Chovají se Chorvati tržně, nebo nás okrádají?

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Chovají se Chorvati poze tržně nebo nás okrádají?

Neokrádají, hovají se tržně a korektně
22
12%
Chovají se korektně, až na malé vyjímky
64
34%
Většinou se nás snaží oškubat
76
41%
Vždy se nás snaží oškubat
24
13%

Celkem hlasů: 186
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Re: Chovají se Chorvati tržně, nebo nás okrádají?

Příspěvekod Zahajskej » čtv zář 07, 2017 12:53 pm

Letos jsem byl v HR příjemně překvapen. Potřeboval jsem někam umístit gumák. V přístavu chtěli jen za otevření závory od sjezdu 50KN, za flek 70KN/den. Poptal jsem se a nakonec jsem měl gumák na bójce majitele jedné z hospod, grátis. Teda grátis, něco piv jsem u něj vypil a zaplatil. Jen řekl co a jak, na co si dát pozor.
V HR letos hodně lidí. Kolikrát se nedivím, jak se někteří Chorvaté k turistům chovají, chovají se totiž stejně, jako někteří turisté k nim. To, co si mnozí z turistů v HR dovolí, by si nikde jinde nelajzli, protože by je hned klepli přes prsty. Už jenom to, kolik lidí si jezdí na lodích bez jakých koliv papírů. Když našince upozorním, že potřebuje minimálně náš VMP, pošle mě do ... kamsi. 130 na dálnici je pro našince jen doporučená rychlost pro slabší auta, přitom v Rakousku jede se staženou zádelí. A takhle bych mohl pokračovat. Vím, že tam není všechno ideální, ale kde je? Určitě bych všechny Chorvaty do jednoho pytle neházel.
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » čtv zář 07, 2017 1:36 pm

Mám nádrž Yamaha 12l. Když je chladno, tak do ní dám cca 14,5l. Jakmile se oteplí, nádrž se trochu zakulatí a pobere o 2l více.
S tím vyvázáním jsem měl letos podobnou zkušenost letos i na Orlíku. Na Víru nebyla lodička kam zamknout (hlavně aby si ji nepůjčil nějakej opilec, kterých tam bylo kvanta), a když měl někdo na pevno dlouhej řetěz, nebo molo, ke kterýmu bych jen přicvak svůj řetízek, že bych ani nepřekážel, tak mě posílaly někam. Připlul jsem pouze přez zátoku na Pukňov na oběd a standartně jen vytahuju lidičku na břeh. Najednou ke mě přiběhnul chlápek a říká: támhle mám řeťez, tak jesli chceš, tak se k němu zamkni....
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob zář 09, 2017 11:25 am

olin píše:Mám nádrž Yamaha 12l. Když je chladno, tak do ní dám cca 14,5l. Jakmile se oteplí, nádrž se trochu zakulatí a pobere o 2l více.
S tím vyvázáním jsem měl letos podobnou zkušenost letos i na Orlíku. Na Víru nebyla lodička kam zamknout (hlavně aby si ji nepůjčil nějakej opilec, kterých tam bylo kvanta), a když měl někdo na pevno dlouhej řetěz, nebo molo, ke kterýmu bych jen přicvak svůj řetízek, že bych ani nepřekážel, tak mě posílaly někam. Připlul jsem pouze přez zátoku na Pukňov na oběd a standartně jen vytahuju lidičku na břeh. Najednou ke mě přiběhnul chlápek a říká: támhle mám řeťez, tak jesli chceš, tak se k němu zamkni....

Nechtel jsi to, oline, napsat do jineho vlakna ?
Sem to nepatri, jak to zkopirujes, tak to tu smaznu...
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » sob zář 09, 2017 2:00 pm

vilma píše:
olin píše:S tím vyvázáním jsem měl letos podobnou zkušenost letos i na Orlíku. Na Víru nebyla lodička kam zamknout (hlavně aby si ji nepůjčil nějakej opilec, kterých tam bylo kvanta), a když měl někdo na pevno dlouhej řetěz, nebo molo, ke kterýmu bych jen přicvak svůj řetízek, že bych ani nepřekážel, tak mě posílaly někam. Připlul jsem pouze přez zátoku na Pukňov na oběd a standartně jen vytahuju lidičku na břeh. Najednou ke mě přiběhnul chlápek a říká: támhle mám řeťez, tak jesli chceš, tak se k němu zamkni....

Nechtel jsi to, oline, napsat do jineho vlakna ?
Sem to nepatri, jak to zkopirujes, tak to tu smaznu...

Jo s to tou nádrží patřilo to jimam. S tím uzamčením malé lodičky vytažené na břeh jsem reagoval na to, že se někteří češi chovají stejně jako chorvati a nevidím rozdíl.

Zpět na