V Chorvatsku som samozrejme bol a na kapitanátoch, kde som si hlásil svoju loď boli vždy príjemný, možno je to tým ako človek vystupuje. Srbský, alebo Maďarský policajti na hranici nie sú kamarátskejší ako Chorvatsky, na kapitanátoch naopak, vždy príjemný ludia. Ale to sú len osobné zážitky, dôležité je, že sa neoháňaš nejakým zákonníkom, ale pečiatkou s notárskeho úradu, alebo ešte lepšie z matriky. Overovanie u Notára sa robí na A4, notár klepne pečiatku aj na A5.
Ak panbožko dá a ja dokončím moju podlimitnú plachetničku, teda na ŠPS neregistrovatelnú, tak na 99% s ňou idem tentorok do Chorvatska a samozrejme s čestným prehlásením. Toto je totiž zákonný spôsob a nejaké potvrdenie od Celuloyda je nezákonné, resp nie podla zákona. Žiadny zákon im totiž neukladá viesť register lodí, ktoré nemôžu byť zapísané do Lodného registra.
Nekrič hop, kým nepreskočíš. Ja som hop zakričal preto, lebo už niekto predo mnou preskočil. keď preskočím aj ja, dám vedieť.

Ono taky každýho zajímá něco jinýho.... jednoho majitel a druhýho parametry pro vyměření poplatku.
, asi je to miestna špecialita, hlavne aby o tom nevedel úradník v cudzine.