztahu. V každém obchodním případě, který trvá déle než pár minut navazují strany obchodu nějaký vztah. Jde o to, aby vztah s profesionálním technikem, který mi předává loď byl korektní.
Píši "Je to můj názor. Nevnucuji.". Souhlasím s Tvým názorem upřednostňuji korektní vztah ......spolehnout se muzu jen na sebe a jak si to zaridim, tak takove to bude.