KOMIŽA - olujni jugozapadnjak- GARBIN

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » sob lis 21, 2009 5:56 pm

jde o to, co Baharis myslí těmi uklizenými lany. Pokud je máš (otěže geny) stočené a hozené na vinšnách,tak je rozebereš ve vteřině. Nejsem moc chronický uklízeč, ale lana volně v kokpitu mít nemusím.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » sob lis 21, 2009 6:34 pm

Jsem si dovolil přesunout téma "Pořádek v kokpitu" tam kam patří: ZDE
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » sob lis 21, 2009 7:18 pm

Jak psal Pepa: Chvíli to trvá, než se dostaneš bokem do takhle malé hloubky. Škoda že kameraman video nedotočil, nebo brzy ustřihnul. Bylo by zajímavé sledovat co bylo dál. Zda se ji podařilo stáhnout, či ne.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » sob lis 21, 2009 9:55 pm

Pepa píše:Posádka mohly z lodi seskákat, asi bych je také poslal na břeh, než aby se mlátili v lodi,

tak toto by som urcite nerobil. mozno by som na breh poslal fyzicky najslabsich clenov (ale aj ti mozu pomoct), pripadne niekoho kto je v absolutnej panike a na lodi by viac skodil ako pomahal. nikdy nevies, ci nebudes potrebovat podrzat, povolit alebo pritiahnut lano, pripadne poslat niekoho k vysielacke aby pocuval co hovoria zachranari...

ako sa pise vo viacerych priruckach "lod opustajte iba v pripade, ze hori alebo ze sa potapa". a ani jeden z tychto pripadov zjavne nenastal...
Skyla
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Skyla » sob lis 21, 2009 9:58 pm

Jen takový postřeh. To lano, co má namotáno na propeleru má plováky. Myslím že používá k oddělení prostoru pro plavce cca do 100m od břehu.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » sob pro 19, 2009 9:42 pm

Tak takto položenou loď jsem viděl po bouřce, kdy jsem sám měl hoňky - léto r. 2002, nedaleko zátoky Pantera na o. Dugi Otok, tam co je ten dřevěný vrak (nebo aspoň byl). Sousední plachetnici pod náporem větru povolila kotva (mně tehdy taky, ale já měl tehdy víc štěstí) a skončila takto našikmo u břehu. Po bouřce navázali lano za kýl a normální motorák ji stáhnul na hlubší vodu. Jen mám dojem, že z vrcholu stěžně ještě natáhli lano na břeh, kde za něj táhlo pár lidí, aby plachetnici ještě víc položili a odlehčili tak kýl sedící na dně. Od té doby nemám moc rád kotvení "kotva - břeh", pokud si nejsem kotvou 100% jistý.

Pavel.

Zpět na